Dezelfde liefde, zorg en aandacht die je hebt voor je kindje, verwacht je hond ook van je. Het komt vaak voor dat het gedrag van een hond lijkt te veranderen, wanneer het gezin zich uitbreidt door de komst van een baby. Vaak menen de ouders van de pasgeboren spruit dat de hond jaloers is op het kind. Vaak ligt het allemaal toch net iets genuanceerder. Je staat er misschien niet direct bij stil, maar de kans is groot dat je door de komst van je kindje de hond net iets te vaak genegeerd hebt. Maak vooral elke dag wat tijd vrij om met de hond te spelen, vergeet niet om af en toe wat hondensnoepjes uit te delen en gun de hond ook de rust die het dier nodig heeft.

Bondgenoot

Als je besluit voor een hond te kiezen, zul je er een trouwe bondgenoot aan hebben. Een hond verwacht echter ook hetzelfde van jou. Sterker nog, dat is een vereiste, want jij bent degene die ervoor moet zorgen dat de hond een lang en gelukkig leven leidt. Voldoende beweging is daarvoor essentieel. Ga dus dagelijks tenminste vier keer met de hond lopen. Ook als de hond wat ouder wordt is bewegen nog steeds belangrijk. Het is mogelijk dat de hond er dan zelf niet veel zin in lijkt te hebben, maar kies er dan toch voor om een flink eind te gaan wandelen.
vrouw-geeft-labrador-hondenvoer

De juiste voeding

Voor de gezondheid van een hond is de juiste voeding natuurlijk van het grootste belang. Laat je er in elk geval nooit toe verleiden om de hond jouw restjes op te laten eten. Een hond heeft een heel ander dieet nodig dan de mens en van ons voedsel kan de hond ernstig ziek worden. Weet je niet precies welk voer je het beste kunt kiezen? Raadpleeg dan de gedetailleerde informatie op Petsplace.nl om tot de juiste keuze te komen. Weet je trouwens dat de levensverwachting van een hond met een maand verkort wordt als er sprake is van twee kilo overgewicht? En dat je er voor elke volgende twee kilo overgewicht de levensverwachting ook steeds met een maand afneemt?

Gebitscontrole

Poets zo nu en dan het gebit van je hond. Veel honden krijgen te maken met gebitsproblemen, maar er bestaat speciale hondentandpasta om dat te voorkomen. Tip: poets als de hond moe is!