Hoe voelen weeën?

Als je zwanger bent heb je vast al vragen gesteld aan andere moeders, bijvoorbeeld: Hoe weet ik dat de de bevalling begonnen is? Of, hoe voelen weeën? De antwoorden op deze vragen kunnen erg van elkaar verschillen: ‘Ik had een ikea kastje in elkaar gezet. De volgende...

‘Mijn vrouw is blijvend ziek door sepsis tijdens de bevalling’

Dario en zijn vrouw Carli (37) hebben samen een zoontje van drie, maar door een veel te laat herkende sepsis (een ernstige reactie van het lichaam op een infectie, die kan leiden tot orgaanfalen, weefselschade en sterfte) brengt Carli nu al ruim drie jaar 99% van haar...

Eisprong symptomen: Zo herken je de lichamelijke symptomen van je eisprong

Elke vrouw met een regelmatige cyclus ervaart elke maand een eisprong. Dat betekent dat er elke maand een eicel via een eierstok richting je baarmoeder gaat. Dit is het moment dat de eicel bevrucht kan worden door een zaadcel. Gebeurt dit niet, dan wordt de eicel...

Studiedagen op de basisschool

Na zes weken vakantie was mijn zoon er wel weer aan toe om naar school te gaan, en wij ook. O wacht, we beginnen met studiedagen, waardoor mijn zoon eerst nog een dag vrij heeft op de eerste maandag van het schooljaar. We besloten er een leuke dag van te maken en zijn...

Spruw bij je baby

Spruw kan iedereen treffen, maar komt het meest voor bij baby's jonger dan 6 maanden en bij oudere volwassenen. Meestal treft het baby’s en peuters onder de twee jaar. Het komt heel vaak voor in het eerste levensjaar en bij relatief veel kinderen: ongeveer één op de...

Je weet vast nog wel wat jij wilde worden toen je een jaar of zeven was. Ik wist van kleins af aan al dat ik niets anders dan dierenarts kon worden, totdat ik flauwviel tijdens een enigszins bloederige behandeling aan de nagel van onze hond. Zat ik daar met al die exacte vakken in mijn pakket… Wat willen kinderen van nu eigenlijk worden? En verschilt dat erg met waar wij vroeger van droomden?

1. Beroemd

Kids willen graag beroemd worden, maar hoe, daar denken ze niet echt over na. Dat is eigenlijk ook niet zo belangrijk. Of het nu om zingen, dansen of vloggen gaat, laat jouw kleine maar lekker dromen. Zo wordt de creativiteit bij je kind gestimuleerd.

2. Dokter

Wat is er nu mooier dan andere mensen beter maken? Vooral meisjes zien een baan als dokter wel zitten. Knuffels hebben ineens een verbandje om hun gebroken arm en ook huisdieren moeten nog weleens van pleisters ontdaan worden. Kinderen met deze droom hebben over het algemeen een zorgzaam karakter.

3. Profvoetballer

Vroeger waren het vooral jongetjes die droomden van een carrière als profvoetballer. Maar sinds de successen van de Nederlandse leeuwinnen, gaat ook menig meisjeshart sneller kloppen van dit idee. Jij ziet het misschien niet zo zitten om ieder weekend klappertandend langs de lijn te staan, maar sporten in groepsverband is heel goed voor de ontwikkeling van je kind. Als jouw kind op voetbal wil, moet je wel rekening houden met een aantal dingen. 

4. Juf of meester

Ook dit is een beroep dat vooral bij veel meisjes op hun lijstje van droombanen staat. Kinderen die zelf een leuke leraar hebben, zullen eerder over een carrière in het onderwijs fantaseren, dan kids met een strenge of saaie leerkracht.

5. Brandweerman of politieagent

Avontuurlijke kinderen dromen van een baan als stoere brandweerman of heldhaftige politieagent. Het kwaad uit de wereld helpen, net als hun favoriete superheld, dat is wat ze willen.

6. Kok of banketbakker

Dankzij het succes van televisieprogramma’s als Taarten van Abel en Heel Holland Bakt, willen steeds meer kids zelf ook aan de slag in de keuken. De hele dag heerlijke taarten bakken die er ook nog eens prachtig uitzien of koken op hoog niveau in een sterrenrestaurant; de mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben 9 tips om leuk te koken met kinderen voor je op een rijtje gezet.

7. Iets met dieren

Sommige kinderen moeten niets hebben van dieren, zijn er zelfs een beetje bang voor, terwijl andere kinderen het ene na het andere verdwaalde beestje mee naar binnen slepen. Vooral kinderen die opgroeien met huisdieren, ontwikkelen vaak een sterke liefde voor dieren. Dit uit zich in dromen van een baan als dierenarts, maar ook dolfijnentrainer en verzorger in de dierentuin zijn erg populair.

8. Weet ik niet

Er zijn ook genoeg kinderen die geen idee hebben wat ze later willen worden. En dat is helemaal niet erg. Misschien heeft jouw kind gewoon nog niet de juiste hobby gevonden, of vindt jouw kleine juist heel veel leuk om te doen en kan hij niet kiezen. Probeer in ieder geval je kind niet in een bepaalde richting te pushen, waarvan jij denkt dat het de juiste is. Dit is zo’n geval waar het gezegde ‘komt tijd, komt raad’ van toepassing is.