Ik vind het heerlijk om met man en kind op vakantie te gaan, maar af en toe is het ook weleens leuk om samen een weekendje weg te gaan en even niet voor dochterlief te hoeven zorgen. Even wat me-time en quality-time samen. We gingen naar de Brasss Hotel Suites in Haarlem om onze trouwdag te vieren. En dit beviel zo goed dat ik dit adresje graag met jullie wil delen!

Brasss Hotel Suites in hartje Haarlem

Brasss Hotel Suites bevindt zich in de Korte Veerstraat, midden in het centrum van gezellig Haarlem. De suites liggen in een prachtig monumentaal pand, boven de gezellige brasserie en cocktailbar Seymour. Ze zijn allemaal uniek en luxe ingericht. De luxe verschilt per suite, maar allemaal beschikken ze over een kingsize bed, gratis wifi, een minibar en een flatsceen tv. Sommige kamers beschikken over een vrijstaand bad, een jacuzzi, een regendouche of een stoomcabine.

De suites zijn genoemd naar vissoorten (tja…) en wij verbleven in suite Rode Mul. Mijn mond valt bijna open als we binnen komen: de kamer is ruim, het bed groot, en we kunnen gebruik maken van een vrijstaand bad midden in de kamer én een regendouche! In dit geval is de kamer in het echt nog beter dan op de foto’s op de website. Voor het eerst in anderhalf jaar slaap ik ruim acht uur diep en goed door, en dat is ook een vorm van luxe…

Bad midden in de kamer bij Brasss Hotel Suites

Superservice bij Brasss Hotel Suites in Haarlem

Vanaf het moment dat ik heb gereserveerd is alles goed geregeld. Ik krijg een e-mail met de vraag of ik een parkeerplaats wil reserveren. Dit vind ik handig, omdat het pand in de binnenstad ligt en je daardoor niet heel dichtbij kunt parkeren. Bij aankomst bij de receptie krijgen we een afstandsbediening voor een afgesloten parkeerplaats die op een kleine tien minuten loopafstand van de suites ligt.

Omdat wij vroeg zijn aangekomen en onze suite nog niet gereed is laten wij onze koffer achter bij de receptie. Het personeel zorgt ervoor dat die op onze kamer terecht komt, erg fijn! Het hotel beschikt niet over een ontbijtzaal, maar je kunt een heerlijk uitgebreid ontbijt reserveren dat op de door jou gewenste tijd op de kamer wordt gebracht. Wat een luxe!

Uit in Haarlem

Ik was al een tijd niet meer in Haarlem geweest, maar wat een leuke stad is dat toch. Overal hangen al gezellige lichtjes. We zijn lekker wezen shoppen, lunchen, hebben mooie hofjes bekeken, zijn samen naar de bioscoop geweest (hoelang was dat wel niet geleden?) en ’s avonds gingen we uit eten aan de gezellige Grote Markt. Wie van een biertje houdt moet zeker langs de Jopenkerk, een brouwerij, grand café en restaurant die in een voormalige kerk zit. Een erg mooie locatie!

Jopenkerk in Haarlem

Om heerlijk uit eten te gaan en een onvergetelijke avond te hebben, kan ik het restaurant Rartouille van harte aanraden. In dit heerlijke restaurant van chefkok Jozua Jaring wordt een mix van de Franse keuken in de realiteit van vandaag geserveerd. Het restaurant is in het bezit van een Michelin ster en is gevestigd op een unieke monumentale locatie aan Het Spaarne in Haarlem.

Koffertje pakken en gaan!

Toegegeven, het was niet het goedkoopste weekendje weg, maar ze zijn tegenwoordig schaars en deze suite was het meer dan waard! Als jij ook toe bent aan wat quality time kan ik hem zeker aanraden. Wij gaan zeker nog een keertje terug. En mocht je op het laatste moment toch besluiten dat je er nog niet aan toe bent om je kindje bij de oppas te laten: kinderen zijn welkom bij Brasss Hotel Suites en een babybedje kan op de kamer bijgeplaatst worden.

Meer informatie over Brasss Hotel Suites

Meer informatie over de Brasss Hotel Suites in Haarlem vind je op hun website. Het hotel is gelegen op het volgende adres:
Korte Veerstraat 3
2011 CL Haarlem Tel: +31 (0) 23-542 78 04
E-mail: info@brasss-hotelsuites.nl

PS. Mocht je er op uit willen gaan in de buurt van Haarlem, lees dan ook ons blog met tips voor leuke uitjes in Noord-Holland!