Bioscooptip voor de kerstvakantie: De Grote Boze Vos

Margot - 13-12-2019
unnamed-1-1576252622-49012

De kerstvakantie is bij uitstek geschikt voor een bezoekje aan de bioscoop met het gezin. Ik vind dat altijd echt een leuk uitje, naar de bios samen. Deze kerstvakantie kun je De Grote Boze Vos & Andere Verhalen gaan zien, een heel grappige film van de makers van Ernest & Célestine. Afgelopen week mochten we De Grote Boze Vos al zien in het filmhuis en we hebben alledrie hardop moeten lachen. Het zijn drie korte filmpjes - aan elkaar gepraat door die grote boze vos (die dus helemaal niet zo groot en ook niet zo boos is, dat mocht ie willen) - vol hilarische taferelen.

De tekenstijl van de film verraadt al dat het een humoristische film wordt. De Grote Boze Vos is een ontzettend leuk gemaakte en grappige film voor het hele gezin. Net als bij Ernest & Celestine is het zo goed getekend alsof je naar een levend prentenboek zit te kijken.

Waar gaat De Grote Boze Vos over?

De Grote Boze Vos bestaat uit drie grappige verhalen die de dieren van de boerderij voor uitdagingen stelt. Zo verschijnt er een ooievaar op de boerderij die zegt gewond te zijn, maar die geen geen zin meer heeft om een baby af te leveren. Een onhandige eend en een konijn bieden aan om het kindje naar haar ouders te brengen. Het varken ziet de bui al hangen, dus biedt aan om te helpen. Dat gaat op allerlei manieren mis natuurlijk en

In een ander filmpje speelt de listige vos een hoofdrol. Hij wil dolgraag zo huiveringwekkend zijn als de wolf, maar niemand is echt bang van hem. Dan besluit hij drie eieren te stelen van een van de kippen en de kuikentjes vet te mesten. Maar dan gaat hij zich toch hechten aan die kleine wezentjes. En dan moet hij ze ineens gaan beschermen voor de grote boze wolf, die ze wél wil opeten...

Het laatste filmpje gaat over het kerstfeest op de boerderij. Het sneeuwt! Maar wie bezorgt de dieren met kerst een cadeautje?

Over De Grote Boze Vos

De Grote Boze Vos is de nieuwe film van Benjamin Renner, die eerder de Oscar-genomineerde en het Cinekid prijswinnende Ernest en Célestine maakte. En zoals ik al eerder schreef: het is een prentenboek dat tot leven komt, letterlijk! Want Renner 'vertaalde' zelf zijn eigen prentenboek naar bioscoopfilm. En dat is te zien, hij is echt prachtig.

De Grote Boze Vos won al diverse prijzen op internationale filmfestivals voor beste kinderfilm en beste geanimeerde film. De film duurt 83 minuten, is geschikt vanaf 4 jaar en is te bekijken in diverse bioscopen door heel Nederland.

bioscooptip-voor-de-kerstvakantie-de-grote-boze-vos

Bekijk op Periscoopfilm.nl waar De Grote Boze Vos & Andere Verhalen draait.

Win 2 vrijkaarten voor De Grote Boze Vos

Exclusief voor onze Meer Voor Mama's lezers mogen we 3 x 2 vrijkaarten verloten voor de bioscoopfilm De Grote Boze Vos! Laat een bericht achter bij de winactie op onze Facebook of Instagram en maak kans op deze kaarten.

*Deze winactie loopt vanaf vrijdag 13 december tot en met woensdag 18 december. Donderdag 19 december zullen we de winnaars kiezen. Houd Instagram en Facebook dus goed in de gaten!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners