Aftelkalender maken voor Pasen

Margot - 20-03-2018
img-4235-1521562612-92922

De peuter kwam met het verzoek vorige week: 'Gaan we een paaskalender maken?' Okee... Ik hoopte dat hij het zou vergeten, maar toen hij het vanmorgen voor de derde keer vroeg kon ik niet meer weigeren en moest ik aan de knutsel. Een adventskalender is wel bekend en ook een aftelkalender voor Sinterklaas hangt in december in menig huishouden-met-kinders. Maar een aftelkalender voor Pasen? Ik heb even gegoogled en ik vond er niet zo veel. Geen idee dus bij de start van dit projectje hoe het zou moeten worden, maar gaandeweg werd het een vrolijke kalender, dus ik heb maar meteen foto's gemaakt zodat ik het hier kon delen. Over een paar weken is het Pasen en sinds mijn peuter iets meer meekrijgt van de feestdagen vind ik het wel leuk om er wat meer aandacht aan te besteden. Met kinderen is het paasfeest en de start van de lente een mooi thema voor knutselprojecten. Zie ook ons Pinterestbord 'Knutselen met Pasen' Hieronder de beschrijving voor het maken van een aftelkalender voor Pasen:

Paaskalender maken

Wat heb je nodig:

  • een groot vel wit papier
  • gekleurd papier, ik gebruikte verschillende kleuren vouwblaadjes
  • schaar
  • potlood
  • lijm
  • cijferstickers (bijv. van Hema)
  • vel paasstickers
  • stiften
  • rolletje washitape in een vrolijk kleurtje

knutselspullen-paasei

Hoe maak je een aftelkalender voor Pasen

paasei-tekenen


paasei-knip


paasei-plakken


paasei-nummer

Verdeel de eieren over de pagina, om en om qua kleur, en lijm ze op het papier. Dan plak of schrijf je de cijfers op de eitjes. De twee laatste eitjes laat je open, dit zijn de twee paasdagen. Ik heb er twee paashaasjes van gemaakt, maar je kunt er ook kuikentjes in de dop van maken bijvoorbeeld. Tot slot tape je de poster aan de muur met washitape en dan kan het aftellen beginnen! Laat je kind iedere dag een eitje versieren met (paas)stickers en/of kleuren tot aan Pasen. Tip: Als je je kind een beetje uitdaging wil geven, kun je ook de cijfers op de eitjes schrijven in plaats van de cijferstickers plakken. Laat je kind dan iedere dag het juiste cijfer zoeken in het bakje met cijferstickers en opplakken. Dat is leuk én het weer een extra leermomentje. Vrolijk Pasen!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners