Nu ik een kleintje heb merk ik dat mijn leven wat meer structuur en voorbereiding vergt dan vroeger. Omdat ik 32 uur per week werk en graag zoveel mogelijk tijd met mijn dochter wil doorbrengen na mijn werk, probeer ik het dagelijks leven zo makkelijk mogelijk te maken.

Graag deel ik mijn tips en tricks die ik toepas zodat het me lukt om meer rust te creeëren!

Bedenk al een dag van te voren…

 • Zorg dat de kledingkast van je kleintje
  op orde is. Ik leg alles op maat en zorg dat wat ze nu aan kan bovenin ligt. Je hoeft dan niet te zoeken naar een kledingstuk in de juiste maat. Ik schuif steeds een vak op, zodat bovenin altijd de kleding ligt die ze nu aan kan. Wat niet meer past haal ik uit de kast zodat ik goed overzicht behoud van wat er nog past en wat schoon is.

 • Leg kleding de avond van tevoren alvast klaar voor jezelf en je kind (niets ergerlijker dan zoeken naar schoon ondergoed om 06.30 uur). Maak voor het slapengaan een setje (romper, sokken, shirt, broek of jurkje) en leg deze alvast op de commode.

organiseer-bedenk-dag-van-te-voren-welke-kleding-klaar-leggen

 • Laat de slaapkamer van je kleintje ’s avonds netjes achter zodat je niet hoeft te zoeken naar een eerder weggesmeten haarborstel (of tandenborstel, tandpasta, eigenlijk alles waar ze bij kunnen)

 • Pak je tas de avond ervoor alvast in voor jezelf en de kleine. In de ochtend doe ik dan de laatste dingen in onze tassen en ik zet ze dan alvast in de auto voordat ik mijn dochter in de auto zet. Zo heb ik mijn handen vrij om de deur op slot te doen en om haar vast te kunnen houden.

 • Maak de auto/fiets startklaar. Ik breng mijn dochter met de auto weg. Wanneer ik de tassen in de auto zet maak ik meteen
  de gordel open zodat ik haar direct in de auto kan zetten. Als het gevroren heeft haal ik het ijs alvast van de ramen zodat ik, als ik eenmaal met mijn dochter naar buiten ga, direct weg kan.

organiseer-je-boodschappen-bereid-maaltijden-al-voor

Organiseer je boodschappen en maaltijden

 • Maak een to do lijst / boodschappenlijst, hoe sneller je de supermarkt weer uit bent hoe beter. Daarnaast ben je met een lijstje minder snel af te leiden en dus minder vatbaar voor impulsaankopen. Als er belangrijke zaken geregeld moeten worden, dan zet ik dat graag voor mezelf op een to do lijstje. Jaaaa, ik ben echt van de structuur!

 • Maak maaltijden van tevoren klaar. Ik maak graag stamppot in deze tijd van het jaar en dat kun je prima de dag erna nog een keer eten. Ik maak dus wat extra zodat ik het twee dagen kan eten. Heb ik nog meer over, dan gebruik ik ijsvormpjes om kleine porties in te vriezen.

 • Lees ook
  onze tips & tricks voor stressvrije avondmaaltijden

Ik hoop dat jullie deze tips handig vinden! Heb je nog aanvullende tips? Laat ze achter op onze Facebookpagina