De kerstvakantie is natuurlijk de tijd van samen zijn, lekker eten en feest vieren. En bij kerstvakantie denk ik ook altijd aan een uitje met het hele gezin naar de bioscoop. Er draaien weer ontzettend leuke films in de filmtheaters deze kerstvakantie. Van Buurman en Buurman voor de allerkleinsten tot het spannende Spionnengeheimen voor de groten. We zetten ze op een rij voor je, fijne vakantie!

Frozen II

Ik twijfelde even of ik deze er wel tussen moest zetten, want als je niet weet dat Frozen II in de bios draait nu heb je écht even onder een steen geleefd. In de film gaat Elsa samen met Anna, Kristoff, Olaf en Sven op een avontuurlijke maar opmerkelijke reis om antwoord te vinden op de vraag waarom ze met haar krachten geboren is. De antwoorden moeten ze vinden om haar koninkrijk te redden. Voor Frozen-fans is dit natuurlijk een must-see en volgens mij is ie weer prachtig en grappig gemaakt. Voor de kleinsten schijnt ie nog best spannend te zijn, dus neem de adviesleeftijd ter harte.
Vanaf 6 jaar

Mees Kees in de wolken

Deze Mees Kees film gaat over verliefd zijn en angsten overwinnen. Tobias zit in de klas van meester Kees. Hij durft Hasna niet mee te vragen voor het schoolfeest dat er binnenkort aankomt. Hulp vragen aan Mees Kees kan niet, die heeft het te druk met zijn eigen angst… Zijn liefje Marie Louise heeft hem een ballonvaart cadeau gegeven, maar hij heeft hoogtevrees! Hoe zal het aflopen voor Tobias en Kees?
Alle leeftijden

De Grote Boze Vos

Onlangs zijn we naar deze film geweest in de bioscoop en we hebben alledrie hardop gelachen. De Grote Boze Vos bestaat uit drie grappige verhalen die zich afspelen in en rond een boerderij. Als er een vleugellamme ooievaar verschijnt, moeten een eend, een konijn en een varken zelf een baby afleveren. Dat gaat allesbehalve vlekkeloos. En de vos, waar niemand bang voor is, wil dolgraag gevreesd worden en besluit kuikentjes vet te mesten om ze op te eten. Maar dan gaat ie zich toch aan ze hechten… En wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?
Vanaf 4 jaar.

The Addams Family

The Addams Family is terug! Dit is voor het eerst dat er een animatiefilm is gemaakt over deze grappige griezelfamilie en hij is kidsproof, want al vanaf 6 jaar. Uit eerste hand heb ik al gehoord dat dit deze versie hilarisch is en een aanrader om te bekijken. Deze eigenaardige familie maakt allerlei vreemde dingen mee. Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer.
Vanaf 6 jaar.

Willy op de onbekende planeet

Willy reist met zijn ouders door de ruimte, maar als ze onderweg terug naar de aarde zijn wordt hun ruimteschip geraakt door een asteroide. De jonge Willy wordt daardoor gescheiden van zijn ouders. Zijn reddingscapsule belandt op een wilde en onontgonnen planeet. Wat nu? Met de hulp van Buck, een overlevingsrobot, moet hij overleven tot de reddingsmissie er is. Vanaf 6 jaar.

Buurman en Buurman Experimenteren erop los!

Ook deze zagen we onlangs in de bioscoop met onze kleuter en ik blijf dit leuk vinden. In deze nieuwe filmpjes proberen Buurman & Buurman onder andere pannenkoeken te bakken, een appeldief te vangen door de appelbomen te beveiligen en experimenteren ze zelfs met een zelfgemaakte vliegmachine. O en de leukste: waarom zou je naar een autowasstraat gaan als je er ook zelf eentje kunt bouwen? Uiteraard valt het experimenteren niet mee voor de buurmannen, want zoals we gewend zijn loopt het een en ander behoorlijk in de soep. Alle leeftijden

De beroemde bereninvasie

De berenkoning Leonzio is vastberaden om zijn zoon Tonio terug te vinden die lang geleden verdween. Samen met het berenvolk vertrekt hij naar de mensenwereld voordat de strenge winter begint. Maar dat gaat niet zo makkelijk, ze worden tegengehouden door een onbetrouwbare tovenaar, een enorm zeemonster en een sluwe mensenkoning. Maar Leonzio geeft niet op en zet door. Gebaseerd op het boek van Dino Buzzati. Vanaf 6 jaar

Spionnengeheimen

Superspion Lance Sterling (John Williams) en Walter zijn tegenpolen van elkaar. Lance heeft charme, humor en zelfvertrouwen. Walter heeft niets van dit alles. Maar Walter is wel geweldig slim en bedenkt de beste uitvindingen. Zijn geweldige gadgets worden ingezet voor de epische missies van Lance. Dan wordt Lance in een duif veranderd en moeten Walter en Lance op een heel nieuwe manier leren om op elkaar vertrouwen. Als het ze niet lukt om als een team samen te werken, is de hele wereld in gevaar. Vanaf woensdag 25 december in de bioscoop. Vanaf 9 jaar.