Feelgood series en films op Netflix

Margot - 30-10-2020
feelgood-films-en-series-netflix

In het najaar en zeker in deze gekke coronatijd, hou ik van feelgood series en films. Met een heerlijk zoete kerstfilm maak je mij ook heel gelukkig. Liefst in mijn eentje onder een dekentje met thee, chocola en kaarsjes aan. Of in een roze schuimbad.

Hoe dan ook, met dank aan lieve volgers op Instagram heb ik een hele rits aan tips ontvangen. Dit zijn de fijnste feelgood series en films op Netflix om op je lijst te zetten. Geniet ervan!

series-en-films-op-netflix

Series op Netflix

Emily in Paris

Ik heb zo genoten van deze serie! In Emily in Paris gaat de succesvolle Amerikaanse Emily naar Parijs om haar frisse en originele ideeën te delen op het nieuwe kantoor. Daar zijn haar Franse collega’s niet zo heel blij mee, en ze spreekt ook nog eens geen woord Frans. En wat te doen met haar vriend in Chicago en die aantrekkelijke buurman? Oh lala! (1 seizoen).

The Chef Show met John Favreau

Voor de foodies! Ik ging al watertanden toen ik de trailer zag. In deze documentaireserie onderzoeken Jon Favreau (schrijver, regisseur en foodie) en chefkok Roy Choi gerechten binnen en buiten de keuken. Dat doen ze elke aflevering met een andere chefkok of met beroemde vrienden zoals bijvoorbeeld Gwyneth Paltrow. (2 seizoenen)

Virgin River

Een verpleegster uit LA wil een frisse nieuwe start maken, dus verhuist ze vanuit de grote stad naar het afgelegen dorpje Virgin River. Ze verwacht in te trekken in een mooie blokhut, maar bij aankomst is het enorm vervallen. Toch wil ze niet terug naar LA om persoonlijke redenen. Bovendien ontmoet ze iemand… De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Robyn Carr. (2 seizoenen)

Anne met een E

Een dapper weeskind met grote dromen komt per ongeluk ergens anders terecht dan de bedoeling was. Ze komt bij een ongetrouwde vrouw en haar vrijgezelle broer terecht, die eigenlijk hadden gerekend op een jongen. De serie speelt zich af in de negentiende eeuw. Gebaseerd op het boek ‘Anne van het groene huis’. (3 seizoenen)

The good witch

De goede heks Cassandra ‘Cassie’ Nightingale woont met haar tienerdochter Grance in het plaatsje Middleton. Daar heeft Cassie een winkel een een B&B. Dan komt er een arts – Sam Radford – naast ze wonen met zijn zoon, net verhuisd uit de grote stad. Sam weet niet zo goed wat hij moet denken van deze weduwe met magische krachten. (5 seizoenen)

Sweet Magnolias

Deze serie ben ik op dit moment aan het kijken en het is een heerlijke serie die lekker ‘weg kijkt’. Het gaat over drie vriendinnen die in het kleine plaatsje Serenity wonen en alle drie single zijn. Ze beginnen samen een Spa in het dorpje waar veel geroddeld wordt, de pas gescheiden Maddie begint gevoelens te krijgen voor de coach van haar zoon en er duikt een oude liefde op van Helen. Gebaseerd op de populaire boekenreeks van Sheryll Woods. (2 seizoenen)

Chesapeak Shores

Een succesvolle carrièrevrouw en alleenstaande moeder keert terug naar het stadje in Maryland dat haar vader heeft gesticht. Tijdelijk, denkt ze. Tot ze haar drukke ‘oude’ leven in een ander licht ziet en overweegt om te blijven. (4 seizoenen)

Gilmore Girls

Moet ik dit nog introduceren? Lorelei is alleenstaande moeder en voedt haar slimme dochter Rory op en die twee zijn soms eerder vriendinnen dan moeder en dochter. Vlotte gevatte dialogen, grapjes, de heerlijk kneuterige sfeer van deze serie en de twee fantastische hoofdpersonen maken dit een van de leukste series ooit, vind ik. (7 seizoenen)

