De lucht is donker geworden, het weer sluit zich en de wolken zijn al opgeladen. Het gaat regenen! Al jouw plannen voor de dag zijn (letterlijk) in het water gevallen, ontmoediging begint te wegen en verveling domineert uw lichaam. Maar wees niet ontmoedigd: er zijn veel leuke dingen te doen op momenten als deze!

Als overgang van een koude periode naar een meer intense hitte, registreert de lente op sommige momenten regenbuien van grote proporties, die onze vrijetijdsbesteding beperken en ons beperken om lang thuis te blijven. Zodat u kunt genieten van elke minuut van uw regenachtige dag, hebben we 9 dingen gescheiden die u zullen helpen om het actiever te maken. Bekijk ze eens!

1. Lees een boek

Lijkt de tijd een eeuwigheid te duren? De perfecte oplossing in dit geval is het lezen van een boek, het zal jou helpen om een vervelende dag om te zetten in een veel levendiger avontuur, het werken met jouw verbeelding, die jou naar andere werelden brengt. Je moet toch een exemplaar hebben dat je nog niet hebt gelezen. Nu is de kans!

2. Koken

Ga de keuken in! Als we thuis staan hebben we bijna de hele tijd honger, dus maak van de gelegenheid gebruik om recepten uit te vinden en wie weet, word je een gastronomische chef-kok, of ga koken met je kinderen  De praktijk vereist voorbereidingstijd. Geniet dus van de vrije tijd die de regen u heeft gegeven!

3. Organiseer uw huis

Is je garderobe in chaos? Jouw kamer? Jouw huis? Jouw leven? De tijd is gekomen om orde op zaken te stellen in de rotzooi! Laat de luiheid achterwege en organiseer alles wat in je leven verknald is! Verzamel de verspreide voorwerpen, scheid de kleren die je niet meer gebruikt, ruim alles op wat je bewaart en heb er geen gebruik meer van. Om te helpen, zet je de radio aan met je favoriete nummers en heb je plezier terwijl je je huis organiseert.

4. Maak een marathon van series of films (of beide samen)

Televisie is een van de grootste afleidingsbronnen die de mens ooit heeft gecreëerd. Elke dag worden er verschillende films en series uitgezonden op verschillende kanalen, het kan gaan om actie, terreur, komedie, politie. Kies het genre dat u het meest bevalt en geniet van leuke momenten voor het scherm.

5. Luister naar muziek en dans

Is je muzieklijst al lang achterhaald? Ontdek het laatste nieuws, ontmoet die zangeres waar je vriend commentaar op had, ontdek een ander genre. Luister naar zijn favoriete geluid en dans in huis, waan je in het concert van je favoriete band, of zet gewoon je koptelefoon op, sluit je ogen en droom hardop.

6. Slapen

Is er een aangenamer gevoel dan slapen als je het geluid van de regen hoort? Neem die warme deken van je, bedek jezelf tot aan het hoofd en vul alle energie aan die dagen geleden uitgeput was. Als je geen zin hebt om te slapen, ga dan gewoon op het bed liggen en denk na over het leven, dan komt de slaap vanzelf.

7. Wat dacht je ervan om je te laten afleiden door een spelletje?

Het internet is een wereld vol mogelijkheden om plezier te hebben: er is geen tekort aan spelletjes die je urenlang zullen vermaken. Sommige zijn gratis, je kunt vrij spelen, andere, meer gedetailleerd, moeten worden gedownload en zelfs sommige kosten betalen. Maar het belangrijkste is dat je je kunt laten afleiden en een high in je mood kunt geven. Uiteraard is een oud-Hollands bordspel ook een leuke tijdsbesteding.

8. Neem een regenbad

Geef je over! Regen is een van de meest ongelofelijke dingen die je gratis kunt krijgen op elk moment van de dag (afhankelijk van het weerbericht en de tijd van het jaar, natuurlijk). Als kinderen zijn we gefascineerd door dit fenomeen en door de drukte van de dag verliezen we deze betovering voor eenvoudige dingen.

Het nemen van dat regenbad is uiterst aangenaam, je voelt je vrijer, naast het opladen van je energieën en het wegwerken van opgehoopte spanningen. Het is alsof we onder een waterval staan.

9. Denk aan het verleden

Omdat we de hele tijd met onze mobiele telefoons in de hand bezig zijn, is het gebruikelijk om meerdere momenten met de camera op te nemen.

Profiteer van de regenachtige dag om je eerste foto's van je telefoon te bekijken, red dat oude familiefotoalbum van toen je een kind was of van die reis die je een paar jaar geleden maakte en waar je van hield. Geniet van de regen en geniet van een reis door de tijd.