Leuke kerstfilms op Netflix voor de kerstvakantie

Margot - 23-12-2016
z4qznewtqsm-noah-hinton-1482491756-34248

De kerstvakantie staat voor de deur, even twee weken bijkomen van het afgelopen jaar en opladen voor een vers jaar dat om de hoek wacht. Ik vind de kerstvakantie echt de tijd voor leuke uitjes met de familie, maar minstens zo leuk is om een paar middagen op de bank door te brengen met een leuke film. Dekentjes, kopjes thee of chocolademelk en verder helemaal niks. Op Netflix staan een paar superleuke kerstfilms

The Polar Express

Dit is echt een kerstklassieker en als het zachte winterweer je niet in de kerststemming brengt, dan doet deze film dat wel. The Polar Express is gebaseerd op een kinderboek en gaat over een jongen die twijfelt over het bestaan van de Kerstman. Op een avond ziet hij een trein, de Polar Express, die op het punt staat om te vertrekken naar de Noordpool. Hij besluit om mee te gaan en onderweg beleeft allerlei avonturen en krijgt de kans om de Kerstman te ontmoeten. Zou hij echt bestaan?

A Christmas Carol

Eigenlijk een must om te kijken deze klassieker van Charles Dickens, A Christmas Carol is dé kerstfilm bij uitstek. Deze versie uit 2009 is een briljant uitgevoerde animatiefilm met stemmen van onder andere Jim Carrey. In het kort nog even het verhaal: de egoistische vrek Ebenezer Scrooge heeft niets met kerstmis en al helemaal niet met iets doen voor anderen. Totdat de gierige Scrooge wordt geconfronteerd met zijn verleden, met een ziek jongetje en met zijn toekomst. Zou het lukken om de kille zakenman een warm hart te geven?

Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes

Alle bekende Disneyfiguren spelen in deze speciale kerstfilm: Mickey, Minnie, Goofy, Donald Duck, Katrien en Pluto. De vriendjes halen herinneringen op uit het afgelopen jaar in drie klassieke kerstverhalen. Drie grappige verhalen over vriendschap met een fijne finale met heerlijke feelgood kerstliedjes. Nog een fijne kerstfilm van Disney op Netflix: Mickey's kerstmagie, ingesneeuwd in Mickey's Club. Allebei fijne films om in de kerststemming te komen voor de hele familie!

Niko en de vliegende brigade

Niko is een klein rendiertje dat samen met zijn moeder in Scandinavie leeft. Zijn vader ziet hij nooit want die zit bij de vliegende brigade, zegt zijn moeder. Dat zijn de rendieren die kunnen vliegen en de slee van de Kerstman voorttrekken. Niko wil op zoek naar zijn vader en samen met zijn vriendjes Julius de eekhoorn en en Wilma de kleine marter gaat hij op zoek naar zijn vader op de berg. Maar er is ook een hongerige roedel wolven op weg naar de berg... Kan Niko de wolven te slim af zijn en vindt hij zijn vader? Als je deel 1 leuk vindt, kun je gelijk door naar deel 2, want Niko 2 staat ook op Netflix. Kun je fijn een marathon houden.

The Muppet Christmas Carol

Deze staat met stip op 1 op mijn 'to see' lijstje! Het klassieke Dickens' verhaal over Ebenezer Scrooge, maar dan hilarisch vertolkt door de karakters van The Muppets. Do I need to say more? Voor een vrolijke noot tijdens de kerstvakantie. Geschikt voor het hele gezin.

Check ook ons blog 7 x leuke kerstfilms voor kids

Nog meer fijne familiefilms op Netflix voor tijdens de vakantie

Geen kerstfilms, maar minstens zo leuk om te kijken tijdens een koude of natte decembermiddag:

  • Mees Kees op kamp
  • The Incredibles
  • Flits en het magische huis
  • Sneeuwwitje en de zeven dwergen
  • Horton
  • The Jungle Book
  • Monster's University
  • Up

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners