Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

De 11 leukste sinterklaas surprises

Yes, we mogen weer! Lootjes trekken, op pad voor de leukste cadeautjes, je hoofd breken over gevatte zinsneden die op elkaar rijmen en.. Sinterklaas surprises maken. Argh! Surprises maken voor Sinterklaas kan ik altijd enorm tegenop zien. Maar misschien vind jij het...

Onze kinderen die de wereld veranderen!

Kinderen zijn activistisch. Ze willen de wereld veranderen en ze weten ook precies hóe ze dat gaan doen. Mijn dochter doet deze maand een project voor school. Ze vormen een politieke partij, compleet met partijprogramma. Het belangrijkste punt is een beter milieu. De...

De weg naar adoptie #25: Ons gezinsleven is begonnen

Zodra ons zoontje ligt te slapen, rolt er een traan over mijn wangen. Een traan gevuld met blijdschap en verdriet. Zo mooi en onwerkelijk dat ik het kleine mannetje in dit grote bed nu mijn zoon mag noemen. Hij is er echt. Ons gezinsleven is begonnen. Het verdriet dat...

De drukke tijd is in aankomst: zorg goed voor jezelf!

De drukke weken van sinterklaasactiviteiten, cadeau’s kopen en een kerst diner klaarmaken komen er weer aan. Ondanks dat je normaal gesproken ook goed voor jezelf moet zorgen, is het juist in deze periode nog belangrijker om te doen! Zorg goed voor jezelf! Als je in...

Zin om van de bank te komen na de kerstdagen? Natuurlijk kun je het thuis gezellig maken, maar ik kan me voorstellen dat je na het binnen zitten met de kerstdagen er wel op uit wil met de kinderen. Even naar buiten als het droog is, of een leuke activiteit doen samen. En er is echt meer dan genoeg te doen, lees hier onze tips voor leuke uitjes in de kerstvakantie!

Ga naar buiten!

Het ziet er naar uit dat het de komende week prima weer wordt om lekker naar buiten te gaan. Misschien denk je er niet meteen aan om in deze tijd iets te gaan doen in de natuur, maar er worden in de kerstvakantie heel leuke dingen georganiseerd door o.a. Natuurmonumenten. Wat dacht je van een spannende avondwandeling met de boswachter, vogelsnacks maken of braakballen pluizen? Bekijk alle activiteiten in de kerstvakantie op natuurmonumenten.nl

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Kasteel-de-Haar

Kasteel bezoeken

Waan je als een kasteelheer, ridder of jonkvrouw in een echt kasteel deze winter. Veel kastelen hebben in vakanties leuke activiteiten voor kinderen. Vier het winterfeest, ga op speurtocht of vergaap je aan prachtige kerstversieringen in de kerstvakantie in een van deze vijf kastelen in Nederland.

Museum in de kerstvakantie

Als je nooit naar een museum gaat, zijn uitjes in de kerstvakantie een uitgelezen mogelijkheid om eens een bezoek te brengen aan een museum bij jou in de buurt. Veel musea hebben door het jaar heen leuke tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen, maar in de kerstvakantie zijn er in sommige musea extra winteractiviteiten. Bekijk de site van de Museumkaart voor een leuk museum bij jou in de buurt.

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Utrecht-spoorweg-museum

En er zijn speciale kindermusea die ook de moeite waard zijn. Onze favorieten zijn het Nijntje museum en het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Maritiem Museum in Rotterdam, het Kinderboekenmuseum in Den Haag en – niet specifiek een kindermuseum, maar veel op kinderen gericht – Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp.

Attractiepark in wintersferen

Veel attractieparken hebben in de winter een speciaal winterprogramma. Niet alle attracties zijn open, maar er wordt wel een gezellige wintersfeer neergezet. Met de zachte temperaturen deze maand is het dan juist heel leuk om even echt de winter te proeven. De Winter Efteling is de bekendste denk ik, maar er zijn meer attractieparken die leuke winterse activiteiten hebben georganiseerd.

Bijvoorbeeld Avonturenboerderij Molenwaard van Fien en Teun, waar je bijvoorbeeld kunt schaatsen, een pindaketting kunt maken voor de vogels en kunt genieten van warme choco en erwtensoep, het Magische China Light Festival in Ouwehands dierenpark in Rhenen waar je metershoge Chinese lichtkunstwerken te bewonderen, de Magische Winterweken in Attractiepark Toverland dat is omgetoverd tot een winters paradijs, waar de binnenattracties gewoon open zijn, maar ook de toffe achtbaan Troy, verder kun je er winterse shows bekijken en er is zelfs een nieuwe attractie: The Christmas Coaster.

In Winter Slagharen is het park sfeervol versierd, kun je een speciale 4D-film zien en de wervelende ‘Slagharen On Ice Show’. Ook een leuk uitje in de kerstvakantie een dagje Safaripark Beekse Bergen in wintersfeer te bezoeken. Er zijn lichtjes, kerstbomen en er branden kampvuren waar je marshmallows kunt roosteren, er zijn winterse gerechten te verkrijgen en je kunt de speciale Djambo show bekijken.

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Kerstcircus

Kerstcircus

Een traditioneel uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie: een kerstcircus! In het hele land zijn er verschillende kerstcircussen waar je je in de kerstvakantie kunt vergapen aan knappe acrobatiek, grappige clowns en mooie shows. Van Rotterdam tot Enschede en van Sneek tot Eindhoven zijn er diverse kerstcircussen te bewonderen in Nederland. Kijk hier voor het complete overzicht van alle kerstcircussen.

Leuke uitjes in de kerstvakantie in Twente

Ik ben er opgegroeid en mijn ouders wonen er nog steeds, dus ben er nog regelmatig: het mooie Twente. Daarom dat ik het leuke blog Vettt Veel Plezier – een platform met inspiratie voor ouders in Twente – graag volg. Op de site heeft Yvette de leukste uitjes in de kerstvakantie in Twente op een rij gezet. Van theater tot muziek en van indoor spelen tot een winterse rit in een stoomtrein.

Uitjes in de kerstvakantie wandeling met warme beloning

Wandeling met warme beloning

Natuurlijk is er ook genoeg te doen in je eigen omgeving. Maak een fijne stadswandeling en eindig met een kop warme thee of chocomel bij je favoriete zaakje, ga eens naar het strand voor een frisse neus en lunch bij een strandtentje (even checken welke strandtenten er open zijn in de winter) of eindig een boswandeling met een pannenkoek.

Heb je nog meer tips voor leuke uitjes in de kerstvakantie? Laat het ons weten!