Hoog op onze to do-list stond al langere tijd Dierenpark Amersfoort. Na ons bezoek aan het oertijdmuseum in Boxtel had mijn jongste de lijst hiermee aangevuld vanwege het Dinopark wat het Dierenpark heeft. Dus toen we werden uitgenodigd voor de Klim Alles-vakantie reden we op een zonnige woensdagochtend in de meivakantie eindelijk met mijn jongste en zijn vriendje richting Amersfoort. Mijn puber sloeg een keertje over, want dat hoort nou eenmaal zo bij pubers. Bij aankomst bleek dat we niet de enige waren die het park wilden bezoeken gezien het aantal auto’s wat op de diverse parkeerplaatsen stond. Bij de kassa’s was daar echter niets van te merken, hoe fijn is dat! Bij binnenkomst zagen we direct al de borden voor de Klim Alles-route waar we op de website al over gelezen hadden, de kids waren direct enthousiast.Op de Klim Alles route mochten kinderen via een klimparcours langs verschillende dierbewoners klauteren, zoals de leeuwen, hyena’s, beer en parkieten. Na wat verhit overleg tussen de heren boven een plattegrond van het park waar we nou moesten beginnen zijn we gewoon op pad gegaan.

Dichtbij de dieren op de Klim Alles-route

Dierenpark Amersfoort mag met recht een park genoemd worden. Het is er prachtig groen, gezellig en knus. Je loopt er gemakkelijk doorheen en op sommige plekken loop je er echt overheen en onderdoor. Zo zijn we bijvoorbeeld over een touwbrug over het berenverblijf gelopen, dat was hartstikke spannend en het ziet er dan net weer even iets anders uit! Ook de kleine doorkijkjes in de hokken zijn geweldig, hierdoor kom je echt heel dicht bij de dieren. Zo lagen de heren bijvoorbeeld oog in oog met een beer die zijn nagels even aan ‘vijlen’ was en konden we een slapende tijger van heel dichtbij goed bekijken. Ook de prachtige Stad der Oudheid maakt deel uit van de Klim Alles-route. Hier kun je o.a. de leeuwen en de tijgers van heel dichtbij bewonderen in een bijzondere ambiance. Een kleine tip voor de pappa’s en mamma’s: trek gympen aan en een oude broek want een aantal van de klim- en klauterroutes eindigt bij een glijbaan en geeft geen trap op het eind. Dus channel je innerlijke kind en stort je gewoon in die glijbaan, je kind zal het waarderen en uiteindelijk is het ook best een beetje heel leuk. Na wat discussie of het nachtdierenverblijf eng is of niet (“Ik hou niet van nacht, die is donker!”) zijn we er toch doorheen gelopen. Een deel van de dieren zit hier los, waaronder de bijzondere luiaards en stekelvarkens. Heel bijzonder om zo’n luiaard boven je ‘in actie’ te zien met een baby op haar buik.

klimrek-dierenpark

dier-aan-stok

Dinopark in Dierenpark Amersfoort

Aan het eind van de Klim Alles-route kwamen we aan in het DinoPark. Daar werden de kids niet teleurgesteld, en ik ook niet. Het Dinobos ligt in een prachtig stuk groen en huist een grote hoeveelheid levensgrote dinosaurussen. De Jurassic Park-fans die ik bij me had wisten bij elke dino welke het was, wat hij at en en passant werd er ook nog even geclassificeerd: vet, ok of supercool. In het DinoPark moesten overigens wel de handen uit de mouwen: er lag een dino die nog even uitgegraven moest worden. Ook de Klim Alles-route was hier nog niet af dus ze kunnen wel wat hulp gebruiken op de bouwplaats. Met een mooi lichtgevend hesje aan (wie staat het niet?) mochten ze zelf een handje helpen de route af te bouwen. Via de speeltuin (uiteraard), de mooie Japanse tuin en uiteraard de souvenirshop kwamen we weer bij de uitgang en was het tijd om richting huis te gaan nadat we hebben afgesproken om snel nog een keertje langs te gaan.

japanse-tuin

Lees ook: Met StoryZoo naar Dierenpark Amersfoort