Never have I ever

Na een traumatisch jaar begint de Indiaas-Amerikaanse Devi haar eerste dag als tweedejaars op de middelbare school. Ze is vastberaden om haar oude ik van zich af te schudden en eindelijk cool te worden.

netflix-avondje-met-popcorn


Films op Netflix

The Kissing booth

De eerste kus van Elle leidt tot een verboden romance met de knapste jongen van de school. Maar daarmee zet ze haar relatie met haar beste vriend op het spel. Er is zelfs een sequel, in deel 2 moet Elle kiezen naar welke universiteit ze gaat, heeft ze een langeafstandsrelatie met Noah en wordt ze verliefd op een klasgenoot.

The holidate

Deze film werd me ontzettend vaak getipt, niet te verwarren met The Holiday (mijn favoriete feelgoodfilm aller tijden) The Holidate is de nieuwste kerstfilm van Netflix en gaat over twee singles die niet alleen willen zijn met kerstmis. Ze spreken af om elkaars ‘holidate’ te zijn, alleen voor de feestdagen en zonder seks. Je raadt het vast al, ze worden uiteraard verliefd. Heerlijk. Staat op mijn lijstje, uiteraard.

Letters to Juliet

De Amerikaanse Sophie gaat op vakantie naar Verona in Italië. Daar vindt ze een Letter to Juliet’, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze gaat op zoek naar de geliefden uit deze brief.

The Holiday

Ik denk dat ik deze film opnieuw kan blijven kijken, ik vind het de ultieme feelgoodfilm. En ik sluit niet uit dat het komt door de enorme aantrekkingskracht van Jude Law in deze film. Amanda uit Los Angeles en Iris uit Londen zitten allebei vast in een vicieuze cirkel van doodlopende relaties. Ze besluiten van huis te ruilen in de kerstvakantie. Als je in de romantische kerststemming wil komen, kijk deze film.

Eat Pray Love

Verfilming van het populaire boek, met in de hoofdrol Julia Roberts die Liz speelt. Als ze na haar scheiding besluit om haar leven om te gooien, reist Liz de wereld rond op zoek naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

Bad moms

Als je deze film nog niet hebt gezien: kijken! Amy is sinds kort alleen staande moeder en raakt overspannen van alle verantwoordelijkheden thuis en voor school. Dan besluit ze dat het allemaal niet meer perfect kan en hoeft en zet ze de bloemetjes buiten met twee bevriende moeders. Bad moms is een grappige feelgoodfilm met veel herkenbare situaties. Leuk om af te spreken met vriendinnen dat jullie deze film op afstand samen kijken.

De sequel is de kerstversie en vind je ook op Netflix: Bad Moms Christmas

Wine country

Sowieso spreekt de titel me al aan! Deze film gaat over een stel vriendinnen dat elkaar al heel lang kent. Ze gaan naar Napa, Californie, om de verjaardag van een van hen te vieren. Daar wordt de nodige wijn geschonken en hun geplande weekend besluit anders te verlopen dan gepland.

The Tourist

De Amerikaanse toerist Frank wiens hart net gebroken is, gaat op reis in Europa. Daar valt voor de knappe Interpol-agente Elise, onderweg naar weer een gebroken hart. Want zij zit achter een crimineel aan met wie ze ooit een liefdesrelatie heeft gehad.

Call me by your name

In de zomer van 1983 bouwt de 17-jarige Elio een levensveranderende band op met de Amerikaanse Oliver die op bezoek is als zomergast bij Elio’s ouders aan de Italiaanse kust. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de twee die hen voor het leven zal tekenen.
 

Ik kan nog wel een tijdje doorgaan, want er staan ook prachtige klassiekers op Netflix zoals de films The Notebook, Bridget Jones en Notting Hill en series als Friends. Genoeg om de donkere najaarsdagen door te komen. Geniet ervan!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners