Een leuk dagje uit over de grens beleef je bij LEGOLAND Discovery Centre in Oberhausen. Dit indoor LEGO-walhalla zit op 45 minuten rijden van Venlo. In verschillende 'werelden' kun je naar hartelust bouwen, spelen en beleven, er is een 4D bioscoop en er zijn zelfs indoor attracties. Sinds kort is er in het indoor speelpark een nieuwe toffe speelhal: LEGO City Builder, waar je je eigen droomstad kunt bouwen. Lees er meer over en maak kans op combitickets voor het hele gezin voor LEGOLAND Discovery Center én SEALIFE! In LEGO City Builder kunnen LEGO-fanaten zelf de stad van hun dromen bouwen. In de grote speelhal zijn twee LEGO-steden gebouwd: een stad met wolkenkrabbers van LEGO City en de badplaats Heartlake City van LEGO Friends. Kinderen en hun ouders kunnen deze steden uitbreiden met hun eigen creatieve bouwsels zoals bijvoorbeeld zandkastelen, brandweerauto’s, een vliegveld en bruggen. Mocht je liever een voorbeeld nabouwen, dan zijn er tips en opdrachten aanwezig waarmee je snel mooie bouwwerken kunt maken. Naast LEGO City Builder valt er nog veel meer te beleven in LEGOLAND Discovery Centre. In de LEGO fabriek leer je hoe LEGO DUPLO stenen worden gemaakt, op het pirateneiland kun je in een echt piratenkasteel klimmen, je kunt bouwen en spelen als een echte Ninjago, plaats nemen in de tour door Merlins Magic Library, en al je LEGO-helden tot leven zien komen in de 4D bioscoop.

bouw-je-eigen-droomstad-in-legoland-discovery-center-oberhausen

Supervissen in SEA LIFE

Superleuk is het om na het bouwen met LEGO rond te dwalen in het naastgelegen SEA LIFE. Het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland heeft 17 verschillende onderwaterwerelden. Van de monding van de Rijn tot aan de duizelingwekkende diepte van de Grote Oceaan. In al deze werelden zijn de bewoners van de onderwaterwereld van zeer dichtbij te bewonderen. Ook SEA LIFE heeft iets nieuws: in een interactieve tentoonstelling staan supervissen in het middelpunt van de belangstelling. Je komt van alles te weten over de superkrachten van verschillende zeebewoners. Zo kan een kogelvis zichzelf tot twee keer zo groot opblazen als hij zich bedreigd voelt, kunnen zeesterren met hun zuignappen rotsen beklimmen en hebben murenen een extra stel kaken die ze naar voren schuiven om hun prooi te verorberen. Kinderen kunnen in SEA LIFE bij interactieve ontdekplekken hun eigen superkrachten testen en zelf een supervis maken. Beide parken zijn goed samen te combineren en ook geschikt als uitstapje op een regenachtige dag. Meer informatie over ticketprijzen, openingstijden en evenementen vind je op de site van LEGOLAND Discovery Centre Oberhausen en op SEA LIFE Oberhausen.

Winactie combitickets LEGOLAND Discovery Center + SEA LIFE

Wil je kans maken op tickets voor het hele gezin voor beide parken? Doe dan mee met onze winactie! We mogen 2 x 4 combitickets verloten voor LEGOLAND Discovery Center + SEA LIFE. Wat moet je doen? Ga naar onze Facebookpagina en laat onder de post van dit artikel weten met wie je naar Oberhausen wil voor een gezellig dagje uit. *Meedoen kan vanaf vrijdag 13 april 2018 tot en met maandag 16 april 00:00 uur. Dinsdag 17 april worden de winnaars bekendgemaakt via Facebook, dus houd onze Facebookpagina goed in de gaten!

Shoppen in Oberhausen

Nog niet helemaal uitgekeken in Oberhausen? Je kunt een bezoek aan beide parken combineren met winkelen in een van de grootste winkelcentra in Duitsland. CentrO in Oberhausen is met 119.000 m2 winkeloppervlakte een shopping mall van formaat. Naast heel veel winkels is er ook genoeg gelegenheid om te drinken en te eten, en parkeren is gratis.