GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding

Veel vrouwen stoppen te vroeg met borstvoeding. Dat is één van de uitkomsten uit het Nationaal Borstvoeding Onderzoek 2022. In het onderzoek geeft 65% van de Nederlandse moeders aan maximaal 12 maanden borstvoeding te geven of te willen geven. Dit in tegenstelling tot...

Is er iemand die het niet leuk vind om naar een zwangere vrouw te kijken? Natuurlijk is de dikke buik al iets heel moois om te zien, maar er is meer dan alleen de dikke buik waardoor zwangere vrouwen stralen als een zonnetje. De zogenaamde zwangerschapsgloed is één van de zwangerschapskwaaltjes waar we wél blij mee zijn, en het liefste voor de rest van ons leven behouden. Er zijn zelfs make-up tutorials waarin je kunt leren hoe deze warme gloed na te bootsen. Dus zwangere vrouwen, geniet er maar van! Maar als je je afvraagt; waardoor krijg je als zwangere vrouw deze zwangerschapsgloed? Dan lees je dat in dit artikel!

Gratis make-up

Eigenlijk zouden ze iets uit moeten vinden waardoor vrouwen die niet zwanger zijn ook hetzelfde effect kunnen bereiken als zwangere vrouwen, want die zwangerschapsgloed is de ultieme gratis make-up waar je niks voor hoeft te doen! Toch is dat best ingewikkeld, want er zijn verschillende factoren die ervoor zorgen dat een zwangere vrouw straalt.

Hormonen

Eén van de grootste boosdoeners voor verschillende zwangerschapskwaaltjes zijn je hormonen. Maar gelukkig brengen deze hormonen ook positieve effecten met zich mee. Het hormoon progesteron neemt flink toe rond de twaalfde week van de zwangerschap, en zorgt voor ontspannen spieren en een betere bloedcirculatie. Dit is niet alleen positief voor een goede ontwikkeling van de baby, maar ook mama trekt er veel voordeel uit. Een goede bloedcirculatie zorgt voor een gezonde en stralende huid, alsook een natuurlijke blos op de wangen. Laat je make-up dus maar lekker staan als je zwanger bent!

Lichaamseigen oliën

In het lichaam van een zwangere vrouw groeit een geheel nieuw wezen. Dit wezen groeit onder andere door voedingsstoffen, verschillende hormonen en andere stoffen die het lichaam op dat moment aanmaakt. En komt dat even mooi uit, mama zelf profiteert er ook van. Het lichaam produceert namelijk meer talg waardoor je huid beter verzorgt wordt van binnenuit. Het is eigenlijk een soort gratis gezichtscrème die je niet eens op hoeft te smeren. Handig, hè? Wel is het zo dat niet elke zwangere vrouw zo van geluk kan spreken. Soms kan het voorkomen dat er juist teveel talg aan wordt gemaakt, en dit kan zich dan resulteren in puistjes en andere oneffenheden in de huid. Het beste is om in dit geval de puistjes niet uit te knijpen, ook al is dat wel erg moeilijk. Door de puistjes met rust te laten en je huid goed te verzorgen, kan de huid sneller genezen en heb je minder kans op littekens.

Vocht

Niet alleen slaat je lichaam extra vetten op zodat het een goede voorraad heeft, ook vocht wordt extra opgeslagen. Het lichaam houdt vocht vast op verschillende plekken in het lichaam, waaronder het gezicht. Dit kan ervoor zorgen dat je een wat voller gezicht krijgt, en oneffenheden zoals rimpels en deukjes minder opvallen. Het is een subtiel detail, maar het helpt allemaal mee aan die welbekende zwangerschapsgloed. Dus vocht vasthouden is in dit geval niet iets negatiefs.

Voller haar

Schat, je haar danst! Eén van de grote voordelen van de hormoonveranderingen in je lichaam is een vollere dos haar! Dit is naast de volle rossige blos op het gezicht dus één van de punten die ervoor zorgen dat een zwangere vrouw er stralend uit ziet. Het hormoon oestrogeen zorgt voor meer haarproductie en voor voller haar. Je haar groeit sneller, valt minder snel uit, en is steviger. Ook de verhoogde talgproductie kan ervoor zorgen dat je haar meer glanst dan normaal. Voor vrouwen die van nature al vettig haar hebben kan dit lastig zijn, want het zorgt ervoor dat het haar nog vetter wordt. Maar vrouwen met droog haar zullen deze veranderingen geweldig vinden! Ook komt het bij veel zwangere vrouwen voor dat het haar snel en makkelijk in model te brengen is. Dus voor de komende negen maanden geen “bad hair day” meer! Wel is het zo dat deze extra haren die op je hoofd bleven er na de zwangerschap weer uit zullen vallen. Na de bevalling kun je dus last krijgen van plukken haar die uitvallen. Helaas, it can’t stay forever.

Gezonde nagels

Eèn van de voordelen tijdens de zwangerschap en een positief effect op je looks zijn de gezonde en sterke nagels. Je nagels zijn over het algemeen sterker, gezonder, maar groeien ook sneller tijdens de zwangerschap. Dit is dus een mooi moment om verschillende leuke kleurtjes nagellak in huis te halen, zodat je kunt pronken met je mooie lange nagels. Helaas zijn gezonde en sterke nagels niet voor alle zwangere vrouwen weggelegd. Soms komt het voor dat de nagels juist sneller afbreken en kwetsbaarder zijn. Een goede nagelverzorging kan dan verlichtend zijn.

Een betere voeding

Over het algemeen letten de meeste vrouwen veel beter op hun voeding als ze zwanger zijn, zodat hun kindje op de beste manier groeit. Stoppen met roken, minder alcohol, en een algehele betere zorg voor het lichaam omdat er een kleine baby in groeit, zijn allemaal factoren die meespelen waardoor een zwangere vrouw er beter uit kan zien. Ook gebruiken veel vrouwen extra supplementen tijdens de zwangerschap, wat natuurlijk niet alleen een positief effect heeft op de baby, maar ook op de “mama to be” zelf.

Vrouwelijk

Over het algemeen voelt een vrouw zich op en top vrouwelijk als ze zwanger is. Dat kan ook niet anders, want er groeit een baby in haar buik. Dat is iets waar mannen niet van mee hebben mogen eten, en geeft dus voor de vrouw een extra vrouwelijk gevoel! Dit gevoel heeft een groot effect op haar emoties, en dat straalt ze dan ook uit!

Bijna mama

Ook het feit dat ze bijna moeder gaat zijn van haar eigen kindje is natuurlijk iets wat voor veel blijdschap zorgt, en dat is dan ook af te lezen van het gezicht. Alhoewel de zwangerschapskwaaltjes niet altijd even leuk zijn, is het toch een zeer bijzondere ervaring om een baby in je buik te hebben. Het schoppen van de baby als je net wilt gaan slapen of niet op de juiste zij ligt zijn allemaal oorzaken die ervoor zorgen dat mama alleen maar enthousiaster wordt om te bevallen, en dat geluk zie je dus ook aan haar.

Zwangerschapskleding en de dikke buik

Als ik online zwangerschapskleding voorbij zie komen, dan denk ik bij mezelf: was ik maar zwanger! Geen idee of ze het nou expres doen, maar zwangerschapskleding is gewoon zo leuk en vrouwelijk. Vaak bestaat het uit flowy kleding waardoor de luxe en elegantie er alleen maar beter op wordt. Combineer dat met die dikke maar schattige buik, en je hebt een stralende vrouw voor je! Het zijn de kleine dingen die het doen hè! Alhoewel een dikke buik niet iets kleins is… 😉