Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Een marathon ren je een stuk makkelijker wanneer je fit bent. Een zwangerschap en bevalling zou je kunnen vergelijken met een zware marathon. Wil je deze maanden zo fit en kwiek mogelijk doorkomen? Dan kan een fit lichaam echt een hoop schelen. Lees gauw welke 8 voordelen een fit lichaam tijdens de zwangerschap heeft.

1. Beweging

Wanneer jij fit bent tijdens de bevalling, ben je een stuk beweeglijker. Het maakt jou niet uit of je nog een blokje om moet voor een boodschap of op de fiets naar het station gaat. Wanneer je fit in je vel zit hoeft beweging tijdens de zwangerschap geen moeite of last te zijn.

2. Lange adem

Veel vrouwen ervaren dat zij snel buiten adem zijn tijdens de zwangerschap. Het is niet niks om een nieuw leven in jouw buik te creëren en bijvoorbeeld de trap op te lopen. Wanneer je in het laatste trimester zit kun je problemen ervaren met benauwdheid. Maar wanneer je fit bent en een goede conditie hebt, zul je nauwelijks last hebben van ademhalingsproblemen tijdens de zwangerschap.

3. Minder kwaaltjes

Een zwangerschap gaat vaak gepaard met veel vervelende kwaaltjes. Van een zere rug tot hoofdpijn en kleine kwaaltjes. Wanneer jij fit een zwangerschap in gaat, kan jouw lichaam veel meer aan. Er verandert veel in jouw lichaam, maar met een sterk en fit lichaam heb je nauwelijks last van vervelende kwaaltjes.

4. Je komt minder aan

Vrouwen zien altijd erg op tijdens de lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap. Voornamelijk het aankomen kan voor veel vrouwen angstaanjagend zijn. Wanneer jij fit bent, zul je weinig merken van de extra kilo’s. Je bent fit, blijft gewoon bewegen en het een normaal eetpatroon. Op deze manier kan jouw lichaam wel wat hebben. Heb je opeens erge trek in zoete producten of een vette hap? Dan gaat dit niet direct naar jouw heupen. Wanneer je fit bent geniet je standaard van een gezond verteringssysteem.

5. Hormonen in balans

Jouw hormonen kunnen op hol slaan tijdens de zwangerschap. Echter, wanneer jij gezond leeft, eet en beweegt zullen de veranderingen nihil zijn. Voedsel en leefgedrag heeft namelijk ook een grote invloed op de rol die jouw hormonen spelen tijdens de zwangerschap. Hierdoor beperk je ook de mentale schommelingen door de hormomen.

6. Minder zwelling

De zwelling die kan voorkomen tijdens de zwangerschap wordt ook gestimuleerd door weinig beweging en zout voedsel. Wanneer jij fit de zwangerschap ingaat en blijft, komt zwelling een stuk minder voor.

7. Langer alles kunnen blijven doen

Een dikke buik, extra kilo’s, zwangerschapskwaaltjes en zwelling kunnen veel dagelijkse praktijken in de weg staan. Door fit jouw zwangerschap in te gaan, kun je langer blijven doen wat je leuk vind. Sommige vrouwen kunnen bijvoorbeeld niet meer fietsen tijdens het eerste trimester en de andere fiets de dag voor de bevalling nog.

8. De bevalling

Als laatste heeft het natuurlijk ook een grote invloed op jouw bevalling. Ben je aan het einde van de zwangerschap er helemaal mentaal en fysiek klaar mee of zie jij vol goede moed op naar de bevalling? Door fit in je vel te zitten kun jij deze zware taak een stuk makkelijker verrichten. Je hebt een beter uithoudingsvermogen en meer kracht. Zo wordt de bevalling een fluitje van een cent!

Het heeft enorm veel voordelen om fit te zijn tijdens de zwangerschap. Blijf bewegen en probeer zo gezond mogelijk te eten. Dit is niet alleen goed voor de baby, maar ook voor jou als aanstaande moeder. Je zweeft door deze negen maanden heen en hebt nog genoeg energie voor een voorspoedige bevalling.