Vrienden en familie spelen een grote rol in het aankoopgedrag van je kind, maar op de tweede plaats staan – niet verrassend – influencers. Vooral platformen als Instagram en Youtube zijn erg populair bij een jonge generatie en hier spelen heel wat influencers dan ook op in. Benieuwd naar wie ze zo opkijken? We geven je alvast een lijstje van 8 influencers waar je kind waarschijnlijk naar kijkt.

1. Charli D’Amelio

Charli D´Amelio is iemand die op een nacht tijd een ster werd. Nadat ze een duet postte met TikTok gebruiker Move with Joy, kreeg ze er meteen vijf miljoen volgers op drie maanden tijd bij. Waarom het filmpje zo viraal ging, snapt ze zelf niet echt goed, maar heel wat fans zijn het erover eens dat haar unieke dansmoves en originele video content de grootste reden is waarom haar TikTok en andere sociale media nu enorm populair zijn.

2. Maddie Ziegler

Haar Instagram telt maar liefst 13,5 miljoen volgers. Maar ook op YouTube heeft ze iets meer dan 3,5 miljoen abonnees. Maar hoe is ze zo populair geworden bij jongeren? Maddie maakte het als danseres en was te zien in verschillende clips van Sia en in de reality televisie show Dance Moms. Ze deed dus waar heel wat kinderen van dromen en is op die manier een rolmodel geworden voor velen.

3. Ryan ToysReviews

Ryan Kaji dankt zijn succes aan filmpjes op YouTube en waarmee is duidelijk af te leiden uit de naam van zijn kanaal. Op zijn zevende heeft hij maar liefst al 19 miljoen volgers en maar liefst 29 miljard views. Hij deelt video´s over zijn interesses zoals monster trucks, Lego en Disney, maar deelt ook educatieve video´s waarin telkens een vraag centraal staat. Zijn kanaal is zo populair dat Nickelodeon hem heeft opgepikt voor een serie waarin hij samen met zijn ouders puzzels en uitdagingen moet oplossen.

4. Evan Tube

Evan mag dan nog maar 14 jaar zijn, maar hij heeft het al helemaal gemaakt in de YouTube wereld met zijn speelgoed reviews en leuke, spontane reacties. Zo entertaint hij zijn 6,5 miljoen volgers met reviews, uitdagingen en wetenschappelijke experimenten. Omdat hij samenwerkt met merken als Disney en Lego, verdient hij ruim een miljoen dollar per jaar via zijn kanaal.

5. Hawkeye Huey

Hawkeye Huey heeft veel succes bij iedereen die wil opgroeien en worden als Indiana Jones, Nathan Drake of Lara Croft. De negenjarige fotograaf legt al zijn avonturen vast via zijn Instagram account. Hiermee is hij een rolmodel voor heel wat kinderen. Waar hij zijn inspiratie vandaan haalde is eenvoudig. Zijn vader werkt eveneens als fotograaf, maar dan bij National Geographic. Hawkeye Huey verdient zijn geld met betaalde samenwerkingen met onder meer Ace Brand en Target.

6. Sophia Grace

Sophia Grace is een energieke internetpersoonlijkheid vol zelfvertrouwen. In haar vlogs covert ze heel wat populaire popsongs en deelt ze ook vaak zelf geschreven liedjes. Haar doorbraak kwam er met de cover van Super Bass van Nicki Minaj in 2011. Sindsdien mag ze regelmatig optreden in de Ellen Degeneres Show en telt ze maar liefst 2,8 miljoen volgers.

7. MattyBRaps

Gelijkaardig aan wat Sophia Grace doet, covert MattyBRaps ook heel wat rapmuziek. Naast zijn unieke talent, is ook zijn energieke persoonlijkheid een reden waarom hij zo populair is geworden. Ondertussen duikt hij vaak op televisie op zoals in Today, The Wendy Williams Show en Dr Phil. Zijn looks zorgen ervoor dat zijn publiek voornamelijk vrouwelijk is.

8. Ethan Gamer TV

Niet verwonderlijk dat ook een gamer het schopt tot invloedrijke persoon bij kinderen. Deze 12-jarige Brit deelt video´s waarin hij zijn favoriete games speelt zoals Minecraft en Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Tegelijk heeft hij ook nog een tweede kanaal waar hij unboxing videos maakt en games reviewt.