Hoera, kerstvakantie! Een paar weken uitrusten van het jaar en samen leuke dingen doen in de kerstvakantie: zin in! En gezellig samen kerstfilms kijken natuurlijk. Installeer je op de bank met thee, warme choco en wat lekkers. We hebben voor jou alle leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix op een rij gezet. Van gezellige, spannende en leuke kerstfilms voor het hele gezin tot lieve korte films voor de allerkleinsten. En zijn ze naar bed? Dan is het tijd voor een heerlijke feelgood serie of film voor jou.

Een jongen met de naam Kerstmis

Een van de kinderboeken van mijn favoriete schrijvers – Matt Haig – is verfilmd en ik kan niet wachten om dit magische verhaal in bewegend beeld te zien: de film Een jongen met de naam Kerstmis gaat over de arme jongen Nikolas die opgroeit tot dé Kerstman. Zijn vader gaat op een dag op reis naar het noorden om geld te verdienen en te bewijzen dat het elfendorp Elfhelm echt bestaat. Nikolas blijft achter bij zijn gemene tante maar besluit uiteindelijk op zoek te gaan naar zijn vader.

Op een lange barre reis over bergen, door een winters landschap en langs slapende reuzen komt Nikolas in een magisch land bewoond door elfen. ‘Om iets te kunnen zien, moet je erin geloven. Écht geloven.’ Zeker kijken, deze film! Het gelijknamige boek ‘Een jongen met de naam Kerstmis’ kan ik ook van harte aanbevelen. Geadviseerd vanaf 9 jaar.

Jingle Jangle – A Christmas Journey

Een heel fijne kerstfilm met een bijzonder verhaal: Jingle Jangle gaat over uitvinder Jeronicus Jangle. Hij had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land en bedacht steeds het meest bijzondere speelgoed. Maar toen hij op het punt stond een nieuwe uitvinding te lanceren – zijn beste ooit – werd hij verraden door een van zijn leerlingen.

Jaren later komt zijn lieve kleindochter in zijn leven en zij is al net zo’n genie is als hij. Zijn nieuwsgierige kleindochter geeft de mopperige oude speelgoedmaker nieuwe hoop. Een nieuwe kerstklassieker, wat mij betreft. Vanaf 6 jaar.

Voeten in kerstsokken - Kerstfilms voor kinderen op netflix

Scrooge – A Christmas Carol (2022)

In het rijtje kerstfilms voor kinderen mag Scrooge natuurlijk niet missen. Het klassieke kerstverhaal over de kille, norse en vrekkige Ebenezer Scrooge, maar dan in animatievorm. Het verfilmde verhaal dat geschreven is door Charles Dickens is bewerkt tot een kleurrijke, muzikale en hartverwarmende animatiefilm. Ebenezer Scrooge is bankier en geldwisselaar en in zijn leven is er niets belangrijkers dan geld. Liefde en vriendschap, daar heeft hij niets mee, laat staan de kerstsfeer!

Op kerstavond krijgt Scrooge bijzonder bezoek uit het verleden en de toekomst. Zij zorgen voor nieuwe inzichten en veranderen Scrooge in een zachtaardige en zelfs vrijgevige man. Superleuk om deze klassieker samen met je kind te kunnen kijken! Vanaf 9 jaar.

De Familie Claus

De Familie Claus is een Vlaams-Nederlandse kerstfilm op Netflix die gaat over Jules, die niet van Kerstmis houdt nadat zijn vader vorig jaar overleed. Zijn moeder moet werken tijdens de kerstdagen, dus brengt hij de tijd door in de speelgoedwinkel van zijn opa Noël. Daar komt hij erachter dat zijn opa niet de eigenaar is van de speelgoedwinkel… Is hij de echte Kerstman?

Als zijn opa plotseling ziek wordt, ontdekt hij de magische tradities van zijn familie. Hij beseft dat alleen hij Kerstmis kan redden. Alle leeftijden.

Er is ook een deel 2! In De Familie Claus 2 neemt Jules de taken over van zijn opa Noël en krijgt hij een brief van een meisje met een wel heel bijzondere kerstwens… Vanaf 9 jaar.

Christmas Chronicles (deel 1 en 2)

Nadat een broer en een zus per ongeluk de slee van de Kerstman laten crashen, halen ze een nacht door om Kerstmis te redden met een Kerstman die zegt waar het op staat. Rendieren die uitbreken en door de straten rennen, een slee die kapot is en het wordt al bijna licht… Gaan ze het redden? Van de makers van Home Alone en Harry Potter.

In het vervolg, Christmas Chronicles 2, is Kate inmiddels een tiener. Ze is niet blij met de nieuwe relatie van haar moeder. Ze loopt weg en belandt op de Noordpool, waar een ondeugende elf Kerstmis wil dwarsbomen. Beide films vanaf 9 jaar.

Klaus

Jespers familie heeft een postbedrijf, maar de egoïstische Jesper heeft totaal geen ambitie om daar iets mee te doen. Zijn vader stuurt hem naar een afgelegen stadje in het ijskoude Noorden om daar postbode te worden. Maar niemand schrijft daar brieven en iedereen heeft ruzie met elkaar.

Dan raakt Jesper bevriend met een bijzondere man, een eenzame speelgoedmaker die Klaus heet. Samen brengen ze de blijdschap terug in een koude, donkere stad die het hard nodig heeft. Vanaf 6 jaar.

A Family Reunion Christmas

M’Dear en haar zussen proberen hun zangoptreden op de rails te houden voor een Kerstmis verkiezing in de kerk. Opa leert de kinderen een belangrijke les over het belang van familie, vergeven en empathie. Korte film: 28 minuten. Alle leeftijden

How the Grinch Stole Christmas

In ‘How The Grinch Stole Christmas’ speelt Jim Carrey de Grinch, een groen wezen dat Kerstmis wil stelen van de Who’s, de inwoners van het kleine dorpje Whoville. Hij heeft namelijk een hekel aan Kerstmis. De lieve mensen in het dorp, waaronder kleine Cindy Lou Who en haar familie, laten echter zijn hart smelten, dus de vraag is of hij het kerstfeest nog wil verpesten. Alle leeftijden.

Troll’s Holiday – Vakantiespecial

In deze kerstspecial van de Trolls beseft koningin Poppy dat Bridget en de Bergens geen feestdagen hebben. Dan bedenkt ze een plan waarbij Knoest en hun vrienden een feestdag moeten instellen. Met stemmen van onder andere Anna Kendrick, Justin Timberlake en Zooey Deschanel.

DreamWorks Holiday Classics

DreamWorks Holiday Classics zijn vier korte tekenfilms met in de hoofdrollen de personages uit Shrek en Madagacar (o.a. de pinguïns, Donkey en Shrek zelf). In Kung Fu Panda Holiday moet panda Po de voorbereidingen treffen voor het jaarlijkse winterfeest. Hij moet dit jaar op twee plekken tegelijk zijn en dat kan niet, wat moet hij nu kiezen?

In Merry Madagascar moet de Kerstman een noodlanding maken op Madagascar en krijgt hij ook nog eens last van geheugenverlies. Nu moeten Alex, Gloria, Marty, Melvin en de pinguïns alles op alles zetten om Kerstmis te redden.

Donkey’s Caroling Christmas-tacular is Donkey’s eigen musical met kerstliedjes en optredens van zijn vrienden van Far Far Away. En in The Madagascar Penguins in a Christmas Caper belandt pinguïn Private per ongeluk als cadeautje in een kerstsok. Hilarisch. Ik hou van die pinguïns. Vanaf 6 jaar.

moeder met kinderen bij kerstboom kijken een filmpjekerstfilms-voor-kinderen-op-netflix

Korte kerstfilms voor de allerkleinsten

Een lange film uitzitten is voor peuters en kleuters vaak niet te doen. Gelukkig staan er op Netflix ook kortere kerstfilms, precies lang genoeg voor de aandachtsspanne van de allerkleinsten:

Angela’s Christmas

Een van de liefste kerstfilms is Angela’s Christmas. Het is een korte kerstfilm (hij is 30 minuten) die je ieder jaar kunt blijven kijken. De film uit 2018 gaat over de jonge Angela die op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat. Dan krijgt ze een buitengewoon idee om haar familie weer samen te brengen met Kerstmis. Een hartverwarmend verhaal gebaseerd op een boek van Frank McCourt. Alle leeftijden.

Angela’s Christmas 2

Angela’s Christmas Wish is het vervolg op Angela’s Christmas. Angela’s vader werkt ver weg, in Australië. De vastberaden Angela heeft opnieuw een plan en een grote wens om haar familie voor de feestdagen weer bijeen te brengen. Deze film is iets langer dan de eerste, Angela’s Christmas Wish duurt 47 minuten. Alle leeftijden.

Shaun het schaap: Kerstavonturen

Ik heb een klein zwak voor de filmpjes van Shaun het schaap, voor de humor en de creativiteit van de makers. In deze kerstfilm gaat Shaun op zoek naar een grotere kerstkous en laat een ‘steekje’ vallen. Tot overmaat van ramp wordt Timmy per ongeluk ontvoerd. De hele boerderijbende trekt erop uit en beleeft een wild kerstavontuur inclusief slee. Alle leeftijden.

Kerst met Henk en de vuilniswagen

Op kerstavond maakt de Kerstman een noodlanding op het autokerkhof. Dan helpen Henk, Vuilniswagen en de dierenvrienden hem om het kerstfeest voor iedereen te redden. Op Netflix vind je ook de serie ‘De Vuilniswagen’ over de hoofdrolspelers uit bovenstaande film: de zesjarige Henk en zijn beste vriend, een reusachtige vuilniswagen. Ze beleven de mooiste avonturen met hun dierenvrienden. De film Kerst met Henk en de vuilniswagen duurt 28 minuten. Alle leeftijden.

kerstfilms-voor-kinderen-Kerst-met-Henk-en-de-vuilniswagen

Mighty Express – een machtige Kerstmis

Ook dit is een heerlijke kerstfilm voor kleine kinderen. Maak een ritje met de Mighty Express, een team van treinen en hun kindervriendjes die problemen op het spoor overwinnen door snel na te denken en samen te werken! Deze film duurt 25 minuten en is van de maker van Bob de Bouwer en Paw Patrol. Alle leeftijden.

Kerst met Toet Toet Cory Carson

Een bekend ogende vreemdeling – zou het de Kerstman zijn? – met geheugenverlies valt binnen. Cory helpt hem zodat hij zich de magie van Kerstmis herinnert en het feest voor iedereen wordt gered. Deze film duurt 21 minuten. Alle leeftijden.

 

popcorn en afstandsbediening netflix-kerstfilms voor kinderen

Leuke kerstfilms voor kinderen

Fijne kerstdagen en veel plezier met het kijken van een van deze leuke kerstfilms voor kinderen op Netflix! En check ook ons blog voor leuke films in de bioscoop deze kerstvakantie!