De voor- en nadelen van een abonnement voor je kind

Heb je een gebruikte smartphone die je aan je kind wilt geven, of wil je geen hoge kosten maken voor een telefoon met een abonnement voor je kind? Dan kun je voor een sim only abonnement kiezen. In dit artikel vertellen we je de voor- en nadelen van sim only en waarom...

Ik ben dol op het pretpark

Ik ben dol op pretparken. En kermissen. De draaimolen, de achtbaan, de ‘spin’, het Sprookjesbos in de Efteling, je kunt mij er heel blij mee maken.In mijn puberjaren als begin twintiger kreeg ik nog wel mensen mee, maar daarna was het voor de meeste vrienden een té...

5 tips voor meer sfeer in huis

Oost west, thuis best. Zo luidt het bekende gezegde over dat er geen fijnere plek is om te zijn dan in je eigen huis. Thuis is natuurlijk een van de mooiste plekken om te zijn, maar dan moet het binnenshuis wel gezellig en sfeervol zijn. Maar hoe zorg je voor meer...

6 x leuke waterspelletjes voor buiten

Spelen met water, het is één van de favoriete bezigheden van kinderen. In bad, in het zwembad, stampen in plassen na de regen of wanneer het hoogzomer is, er is altijd wel iets leuk te verzinnen. In dit artikel lees je zes leuke waterspelletjes die je gemakkelijk in...

Je kind te beschermen tegen pijn

Toen mijn zoon twee dagen oud was moest ik met hem naar het ziekenhuis om bloed te prikken. Hij was te vroeg geboren en nog een heel klein kriebelgarnaaltje. Als hij 15 ml. voeding per keer binnen kreeg waren wij helemaal blij. Hij moest gecheckt worden op bilirubine,...

Zin om van de bank te komen na de kerstdagen? Natuurlijk kun je het thuis gezellig maken, maar ik kan me voorstellen dat je na het binnen zitten met de kerstdagen er wel op uit wil met de kinderen. Even naar buiten als het droog is, of een leuke activiteit doen samen. En er is echt meer dan genoeg te doen, lees hier onze tips voor leuke uitjes in de kerstvakantie!

Ga naar buiten!

Misschien denk je er niet meteen aan om in deze tijd – met het koude gure weer – iets te gaan doen in de natuur, maar er worden in de kerstvakantie heel leuke dingen georganiseerd door o.a. Natuurmonumenten. Wat dacht je van een spannende avondwandeling met de boswachter, vogelsnacks maken of braakballen pluizen? Bekijk alle activiteiten in de kerstvakantie op natuurmonumenten.nl

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Kasteel-de-Haar

Kasteel bezoeken

Waan je als een kasteelheer, ridder of jonkvrouw in een echt kasteel deze winter. Veel kastelen hebben in vakanties leuke activiteiten voor kinderen. Vier het winterfeest, ga op speurtocht of vergaap je aan prachtige kerstversieringen in een van de kastelen die je kunt bezoeken in Nederland.

Museum in de kerstvakantie

Ga je niet (zo vaak) naar een museum met je kind? Dan zijn uitjes in de kerstvakantie een uitgelezen mogelijkheid om eens een bezoek te brengen aan een museum bij jou in de buurt. Veel musea hebben door het jaar heen leuke tentoonstellingen en activiteiten voor kinderen, maar in de kerstvakantie zijn er in sommige musea extra winteractiviteiten. Bekijk de site van de Museumkaart voor een leuk museum bij jou in de buurt.

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Utrecht-spoorweg-museum

En er zijn speciale kindermusea die ook de moeite waard zijn. Onze favorieten zijn het Nijntje museum en het Spoorwegmuseum in Utrecht, het Maritiem Museum in Rotterdam, het Kinderboekenmuseum in Den Haag en – niet specifiek een kindermuseum, maar veel op kinderen gericht – Natura Docet Wonderryck Twente in Denekamp.

Attractiepark in wintersferen

Veel attractieparken hebben in de winter een speciaal winterprogramma. Niet alle attracties zijn open, maar er wordt wel een gezellige wintersfeer neergezet. Met de zachte temperaturen deze maand is het dan juist heel leuk om even echt de winter te proeven. De Winter Efteling is de bekendste denk ik, maar er zijn meer attractieparken die leuke winterse activiteiten hebben georganiseerd.

Bijvoorbeeld het Fien & Teun Winterdorp op Avonturenboerderij Molenwaard van Fien en Teun, waar je bijvoorbeeld kunt schaatsen, een pindaketting kunt maken voor de vogels en kunt genieten van warme choco en erwtensoep. Het magische lichtjesfestival in het winterse Ouwehands dierenpark in Rhenen*. De Magische Winterweken in Attractiepark Toverland dat is omgetoverd tot een winters paradijs, waar de binnenattracties gewoon open zijn, maar ook de toffe achtbaan Troy, verder kun je er winterse shows bekijken en de attractie Booster Bike is weer omgetoverd in The Christmas Coaster. En in Winter Slagharen is het park sfeervol versierd, je kunt er schaatsen, genieten van leuke shows en je kunt je tussendoor warmen aan gezellige vuurtjes en warme chocolademelk.

*Houd er in verband met coronaregels rekening mee dat bovenstaande attractieparken gedeeltelijk of geheel gesloten kunnen zijn. Kijk voor de laatste informatie altijd op de website van het betreffende park.

Uitjes-in-de-kerstvakantie-Kerstcircus

Kerstcircus

Een traditioneel uitje voor het hele gezin in de kerstvakantie: een kerstcircus. In het hele land zijn er verschillende kerstcircussen waar je je in de kerstvakantie kunt vergapen aan knappe acrobatiek, grappige clowns en mooie shows. Van Rotterdam tot Enschede en van Sneek tot Eindhoven zijn er diverse kerstcircussen te bewonderen in Nederland. Kijk hier voor het complete overzicht van alle kerstcircussen.

Leuke uitjes in de kerstvakantie in Twente

Ik ben er opgegroeid en mijn ouders wonen er nog steeds, dus ik ben er nog regelmatig: het mooie Twente. Daarom dat ik het leuke blog Vettt Veel Plezier – een platform met inspiratie voor ouders in Twente – graag volg. Op de site zet Yvette ieder jaar de leukste uitjes in de kerstvakantie in Twente (even zoeken op ‘kerstvakantie’) op een rij gezet. Van theater tot muziek en van indoor spelen tot een winterse rit in een stoomtrein.

Uitjes in de kerstvakantie wandeling met warme beloning

Wandeling met warme beloning

Natuurlijk is er ook genoeg te doen in je eigen omgeving. Maak een fijne stadswandeling – bij voorkeur in het (schemer)donker – en eindig met een kop warme thee of chocomel (to go) bij je favoriete zaakje, ga naar het strand voor een (héél) frisse neus en lunch bij een strandtentje (even checken welke strandtenten er open zijn in de winter) of eindig een boswandeling met een pannenkoek.

Heb je nog meer tips voor leuke uitjes in de kerstvakantie? Laat het ons weten, tip de redactie!