Wat moet je nou toch voor Vaderdag doen, kopen, organiseren… Als je ook een late beslisser bent en op het laatste moment nog een cadeau voor Vaderdag zoekt, we got you. Met deze 7 tips voor inspiratie kun je in de laatste week nog een last minute Vaderdagcadeau vinden, maken of kopen.

1. Vaderdag knutselwerk

Handig als last minute vaderdagcadeau: je hoeft hier de deur niet voor uit. Je kind maakt waarschijnlijk al een knutselwerkje voor papa op school of het kinderdagverblijf. Is dat niet (meer) het geval of vind je het leuk om iets persoonlijks te geven, ga dan thuis aan de knutsel. Op Pinterest bijvoorbeeld zijn genoeg creatieve ideeën te vinden, zoals een persoonlijke brief, een boekenlegger voor een leesliefhebber, een fotolijstje versieren met een foto van jullie gezin erin, een koffiemok die je met porseleinstift kunt personaliseren, een sleutelhanger of een afdruk van de hand of voet van je kind die je mooi kunt inlijsten.

Het gaat om de aandacht en moeite van je zoon of dochter om iets speciaals voor papa te maken. De trotse glimlach op het gezicht van je kind als hij of zij het cadeau geeft, is onbetaalbaar. Idem voor de glimlach op papa’s gezicht.

 last minute vaderdagcadeau - twee vaders met dochter schilderen

2. Quality time met papa

Wat is er leuker dan lekker weg met papa? Waar genieten vader en kind samen van? Kies een uitje wat beiden leuk vinden en waar ze samen plezier aan kunnen beleven. Bijvoorbeeld samen naar de film en daarna lunchen of dineren, naar een favoriet pretpark of dierentuin, een actieve dag zoals klimmen, blokarten, zwemmen of kanoën, een workshop schilderen of koekjes bakken, samen naar een sportwedstrijd van hun favoriete team of een andere bijzondere belevenis.

Een uitje samen met je kind is zo gepland en een tegoedbon of cadeaubon is heel simpel geknutseld, een ideaal last minute vaderdagcadeau dus. Samen leuke dingen doen versterkt bovendien de band en je houdt er een waardevolle herinnering aan over.

 last minute vaderdagcadeau - twee vaders met dochter schilderen

3. Coole gadgets voor Vaderdag

Houdt de vader van je kind van technische snufjes en grappige gadgets? Dan hoeft het niet zo ingewikkeld en moeilijk te zijn om een geschikt vaderdagcadeau te vinden. Het hoeft niet eens nuttig te zijn, maar vooral ludiek, grappig of misschien zelfs wel handig. Met dingen als een afstandsbediening in de vorm van een voetbal, een USB-ventilator, een fish eye lens voor op je smartphone of minibureaustofzuiger heb je een origineel cadeau. Makkelijk online te bestellen en als het goed is ook snel in huis. Leuk kaartje erbij maken samen met je kind, klaar is het vaderdagcadeau.

4. Een fotocadeau voor Vaderdag

Altijd leuk en persoonlijk: een cadeau met een foto. Een mok, stropdas, kussen, kalender of sokken, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een fotocadeau van laten maken. Niet geschikt als op het nippertje last minute vaderdagcadeau, maar mocht je nog een weekje hebben dan moet het vast lukken. Of wie weet kun je een spoedbestelling doen.

5. Altijd goed als last minute vaderdagcadeau: iets lekkers

Iets lekkers als cadeau is altijd goed, want wie houdt er niet van lekker eten en drinken? Waar houdt papa van? Doe je hem een plezier met ontbijt op bed met zijn favoriete koffie en croissant, lekkere zelfgemaakte borrelhapjes of een lekkere lunch of diner bij zijn favoriete restaurant, chocolade, Italiaans ijs, een goede fles wijn of een set om zelf bier te brouwen? Met zo’n cadeau zit je altijd goed.

6. Lekker praktisch: sokken, stropdas of een bbq-short

Misschien is deze papa niet zo van de gadgets en kleinigheden, maar houdt hij meer van praktische cadeaus? Iets dat hij vaak gebruikt en aantrekt is dan altijd goed, bijvoorbeeld sokken. Misschien heb je nog tijd om ze te laten bedrukken voor een persoonlijke touch. Of kies voor een t-shirt met bedrukking, mooie stropdas of barbecueschort met een leuke tekst.

last minute vaderdagcadeau - kaart knutselen voor vaderdag

7. Laat je kind het vaderdagcadeau bedenken

Heb je na al deze tips nog steeds geen passend vaderdagcadeau bedacht? Laat je kind meedenken. Dit kan wel eens een verrassend idee opleveren. Wat denkt je kind wat papa leuk vindt? Waar is hij vaak mee bezig? Wat zijn momenten dat hij oprecht geniet? Wat heeft hij nodig? Je krijgt niet alleen meer inzicht in de denkwereld van je kind, je kind leert zo ook iets van de kunst van het geven. Levert dit gesprekje een origineel idee op en heb je te weinig tijd voor de uitvoering? Maak dan een persoonlijke waardebon. Als papa merkt dat er over zijn cadeau is nagedacht, zal hij er zeker blij mee zijn!