Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

6 voorbereidingen voor de herfst

De herfstmaanden staan weer voor de deur. Tijd om de zomerkleding op te ruimen en de herfst- en wintergarderobe een nieuw leven te geven. Ben jij klaar voor de herfstmaanden? Wij hebben alle nodige voorbereidingen die handig zijn om te regelen voor je gezin op een...

10 redenen waarom voorlezen belangrijk is

Wist je dat dagelijks voorlezen belangrijk is voor de verdere ontwikkeling van je kind? Uit het onderzoek dat Meer Voor Mama's deed in samenwerking met kinderboekenclub Kinderboekerij vroegen we onder andere of er dagelijks voorgelezen wordt. En het blijkt onder...

Leuke bordspellen voor volwassenen

Onlangs vroeg ik tips voor leuke spellen die je met twee volwassenen kunt spelen. Want elke avond bankhangen voor de televisie begon me een beetje de keel uit te hangen. Bovendien ben ik dol op spelletjes doen, maar is onze spelletjeskast voornamelijk voorzien van...

Mijn bevalling: Zo had het niet moeten gaan, kleintje

Het is een warme zomermiddag, ik zwaai mijn schoonmoeder uit nadat ze mij heeft geholpen met schoonmaken. Daarna wil ik verder gaan met het uitzoeken en opruimen van mijn CD’s. Zo'n typisch nutteloos klusje voor in je laatste verlofdagen. Maar ik voel me niet zo...

Als aanstaande moeder hoop je natuurlijk op een fijne kraamtijd. Een fijne start met je gezin, kraambezoek van familie en vrienden met beschuit met muisjes, lieve cadeautjes. Maar in deze coronacrisis gelden strenge maatregelen en adviezen. Echo’s moeten zonder partner, er mag tijdens de bevalling geen doula, moeder, zus of vriendin aanwezig zijn en er wordt geadviseerd om geen kraamvisite te ontvangen. Dat vergt flexibiliteit en aanpassing aan een situatie die voor iedereen nieuw en onzeker is.

Zwanger zijn en bevallen in deze tijd is denk ik niet zoals je het voor je had gezien, ik kan me voorstellen dat het echt niet leuk is. Belangrijke momenten tijdens je zwangerschap en tijdens en na je bevalling zullen niet gaan zoals je dat in gedachten had. Dat je partner niet mee kan naar de echo's is niet fijn, daar wil je vanzelfsprekend graag met z'n tweeën zijn. We hebben geluk met de technologie in deze tijd zodat je partner bijvoorbeeld wel via een video-verbinding mee kan kijken.

Verloskundigen en kraamverzorgenden proberen zwangere vrouwen en gezinnen met pasgeboren baby’s in ‘coronatijd’ zo goed mogelijk bij te staan, maar dat is niet altijd even makkelijk. Ook zij moeten een weg vinden in het werken volgens de richtlijnen. De partner mag natuurlijk wel aanwezig zijn bij de bevalling. Verder wordt er niemand toegelaten om zo min mogelijk risico te lopen en om de druk in het ziekenhuis zo laag mogelijk te houden.

Kraambezoek wordt raambezoek

Ook in de weken na de bevalling zal het pittig zijn, omdat aangeraden wordt zo min mogelijk bezoek thuis te ontvangen. De verloskundige doet haar werk daarom zoveel mogelijk digitaal en kraambezoek wordt afgeraden. Veiligheid gaat boven nieuwsgierigheid. Daarom wordt kraambezoek nu 'raambezoek': stellen kunnen hun pasgeboren baby door het raam aan familie en vrienden laten zien.

De kraamorganisatie bracht als reactie op deze maatregelen een belangrijk bericht naar buiten: ontvang geen kraambezoek 'om de kans op besmetting met het coronavirus zo klein mogelijk te maken.' Een maatregel in het belang van de veiligheid van de kraamverzorgers, als ook voor de ouders en de pasgeboren baby zelf. Als er in de kraamtijd bezoek zou komen, zou de kraamhulp per direct stoppen.

Borstvoedingcadeaubonnen

Speciaal voor mensen die niet op kraambezoek kunnen tijdens de coronacrisis, maar wel iets willen geven heeft Gewoonborstvoeding.nl borstvoedingcadeaubonnen ontwikkeld. De cadeaubonnen kunnen online worden besteld en worden direct digitaal verstuurd. Superhandig voor familie, vrienden, kennissen en ook voor bedrijven die een collega toch graag een kraamcadeau willen geven. De nieuwe moeder kan dan vanuit huis iets moois bestellen en thuis laten bezorgen. Bij Gewoonborstvoeding.nl kunnen ze ook helpen met informatie over borstvoeding en corona, advies over producten en met het snel leveren van producten rondom het geven van borstvoeding.

Over Gewoonborstvoeding.nl

Gewoonborstvoeding.nl is een fijne complete webwinkel op het gebied van borstvoeding en borstvoedingsproducten. Alles wat je nodig hebt rondom borstvoeding kun je hier vinden: van voedingskussens en kleding tot verzorgingsproducten en allerlei hulpmiddelen bij ongemakken zoals kloofjes, bijvoorbeeld zilverkapjes.

De winkel is in 2008 opgericht door een verloskundige en lactatiekundige. Het is ontstaan vanuit de drang om eerlijke en bruikbare informatie te geven, goede producten te leveren aan vrouwen die borstvoeding geven en om haar eigen ervaring aan andere ouders mee te geven. Het Gewoonborstvoeding-team staat altijd klaar als je vragen hebt over producten en om persoonlijk advies te geven. Producten die voor 22.30 uur worden besteld, heb je de volgende dag in huis. Wel zo prettig als je pijn hebt bij het voeden, of als je iets nodig hebt om te kunnen kolven.