Joehoe, reminder voor dé man in ons leven: aanstaande zondag 8 mei is het Moederdag! Natuurlijk zijn we als mama het allergelukkigst met de momenten die we samen met ons gezin zijn en krijgen de knutsels van de kids een ereplekje, maar je kunt zondag natuurlijk niet met lege handen staan. Je hebt dus nog een paar dagen om iets leuks te bedenken, maken of kopen. Natuurlijk is een bos bloemen altijd welkom en dan vooral met een doos chocola erbij, maar een keer iets origineler uit de hoek komen is ook best leuk, toch? Bij deze 5 cadeautips voor Moederdag, hier zit vast wel iets tussen… 😉

Tip 1 voor Moederdag: Mom's One Line A Day

Dit zachtroze dagboekje ligt sinds een paar maanden op mijn nachtkastje en ik ben er nog steeds heel blij mee. Mom's One Line A Day is het ideale dagboek voor mama's die moeite hebben met een dagboek bijhouden. Zoals ik, aangezien ik nog het hele babydagboek van mijn zoon moet invullen (hij wordt deze zomer 2). Het is teveel werk, geen tijd voor, uitstellen, je kent het wel. Afijn, in dit dagboekje kan je 5 jaar lang iedere dag een kleine herinnering opschrijven. One line a day, letterlijk één zinnetje per dag, meer kan er niet op. Ideaal dus om voor het slapengaan nog even het leukste van de dag naar boven te halen en op te pennen. Je kunt Mom's One Line A Day bij diverse fysieke boekenzaken kopen, of bijvoorbeeld op Bol.com.

Tip 2: Persoonlijke poster voor Moederdag

Iedere dag kijk ik even met een grote glimlach naar de ingelijste poster die boven ons bed hangt. Ik maakte voor mijn lief voor Valentijnsdag een persoonlijke poster met teksten over onze kleine, onze reizen, stedentripjes en andere fijne herinneringen. Zo waardevol om die fijne momenten in een lijstje te stoppen en er zo iedere dag aan worden herinnerd. Ik vond het idee op Homemadegiftsmadeeasy.com en het is heel simpel:

  • Bedenk een lijstje met dingen die jullie samen graag doen of wat jullie hebben meegemaakt (Tony’s Chocolonely eten, Netflix bingewatchen, jullie favoriete restaurant, die ene onvergetelijke reis, etc.);
  • Kies een mooi lettertype en kleuren die bij jullie (interieur) passen. Je kunt ook het sjabloon op Home Made Gifts Made Easy gebruiken;
  • Print het op stevig papier en lijst het in.

Moederdag tip 3: Minitials

Een persoonlijk sieraad is een prachtige manier om je kleintje(s) altijd bij je te dragen. Dat kan de volledige naam van je kindje zijn, maar ook een symbool of alleen een initiaal. Bovenaan mijn verlanglijstje prijkt al een tijdje een ketting van Minitials. Zij maken subtiele en stijlvolle letters voor aan een kettinkje, armband of op een ring en plaatjes waar je een tekst of een coördinaat in kunt laten graveren. Minitials is een Nederlandse onderneming van twee moeders die een manier zochten om hun kleintjes bij zich te dragen zonder al te groot of opvallend uit te pakken. Een uniek en mooi sieraad waar wel een pittig prijskaartje aan hangt, maar waar je een leven lang plezier van hebt. Een Minitals ketting met 1 initiaal koop je voor 289 Euro op Minitials.nl. Als je vóór donderdag 5 mei 20:00 uur bestelt, beloven ze dat het cadeau op tijd voor Moederdag is.

Tip 4 voor een leuk moederdag cadeau: Mamaboeken

Met een leuk boek zit je altijd goed, toch? En niets leest zo lekker weg als herkenbare kost die met een scherpe pen is beschreven. In Zwanger The True Story (Lees hier de review van Bregje over het boek) beschrijft Charlotte Beumer de zwangerschap op een nuchtere en realistische manier, met een flinke dosis humor. Ze bespreekt alles: de leuke en grappige kanten, zoals het zweverige yogaklasje ('Open nu je baarmoeder'), maar ook de minder leuke kanten, zoals de onzekerheden en kwaaltjes die een zwangerschap met zich mee kan brengen. Zoals ze zelf zegt: 'Zwanger zijn is vaak prachtig, maar soms gewoon ook even niet.' Het boek Zwanger The True Story koop je op Mamaboeken.nl. Daar is ook het boek 'Zwanger Van De Tweede' verkrijgbaar.

Tip 5: Verrassingsuitje op Moederdag

Deze tip kreeg ik van blogger Rianne, die dit ieder jaar voor haar eigen moeder doet: regel voor Moederdag een leuk uitje als verrassing. Zorg dat alle randzaken geregeld zijn (eten en drinken voor onderweg, speentje voor de kleine, paraplu voor een bui, etc.) en dat ze weet hoe laat ze klaar moet staan. Het hoeft echt geen dag pretpark te zijn of een vol dagprogramma van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Denk bijvoorbeeld eens aan een lunch bij jullie favoriete tentje, een stadswandeling in haar favoriete stad, uitwaaien aan het strand of een middagje high tea.

Meer cadeautips voor een heerlijke moederdag?

Lees ook ons blog met DIY cadeautips En… een mamafiets is ook een heel leuk moederdagcadeau! 😉