Een goede nachtrust is essentieel voor baby’s en kleuters om zich te ontwikkelen en gezond te blijven. Helaas krijgen veel kinderen last van slaapproblemen, zoals moeite met in slaap vallen of slecht slapen door de nacht heen. Als ouder wil je graag dat je kleine een betere nachtrust krijgt, maar hoe krijg je dit precies voor elkaar? Hieronder hebben we vier manieren voor je op een rijtje gezet waarmee je de slaapkwaliteit van je kleine zult verbeteren.

Geef je kind een white noise knuffel

White noise knuffel voor kinderen

In de eerste plaats zul je jouw kleine een betere nachtrust bezorgen door hem of haar een white noise knuffel te geven. Deze knuffel is erg speciaal, doordat het een rustgevend geluid maakt dat als achtergrond dient wanneer je baby wil slapen. Hierdoor zal het makkelijker voor je kleine worden om tot ontspanning te komen, wat de nachtrust ten goede komt. Daarbij is de variant van myhummy veruit de beste keuze qua white noise knuffels.

Zorg voor een comfortabele slaapomgeving

Ten tweede is het zaak om ervoor te zorgen dat je kleine een comfortabele slaapomgeving heeft. Voor baby’s is dit namelijk heel belangrijk om een goede nachtrust te krijgen. Zorg er daarom voor dat de temperatuur in de slaapkamer aangenaam is en dat er geen harde geluiden te horen zijn. Verder kun je ook ervoor zorgen dat de lakens van het bedje lekker zacht aanvoelen, waardoor je kleine nog beter tot rust kan komen.

Slapende baby

Houd alle elektronica weg

Een andere manier om je kleine een betere nachtrust te bezorgen, is het weghouden van alle elektrische apparaten uit de slaapkamer. De blauwe gloed van televisies, tablets en telefoons kan ervoor zorgen dat je kind moeite heeft met slapen en moeilijk door de nacht heen slaapt. Daarom is het aan te raden om al deze apparaten uit de slaapkamer te verwijderen, zodat je kindje rustig kan slapen zonder last te hebben hiervan.

Zorg ervoor dat je kleine alle energie voor de dag heeft opgemaakt

Tot slot is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je kleine alle energie voor de dag heeft opgemaakt. Als je baby tijdens de dag te weinig energie heeft uitgeput, kan hij of zij last hebben met slapen doordat hij of zij simpelweg niet moe is. Zorg er daarom voor dat je kleine genoeg buiten speelt en voldoende oefening krijgt, zodat het lichaam alle energie kan opmaken en je kindje hierdoor heerlijk zal slapen.

Buiten spelen kind

Al met al zullen deze vier tips ervoor zorgen dat je kindje een betere nachtrust krijgt. Door deze tips toe te passen, komt je kleine in een betere slaapcyclus en zal hij of zij gezond en fris wakker worden. Succes met het toepassen van deze adviezen voor een betere nachtrust voor je baby!