Als je houdt van persoonlijke cadeautjes of ben je simpelweg inspiratieloos (of laat, zoals ik vaak) dan is een van deze Valentijnsdag DIY ideeën heel leuk om te maken. En je hoeft er niet vergevorderd creatief voor te zijn, dat scheelt. Deze Valentijnscadeautjes maak je heel simpel zelf en het is nog leuk om te doen ook! Bovendien is zo’n zelfgemaakt persoonlijk cadeau voor Valentijnsdag is ook nog eens heel vriendelijk voor je portemonnee.

1. Valentijnsdag sticky notes

Wie houdt er nou niet van onverwacht lieve briefjes vinden? Op je kussen, in de broodtrommel, aan de binnenkant van de voordeur of zomaar ergens anders in huis. Print (en personaliseer) deze originele sticky notes van Team Confetti voor jouw lief en plak ze overal in huis. Verstop ze bijvoorbeeld op niet voor de hand liggende plekken voor het verrassingseffect: op de favoriete (fris)drank in de koelkast, in de broodtrommel, op de zitting van de stoel op jullie thuiskantoor, aan de onderkant van de afstandsbediening, in een van haar of zijn schoenen en op het bord voor jullie Valentijnsdiner (of een bordje friet, net zo lekker).

Een klein maar lief gebaar als je op Valentijnsdag extra lieve berichtjes wilt achterlaten of om jullie avondje uit op een leuke manier aan te kondigen. De gratis printable sticky notes voor Valentijn print je op de site van Team Confetti. Of, als je het ingewikkeld vind om te printen op een klein notitieblaadje: schrijf ze zelf!

Valentijnsdag DIY sticky notes schrijven

2. Tegoedbonnen voor date nights

Liever leuke momenten samen geven dan nog meer spullen? Geef een aantal tegoedbonnen voor date nights met z’n twee. Het hoeven niet allemaal uitgebreide diners bij dure restaurants te zijn, denk bijvoorbeeld ook aan een wandeling in het bos, een avondje sushi bestellen als de kids op bed liggen, jullie favoriete film kijken, koffie drinken bij dat ene tentje waar jullie je eerste date hadden.

Je kunt zelf kaartjes schrijven en ze leuk inpakken (in doosjes of cadeauzakjes bijvoorbeeld), maar je kun bijvoorbeeld ook deze love coupons van Kikicomin gebruiken die je gratis kunt downloaden. Ook leuk: maak deze papieren fortune cookies (ook gratis te printen) van Homemadegifts-made-easy.com.

Tip: Pak na het geven van de tegoedbonnen ook meteen jullie agenda’s erbij om de eerste dates alvast te plannen, dan kunnen al die leuke ideeën niet op de lange baan geschoven worden.

Valentijnsdag DIY tegoedbonnen datenight

3. Persoonlijke poster

Deze heb ik zelf een aantal jaar geleden gemaakt voor mijn vriend en ik ben er nog steeds blij mee (hij ook trouwens): een gepersonaliseerde poster met herinneringen in tekst. Ik heb er onder andere onze eerste reis samen op gezet, de naam van onze zoon en waar we elkaar ontmoetten. Met deze template van Homemade gifts made easy maak je heel simpel zelf een poster met alles wat jullie leuk vinden om te doen, reizen die jullie hebben gemaakt en andere dingen en herinneringen van jullie samen. Het kost ongeveer 15 Euro, maar je kunt het ook heel goed zelf maken als je handig bent. Zo werkt het:

  • Bedenk een lijstje met dingen die jullie samen graag doen of wat jullie hebben meegemaakt (dat ene restaurant waar jullie graag eten, de eerste film die jullie zagen, waar jullie elkaar ontmoetten, die ene onvergetelijke reis, etc.)
  • Kies een mooi lettertype en kleuren die bij jullie (interieur) passen
  • Print het op stevig papier en lijst het in
  • Geen zin om zelf te knutselen? Vul dan simpelweg alle woorden in in de template op de site van Homemade gifts made easy, print, lijst ‘m in en klaar.

4. Babyvoetjeskunst

Een uniek kunstwerk voor aan de muur dat wel ‘even’ wat geduld vergt: ingelijste babyvoetjes. Geen echte natuurlijk, hoe luguber denk je dat ik ben, maar afdrukken van babyvoetje van (vinger)verf bedoel ik. Toen onze zoon 8 maanden oud was heb ik een poging gedaan om zijn immer wiebelende babyvoetjes vast te leggen. Het zweet stond op mijn rug en ik had gelukkig ruim papier ingekocht, want het lukte uiteraard niet in één keer,  maar het resultaat mocht er wezen!

Hoe ga je te werk? Houd billendoekjes, washandjes en handdoeken in de aanslag. Kies voor vingerverf en voor stevig mooi papier. Smeer met een kwastje verf in de kleur van jouw keuze onder de voetjes van je kind, gebruik een stevige ondergrond onder het papier waar de afdruk op komt en koop dus ruim papier in, want het lukt ongetwijfeld niet de eerste keer. Ook leuk: een voetje én een handje naast elkaar. Lijstje erom, inpakken en klaar!

Je moet er even de tijd voor uittrekken en een goed moment uitzoeken voor je kind (niet vlak voor het eten of slapen), maar dan heb je ook echt een origineel Valentijnscadeau en een mooie eyecatcher aan de muur. Ook leuk voor de opa’s, oma’s, tantes en ooms!

valentijnsdag diy print van handje en voetje baby

5. Valentijnsdag DIY: schrijf een ouderwetse liefdesbrief

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst een brief schreef aan je lief? Of heb je die überhaupt wel eens geschreven? Schrijf dan dit jaar eens een ouderwetse liefdesverklaring voor Valentijn! Met de hand of met een typemachine, als je die nog ergens kunt vinden. Kies mooi papier uit en laat de romanticus in je los. Haal herinneringen op, verklaar de liefde en gebruik een stuk tekst uit ‘jullie liedje’. En natuurlijk een lippenstiftkus om mee af te sluiten.

Heel fijne Valentijnsdag alvast! <3

Valentijnsdag DIY liefdesbrief op typmachine

Lees ook: samen knutselen voor Valentijnsdag

 

Origineel geschreven op 2 februari 2016, blog is geüpdated op 8 februari 2024