Boek: Versjes van een moeder

Margot - 22-02-2016
fullsizerender2

Voor ik dit blog begin te schrijven blader ik nog even door het boek. Want dat is het fijne aan 'Versjes van een Moeder': ook al heb je de 50 versjes allemaal al meerdere keren gelezen, hou 'm binnen handbereik want je blijft ze herlezen. Om het boek dan met een glimlach en niet zelden met natte wangen weer weg te leggen. Ik was ontzettend blij dat ik 'Versjes van een moeder' van Tirza van Schie mocht lezen en reviewen, aangezien ik al een tijdje fan ben van haar prachtige schrijfsels. Lees verder wat ik van haar boek vind én maak kans op een een eigen exemplaar van Versjes van een moeder + poster! Tirza, moeder van 4 kinderen, deelt op haar Facebookpagina Lentezoet haar versjes, of zoals ze het zelf noemt: kijkrijm. Dat blijft niet onopgemerkt - wat heet! - het kan niet anders dat je één van haar schrijfsels weleens bent tegengekomen. Ze worden namelijk veelvuldig geliked en gedeeld op Facebook. En nu heeft ze haar mooiste werk dus gebundeld in een tastbaar boek, 'Versjes van een Moeder'. Over haar kinderen, over de liefde, over 100.000 ballen in de lucht houden, maar ook over het beruchte 10-minutengesprek, ziek zijn, loslaten op het schoolplein, gezin, geluk en verdriet. Herkenbare situaties van alledag, opgetekend in rijm. De versjes van de hand van Tirza zijn volgens de ondertitel 'huis-tuin-en-keukenkrabbels over geluk, liefde en verdriet in kleine, dagelijkse dingen'. Dat dekt eigenlijk precies de lading. Ze weet alledaagse gebeurtenissen, situaties en gedachten op zo'n herkenbare manier te verwoorden dat ze een grote groep mama's weet aan te spreken. Elke keer denk ik weer: ja, precies zó is het of zo voelt dat!

Ieder hoofdstuk in 'Versjes van een moeder' heeft een thema en dat thema wordt ingeleid met een kort verhaaltje. Een anekdote over Tirza en haar kinderen, zoals het oliebollenverhaal bijvoorbeeld, of het verhaal over haar bijzondere zus die al lange tijd bij hen in huis woont. Dat extra kijkje in het leven van Tirza's gezin maakt haar boek en haar versjes nóg persoonlijker. Daarnaast is het boek ook zó vormgegeven dat het aandoet als een plakboek met kleurrijke pagina's en familiekiekjes. Het boek is letterlijk een plaatje en nodigt uit tot heerlijk bladeren. Kortom een heel fijn en mooi boek om binnen handbereik te hebben, zodat je het ieder moment kan openslaan, een paar bladzijdes lezen en weer wegleggen.

Waar te koop?

Het boek 'Versjes van een moeder' is onder andere verkrijgbaar op www.lentezoet.nl en kost euro 14,99. Op dezelfde site kun je ook ansichtkaarten en posters bestellen met diverse versjes. Super leuk op de baby- of kinderkamer!

Dit blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking. Alle meningen en bevindingen over dit product zijn van de schrijver van dit blog.

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners