Van alle onderdelen van een badkamer is de douche één van de belangrijkste en wat de meeste ruimte inneemt. Als je een nieuwe douche installatie wil aanschaffen, is het daarom belangrijk goed na te denken over het type. Zo kun je kiezen voor een bad, een douchewand, een inloopdouche of een douchecabine. Deze laatste is een zeer goede optie voor ieder type badkamer. De douchecabine is beschikbaar in alle vormen en maten en er zitten ook nog eens ontzettend veel voordelen aan waarmee je tijd en ruimte bespaard. Lees hieronder snel verder om erachter te komen welke deze voordelen zijn.

Met of zonder douchebak

Het fijne aan een douchecabine is dat je er zelf voor kunt kiezen of je deze met of zonder douchebak wilt installeren. Het is namelijk heel gemakkelijk de douchecabine gewoon op de vloer te plaatsen en een afvoerputje aan te brengen. Door deze strakke afwerking krijgt de badkamer een zeer mooie uitstraling. Hiernaast kan het ook een praktische reden hebben de douchebak weg te laten. Ben je bijvoorbeeld slecht ter been of heb je jonge kinderen, dan kan het veel handiger zijn de douche op gelijk niveau met de vloer te hebben.

Vrijheid in positie

Een douchecabine kun je letterlijk op iedere plek in de badkamer kwijt. Je bent niet gebonden aan vooraf aangebrachte installaties. Ben je van plan een douchecabine te kopen, kijk dan goed naar de ruimte die je in je badkamer beschikbaar hebt. Je kunt in principe kiezen voor iedere mogelijke vorm en indeling. Wist je dat er zelfs douchecabines bestaan in vijfhoekige vorm? De keuze is wat dat betreft reuze. Zo is een douchecabine 90×90 een standaard maat, maar er zijn nog veel meer opties.

douchecabine-schoonmaken-met-trekker

Gemakkelijk schoonmaken

Één van de belangrijkste aspecten van een badkamer is het schoonmaakgemak. Het laatste wat je wil is urenlang moeten schrobben. Het fijne van een douchecabine is dat je nu de mogelijkheid hebt het glas van de cabine te laten bewerken met een beschermlaag tegen zeepresten en kalk. Deze behandeling heet de ‘nano technologie’. Ideaal, want het bespaart je veel gedoe met het ontkalken van je douche.

Een droge badkamer

Naast langdurig schoonmaken is er nog iets anders wat je liever vermijdt na een douchebeurt: de badkamer droogmaken. Vooral met kinderen zul je weten dat er druk wordt gespeeld onder de douche en dat regelmatig het water op plekken terecht komt die je later droog zult moeten maken. Met een douchecabine is dat verleden tijd. Door de volledig op elkaar aansluitende douchewanden, blijft het water binnen de douchecabine en ben je totaal spat vrij.

Voor ieder budget een oplossing

De keuze is dus reuze met ontzettend veel verschillende types douchecabines. Maar een laatste voordeel is het feit dat er ook nog eens voor iedere mogelijke portemonnee en budget oplossingen te bedenken zijn. Je kunt een douchecabine namelijk zo duur maken als je zelf wilt. Alles hangt af van de vorm en het materiaal dat je kiest.