Trots ben ik. Op de Meer Voor Mama's bloggers die elke keer weer leuke, interessante en soms ontroerende artikelen weten te schrijven. We blijven groeien en dat hebben we echt te danken aan deze fijne mama's die met scherpe pen weten te schrijven wat de Meer Voor Mama's volger wil lezen. De eerste drie maanden van dit jaar hebben we weer hard gewerkt aan artikelen en het is leuk om daarna even de balans op te maken: wat werd goed gelezen en wat minder? Ik heb onze vijf bestgelezen artikelen van het eerste kwartaal van 2016 op een rijtje gezet. Okee, het zijn er eigenlijk zes. Lees je mee?

1. Waarom mijn kind van kinderdagverblijf naar gastouder ging

Valerie haalde haar dochter van het kinderdagverblijf en koos voor een gastouder. Dat had ze veel eerder moeten doen, vond ze. Haar dochter is vrolijker, meer uitgerust en ze kunnen meer tijd samen doorbrengen. Dat dit onderwerp enorm leeft onder de lezers van Meer Voor Mama's, blijkt wel. Het blog van Valerie over haar keuze voor een gastouderbureau is veruit het bestgelezen artikel van de eerste drie maanden van dit jaar.

2. Tips voor het gebruik van billendoekjes

Met billendoekjes kan je veel meer dan alleen babybilletjes schoonmaken, dat bleek nadat we onderstaand plaatje deelden op Facebook. De tips stroomden spontaan binnen, met hilarische – maar wel serieuze – suggesties! Ik kon niet anders dan ze bundelen in een billendoekjesblogje. Ik heb heel veel plezier gehad aan het samenstellen van dit blog. Dank nogmaals, lieve Meer Voor Mama's lezers. 🙂

3. Zwanger van de tweede: wat ik dit keer anders wil doen

Hoera! Onze Rianne is zwanger van haar tweede kindje! En nu ze alles al een keer heeft meegemaakt, weet ze dat ze een aantal dingen héél anders wil doen. Dat beschrijft ze in dit blog over haar tweede zwangerschap. Over onverwachte kraamvisite, genieten van haar zwangerschap en dit keer toch echt wat eerder de verloskundige bellen…

4. Tips voor een leuke babyshower

Nog eentje van Rianne. Ze schreef haar tips voor een geslaagde babyshower al in november, maar hij blijft populair. Zoek je ideeën voor het organiseren van een babyshower? Lees dan haar blog met babyshowertips vol baby shower cadeautjes, spelletjes, gastenboeken en speciale baby shower hapjes. Veel plezier!

5. Hoe je wel antwoord krijgt op de vraag 'hoe was je dag?'

Herkenbaar voor mama's met schoolgaande kinderen, de vraag 'hoe was je dag vandaag?' Vaak komt er niet meer dan een 'goed' als antwoord, terwijl je dolgraag wil weten hoe hun dag nou echt is geweest. Heidi schreef een blog over dé oplossing die ze vond en waarmee ze alle verhalen van haar zoons wél te horen krijgt.

6. Hoe vertel je je kind dat oma er binnenkort niet meer zal zijn?

Net buiten de top 5, maar ik vind het te mooi en te ontroerend om niet in dit rijtje op te nemen. Het blog van Denise over het verlies van haar schoonmoeder, de oma van haar twee zoons maakte veel reacties los. Hoe ze in hun gezin met het verlies van oma omgingen beschreef ze heel mooi in Hoe vertel je je kind dat oma er binnenkort niet meer zal zijn?

Zijn er onderwerpen waarover je graag wilt lezen op MeerVoorMamas.nl? Laat het ons weten! Laat een reactie achter hieronder of op onze Facebookpagina