De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

8 x surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Cadeautip: een eigen donutwinkel van LEGO voor de kids

Waarschijnlijk zijn jouw kinderen er ook gek op: donuts. Vooral voor de gedecoreerde (en mierzoete) variant met leuke figuurtjes en kleurtjes zijn ze waarschijnlijk snel te paaien. Hoe leuk is het dan om een eigen donutwinkel van LEGO Friends te hebben? Met deze...

Je hebt al je e-mails van werk beantwoord en je zit net rustig als je donkere wolken aan ziet komen. Je was hangt nog buiten! Je haalt het net op tijd binnen, ook meteen alles strijken dan maar? Tegen de tijd dat alles netjes in de kast hangt is je baby wakker. Je hebt net voldoende tijd om haar te voeden, want je zoontje moet opgehaald worden van school. Met twee kinderen in huis kom je nog minder aan rust toe.

Komt het bovenstaande scenario je bekend voor? Duik jij ook altijd van de ene bezigheid in de ander zonder dat er ook maar een gaatje overblijft om even op adem te komen? Tijd vrijmaken voor ontspanning, wanneer je je werk, het huishouden en de zorg voor je (kind)eren combineert, is lastig, maar zeker niet onmogelijk! Wij geven je graag wat tips om lekker te ontspannen in je eigen huis na een drukke dag.

Plan vrije tijd in

Als je de hele dag druk bezig bent in de hoop dat je ’s avonds een minuutje voor jezelf overhoudt, kom je bedrogen uit. Als moeder moet je ‘me-time’ echt inplannen. Het perfecte moment is natuurlijk ‘s avonds, wanneer de kinderen slapen, of wanneer je baby slaapt. Misschien heb je nog duizend andere dingen te doen, maar ontspanning is daar één van. Sla het dus niet over.

Doe het niet alleen

Heb je een partner? Maak dan duidelijke afspraken samen. Waarschijnlijk heeft hij het, net zoals jij, ook druk en heeft hij ook behoefte aan ontspanning. Spreek bijvoorbeeld af dat jij graag de dinsdagavond voor jezelf hebt en dat hij dan op de kinderen let. Een andere dag in de week doe je hetzelfde voor hem. De kinderen zo nu en dan een nachtje bij opa en oma laten slapen is ook geen slecht idee, want dan kun je die avond lekker samen ontspannen.

Dingen om te doen ter ontspanning

Nu heb je het eindelijk voor elkaar gekregen om wat vrije tijd in je drukke schema te persen, maar wat ga je doen om thuis heerlijk te ontspannen? Wij geven je wat leuke opties die je aan je lifestyle kunt toevoegen.

Ga lekker in bad

Pak er een tijdschrift bij of kijk een serie, terwijl je lekker tussen het schuim zit met een glaasje wijn in de hand. Geurkaarsjes aan en het licht gedimd en eventueel de deur op slot als je partner op de kinderen let. Door een warm bad kom je helemaal tot rust!

Pak je hobby op

Ben jij gek op bakken, schilderen, puzzelen of iets anders? Misschien kom je er als moeder zijnde niet of nauwelijks meer aan toe, maar door wat tijd voor jezelf te reserveren, kun je je geliefde hobby weer oppakken. Maak tijd vrij voor de dingen die jij echt leuk vindt.

Lekker de tuin in

Het is heerlijk om vanaf je luxe loungeset de zon te zien zakken. Spendeer je avond lekker in de tuin, eventueel bij een vuurkorf als het nog wat fris is. Met die behaaglijke warmte en sfeervolle verlichting kom je weer tot jezelf.

Doe een dutje

Je hoeft echt niet te stoppen met je powernap, wanneer je kindje overdag niet meer slaapt. Heb jij overdag last van vermoeidheid? Waarom zou je dan niet even een halfuurtje op bed gaan liggen voor je je kids ophaalt van school?