Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

De hittegolf even beu of juist geen idee wat je in de zomervakantie op een regenachtige dag moet doen? Zoek de verkoeling op in de bioscoop met een van deze leuke familiefilms. Deze films draaien nu of binnenkort in de bioscoop.

Check vooraf waar de film draait bij een bioscoop bij jou in de buurt. Bekijk op de site van jouw bioscoop wat de coronamaatregelen zijn en reserveer een kaartje vooraf.

Trolls wereldtour

Trolls Wereldtour is het vervolg op de eerste film Trolls, die een enorme hit was. In deze nieuwste film gaan de kleurrijke Trolls op een nieuw avontuur over de hele wereld. De poptrollen komen erachter dat er nog andere Trollenstammen bestaan die allemaal een andere muziekstijl kennen. Funk, country, techno, klassiek, pop en rock. Het is een trip down memorylane voor alle ouders, er komen veel bekende oude hits voorbij en ook natuurlijk nieuwe zoals de hit van Justin Timberlake. Een ontzettend leuke kleurrijke film met een mooie boodschap: het is okee om anders te zijn.

Vanaf 5 augustus in de bioscoop. Vanaf 6 jaar.

Ella Bella Bingo

Ella en Henry zijn beste vrienden, ze doen echt alles samen. Op een dag besluiten ze samen een circus op te zetten. Totdat er een nieuwe jongen uit de grote stad in hun buurt komt wonen. Johnny is een echte cool kid en Henry wordt ook vrienden met hem. Ella is jaloers en dat wordt erger als Henry ook nog eens een toffe fiets van Johnny krijgt. Ze wil dat Henry kiest tussen haar en Johnny. Dan wordt Henry boos en loopt weg. Pas dan begrijpt ze hoe vriendschap in elkaar zit en ze gaat samen met Johnny op zoek naar Henry.

Nu in de bioscoop. Alle leeftijden.

Scoob!

Jeugdsentiment, want wie heeft er vroeger niet naar Scooby Doo gekeken? De films Scoob! gaat over hoe Shaggy en Scooby elkaar ontmoetten en hoe ze Mystery Inc vormden met hun vrienden Fred, Velma en Daphne. Een vriendschap die onbreekbaar leek, tot een nieuw avontuur zich aandient. Mooi geanimeerde film, wel behoorlijk spannend vond ik, ook voor 6-jarigen.

Nu in de bioscoop. Vanaf 6 jaar

Engel

Engel is een verlegen meisje dat een beetje onhandig is. Ze kan moeilijk nee zeggen en is graag thuis, omdat dat vertrouwd voelt bij haar ouders en haar lieve kat en gekke oom. Als ze op een dag onderweg naar huis loopt, gebeurt er iets vreemds. Ze struikelt en zet zich schrap voor een val. Maar ze valt niet, ze zweeft ineens in een zeepbel. De zeepbel knapt en Engel valt alsnog. Als ze naast zich kijkt, ziet ze een gouden klokje liggen. Dat klokje blijkt wel heel bijzonder: alles wat ze wenst, komt namelijk uit! Engel wordt ineens heel populair, maar maakt het haar ook gelukkig?

Vanaf 5 augustus in de bioscoop. Voor alle leeftijden

De elfkins – een klein bakfestijn

Elfkins zijn elfjes die al 200 jaar onder de grond leven en allemaal een ambacht uitoefenen. Het elfkinmeisje Helvi lukt het alleen niet om een ambacht te leren. Ze besluit samen met haar twee vrienden Kipp en Butz de mensenwereld in te gaan en gaat op zoek naar een mens die haar kan leren bakken. Ze vindt de norse banketbakker Theo, die haar uiteindelijk besluit te helpen. Maar dat gaat niet zo soepel… Leuk gemaakte en grappige film.

Vanaf 5 augustus in de bioscoop. Vanaf 6 jaar.

Al tweehonderd jaar leven de Elfkins onder de grond, ver weg van de grotemensenwereld. Tot op een dag het opgewekte Elfkin-meisje Helvi behoefte heeft aan meer ruimte om zich heen.

Lassie

De bekendste hond op het filmdoek: Lassie! De ouders van Florian moeten verhuizen, omdat er nog een kindje op komst is. Maar de onaardige hospita vertelt ze dat honden niet toegestaan zijn in hun nieuwe huis. Wat nu? Florian en Lassie zijn beste vrienden en doen alles samen. Lassie wordt ondergebracht bij de baas van Florians vader en zijn kleindochter Priscilla. Maar Florian vindt het niks dat Priscilla nu voor zijn beste vriend zorgt. En dan raakt Lassie ook nog eens kwijt. Dan bundelen Florian en Priscilla hun krachten en gaan samen op zoek. Een spannend avontuur volgt, zal Lassie zijn weg weer terug vinden? Leuke film voor jong en oud.

Nu in de bioscoop. Vanaf 6 jaar.

Big Trip 3D

Big Trip is een grappige film over een babypanda. Een onhandige ooievaar brangt de babypanda op het verkeerde adres. Beer, Eland, Tijger en Konijn vangen de panda op en beginnen aan een spannende tocht vol hilarische momenten. Zal het hen lukken om het juiste huis te vinden? Een vrolijke film met schaterlachmomenten, van de makers van Madagaskar.

Nu in de bioscoop. Vanaf 6 jaar.

De piraten van hiernaast

Het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee wordt op stelten gezet door de komst van de luidruchtige piratenfamilie Donderbus. De buurtbewoners vinden het maar niks, maar de elfjarige Michiel sluit vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Ondanks hun verschillen worden ze dikke vrienden. Michiel dreigt zijn vriend echter te verliezen als de aartsvijand van de Donderbussen opduikt: Knokige Krelis. Samen met buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan met deze vijand, de gevaarlijkste piraat op zee.

Vanaf 6 jaar. Nu in de bioscoop