‘Doe wat jij het allerliefste wilt. Dát is het belangrijkste’

Na een heerlijke, koude wandeling in de polder waarin ik volop genoot van koude, frisse lucht en nergens aan dacht, liep ik langs een supermarkt. Mijn gedachten waren allang weer terug bij het huishouden, de taken die ik voor mezelf had gepland deze week en het...

9 tips om te besparen op je boodschappen

Besparen op je boodschappen? Heel bewust was ik daar niet echt bezig. En dat bleek toen ik onlangs even met de neus op de feiten werd gedrukt. Door mezelf weliswaar, want ik dook voor de gein eens in mijn financiën en schrok van het totaalbedrag dat ik maandelijks aan...

Zwanger van een meisje? Maar ik ben een jongensmoeder!

Samen met mijn vriend heb ik drie prachtige kinderen: twee jongens en een meisje. Voordat ze er waren wilden we heel graag kinderen. Ik was er van overtuigd dat ik een echte moeder was voor jongens, een zogenoemde jongensmoeder. Vaak kreeg ik hier commentaar op, want...

Knutselen voor Valentijnsdag: 3 leuke tips

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een...

Leuke luisterboeken voor kinderen

Behalve dat het heel leuk is, is het ook belangrijk om aan kinderen voor te lezen. Voorlezen (en zelf leren lezen) draagt bij aan de taalontwikkeling van je kind en het is een moment van verbinding met je kind. Geen zin of tijd om voor te lezen? Of op zoek naar een...

Misschien heb je helemaal niets met Valentijnsdag, maar dan had je dit blog vast niet aangeklikt. Als je graag flink uitpakt met Valentijnsdag, dan ben je vast al een tijdje bezig met iets leuks plannen of heb je al een cadeau in huis. Maar ben je net als ik niet zo heel erg van het groots uitpakken met Valentijn en komt het vaak op het laatste moment aan, maar wil je wel wat leuks doen voor je lief? Dan heb ik wat originele ideetjes voor je op een rij gezet die je zelf kunt maken. Deze Valentijnsdag DIY cadeaus maak je heel simpel zelf! En zo’n zelfgemaakt persoonlijk cadeau voor Valentijnsdag is ook nog eens heel vriendelijk voor je portemonnee.

1. Valentijnsdag sticky notes

Wie houdt er nou niet van onverwacht lieve briefjes vinden? Op je kussen, in de broodtrommel, aan de binnenkant van de voordeur of zomaar ergens anders in huis. Print (en personaliseer) de originele sticky notes van Team Confetti voor jouw lief en plak ze overal in huis. Verstop ze bijvoorbeeld op plekken voor het verrassingseffect: op de favoriete (fris)drank in de koelkast, in de broodtrommel, op de zitting van de stoel op jullie thuiskantoor, aan de onderkant van de afstandsbediening, in een van haar of zijn schoenen en op het bord voor jullie Valentijnsdiner (of een bordje friet, net zo lekker).

Een klein maar lief gebaar als je op Valentijnsdag extra lieve berichtjes wilt achterlaten of om jullie avondje uit op een leuke manier aan te kondigen. De gratis printable sticky notes voor Valentijn print je op de site van Team Confetti. Of, als je het ingewikkeld vind om te printen op een klein notitieblaadje: schrijf ze zelf!

Valentijnsdag DIY sticky notes schrijven

2. Tegoedbonnen voor date nights

Dit is een leuk idee van Geertje van Stayathomemama.nl: geef een aantal tegoedbonnen voor date nights met z’n twee. Het hoeven niet allemaal uitgebreide diners bij dure restaurants te zijn, denk bijvoorbeeld ook aan een wandeling in het bos, een avondje sushi bestellen als de kids op bed liggen, jullie favoriete film kijken, koffie drinken bij dat ene tentje waar jullie je eerste date hadden.

Je kunt zelf kaartjes schrijven en ze leuk inpakken in doosjes zoals Geertje dat deed, maar je kun bijvoorbeeld ook deze love coupons van Kikicomin gebruiken die je gratis kunt downloaden. Óf, nog leuker: maak deze papieren fortune cookies (ook gratis te printen) van Homemadegifts-made-easy.com.

Tip: Pak na het geven van de tegoedbonnen ook meteen jullie agenda’s erbij om de eerste dates alvast te plannen, dan kunnen al die leuke ideeën niet op de lange baan geschoven worden.

Valentijnsdag DIY tegoedbonnen datenight

3. Persoonlijke poster

Deze heb ik zelf een aantal jaar geleden gemaakt en ik ben er nog steeds blij mee: een gepersonaliseerde poster met herinneringen in tekst. Onze reis, de naam van onze zoon, waar we elkaar ontmoetten en onze dagjes weg onder andere. Met deze template van Homemade gifts made easy maak je heel simpel zelf een poster met alles wat jullie leuk vinden om te doen, reizen die jullie hebben gemaakt en andere dingen en herinneringen van jullie samen. Zo werkt het:

  • Bedenk een lijstje met dingen die jullie samen graag doen of wat jullie hebben meegemaakt (dat ene restaurant waar jullie graag eten, de eerste film die jullie zagen, waar jullie elkaar ontmoetten, die ene onvergetelijke reis, etc.)
  • Kies een mooi lettertype en kleuren die bij jullie (interieur) passen
  • Print het op stevig papier en lijst het in
  • Nog makkelijker: vul alle woorden in in de template op de site van Homemade gifts made easy, print, lijst ‘m in en klaar.

 

4. Babyvoetjes kunst

Een uniek kunstwerk voor aan de muur dat wel ‘even’ wat geduld vergt: ingelijste babyvoetjes. Geen echte, maar afdrukken van babyvoetje van (vinger)verf bedoel ik. Toen hij 8 maanden oud was heb ik een poging gedaan om de immer wiebelende babyvoetjes van onze zoon vast te leggen. Het zweet stond op mijn rug en ik had gelukkig ruim papier ingekocht, want het lukte uiteraard niet in één keer,  maar het resultaat mocht er wezen!

Smeer met een kwastje verf in de kleur van jouw keuze onder de voetjes van je kind, gebruik een stevige ondergrond onder het papier waar de afdruk op komt en koop dus ruim papier in, want het lukt ongetwijfeld niet de eerste keer. Ook leuk: een voetje én een handje naast elkaar. Lijstje erom, inpakken en klaar! Je moet er even de tijd voor uittrekken en een goed moment uitzoeken voor je kind (niet vlak voor het eten of slapen), maar dan heb je ook echt een origineel Valentijnscadeau en een mooie eyecatcher aan de muur.

valentijnsdag diy print van handje en voetje baby

5. Valentijnsdag DIY: schrijf een ouderwetse liefdesbrief

Kun jij je nog herinneren wanneer je voor het laatst een brief schreef aan je lief? Of heb je die überhaupt wel eens geschreven? Schrijf dan eens een ouderwetse liefdesverklaring voor Valentijn! Met de hand of met een typemachine, als je die nog ergens kunt vinden. Kies mooi papier uit en laat de romanticus in je los. Haal herinneringen op, verklaar de liefde en gebruik een stuk tekst uit ‘jullie liedje’. En natuurlijk een lippenstiftkus om mee af te sluiten.

Heel fijne Valentijnsdag alvast! <3

Valentijnsdag DIY liefdesbrief op typmachine

Lees ook: samen knutselen voor Valentijnsdag

 

Origineel geschreven op 2 februari 2016, blog is geüpdated op 10 februari 2022