4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag, dat leek me nou wel een leuk idee. Want Valentijnsdag, ik weet nooit zo goed wat ik ervan moet vinden. Enerzijds word ik op die dag graag verrast met een kaartje of met bloemen, anderzijds vind ik het nogal een commercieel gedoe en ben ik net zo blij op elke andere dag met die kaart of bos bloemen. En wat moet je nu weer voor je partner kopen voor Valentijnsdag?

Gelukkig heb ik het getroffen met een man die dat ook daadwerkelijk weleens doet, op zomaar een maandagmiddag met een bos van mijn lievelingsbloemen thuiskomen. Maar daarbij komt nog: wat moet ik hém dan geven op Valentijnsdag? Meestal kom ik niet verder dan een kaartje met persoonlijke tekst. Nou ja, vorig jaar kwam ik met een origineel en persoonlijk cadeau voor Valentijnsdag, maar daar ga ik qua originaliteit nooit meer overheen.

Wat een geluk dat mijn zoon nu op een leeftijd gekomen is (2,5 jaar) dat hij een béétje kan knutselen. Gaan we samen iets leuks knutselen voor Valentijnsdag voor zijn papa. Ik heb drie leuke Valentijnsdag knutselideetjes gevonden die prima door kunnen gaan voor een originele Valentijnskaart. Of liever iets groter: als kunstwerk aan de muur.

Hoe dan ook, je komt er origineler mee voor de dag dan met een kaart of bloemen. Uiteraard heb ik de knutsels uitgekozen op een lage moeilijkheidsgraad. En dat heb ik niet alleen voor de peuter gedaan… Voor deze Valentijnsknutsels heb je niet veel meer nodig dan wat papier, (vinger)verf, een WC-rol en hier en daar een beetje lijm. Vergeet ook niet een schort, een afneembaar tafelkleed en een dosis geduld. En babydoekjes en/of washandjes met een bakje water voor de vingerverfparade.

Hartjes stempelen met een WC-rol

Knutselen voor Valentijnsdag hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet met een peuter of kleuter. Voor dit lieve knutselwerkje heb je maar drie dingen nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt. In een handomdraai heb je je Valentijnskaart of -kunstwerk klaar!

Dit heb je nodig:

 • Vingerverf of plakkaatverf
 • Lege wc-rol
 • Stevig vel wit of gekleurd papier
 • Stukje plakband of tape

hartjes knutselen voor valentijnsdag - peuter stempelt hartjes met een wc rol

Druk een lege wc-rol aan één kant in en vorm het rolletje tot een hartje. Tape het rolletje vast met plakband zodat de vorm goed blijft. Dip het uiteinde van het rolletje in de rode (of roze, of elke andere kleur die je mooi vindt) en stempelen maar!

Handkus knutselen voor Valentijnsdag

Wie zegt dat Valentijnsdag alleen is voor je geliefde? Ik denk dat opa en oma, tantes, ooms en vriendjes en vriendinnetjes ook heel blij zijn met een lief kaartje. Een handkus knutselen voor Valentijnsdag doe je zo!

Dit heb je nodig:

 • Rode vingerverf
 • Wit papier (meerdere vellen, of een groot wit vel)
 • Gekleurd papier
 • Schaar
 • Lijm
 • Stift
 • Foto van je kind

handkus valentijnskaartjes knutselen voor valentijnsdag

 • Knip een klein hartje uit papier: het makkelijkst is het als je papier dubbelvouwt en een half hartje knipt. Uitvouwen en klaar!
 • Verf één van de handjes van je kind met rode vingerverf. Zorg dat het hele handje geverfd is, maar niet al te dik want dan krijg je ‘klodders’.
 • Leg het uitgeknipte hartje op een wit vel papier en druk het handje van je kindje zachtjes op het vel papier over het witte hartje. Haal het handje voorzichtig weer weg.
 • Laat de afdruk opdrogen en peuter het hartje er dan vanaf. Als het goed is heb je nu een handafdruk met in het midden een wit hartje.
 • Zoek een leuke foto uit van je kind die past onder het handje en plak deze op een gekleurd A4-tje. Vergeet niet om een reepje papier onder de foto te plakken en zorg dat het reepje een stukje uitsteekt. Hier kun je straks het handje op plakken (zie foto).
 • Knip vervolgens het handafdrukje uit en plak deze op het reepje papier.
 • Aan de binnenkant van het handje kun je een tekst schrijven als ‘handkusje van ….’ of iets anders geinigs.
 • Schrijf een lieve tekst in een tekstballonnetje en plak het naast de foto.

Hartjeshandjes knutselen voor Valentijnsdag

Nodig:

 • Vingerverf in twee kleuren (rood en roze, bijvoorbeeld)
 • Stevig wit papier
 • Stift

sunshine

Verf een van de handjes van je kind met vingerverf en druk deze zachtjes op het stevige papier. Laat de verf drogen en herhaal het met een andere kleur verf, druk het handje dan over het andere handje in hartvorm. Laat dit weer drogen. Schrijf vervolgens in hartvorm om de handjes een lieve tekst.

 

Foto’s van Pinterest