Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Het is weer voorjaar en Pasen klopt aan de deur. Tijd om te gaan knutselen! Extra leuk natuurlijk als je dit met je kleintje kunt doen. Om niet bang te zijn dat het prachtige kunstwerk vloekt met jouw interieur heb ik een tweetal eenvoudige ideeën. Leuk om samen met je kind te maken, maar ook leuk voor in je interieur.

knutselen-met-pasen

Knutseltip 1: Bloempot maken in de vorm van een eierschaal

Heel eenvoudig maak je een eierschaal van een ballon en wat muurvuller. Ik heb ervoor gekozen om er een soort bloempot van te maken, maar het is ook leuk om hem te gebruiken als decoratie neer te zetten, met bijvoorbeeld een nestje erin met paaseitjes en kuikentjes. Je hebt nodig:

 • Een afgedekte tafel;

 • Een ballon;

 • Muurvuller (tube of pot);

 • Latex handschoenen;

 • Een beker, verzwaard met water of zand.

Zo maak je het:

Voor je begint: Muurvuller ruikt echt vervelend, dus zet een raam open of zorg er op een andere manier voor dat je kan ventileren. Afhankelijk van wat je wil gaan doen met de eierschaal, bepaal je hoe groot de ballon moet worden. Zie hieronder welke formaten wij hebben gemaakt.

Blaas de ballon(nen) op en leg er een knoopje in. Doe, met de latex handschoenen aan, wat muurvuller op de ballon. Smeren maar! Het is oké om één laag te gebruiken. Maar om er zeker van te zijn dat de schaal niet gaat scheuren en brokkelen, kun je er beter voor kiezen meerdere dunne laagjes te smeren. Klaar!

Neem de tijd om alles goed te laten drogen. Als je te vlug de ballon kapot knipt heb je kans dat jullie creatie afbrokkelt. De droogtijd van de muurvuller is afhankelijk van de dikte. Na een uurtje kun je voorzichtig eens voelen. Zorg er ook voor dat de ballon langzaam leegloopt. Dat kan bijvoorbeeld door een plakbandje op de ballon te plakken en door het plakbandje de ballon kapot te prikken. Dan knalt ie niet, maar loopt ie leeg. Als de ballon is leeggelopen kijken jullie naar de vorm. Wordt het een hoge schaal of een lage? Om de rand zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien kun je er stukjes van af breken. Om een extra ’touche’ te geven aan jullie eierschaal kun je de schaal verven.

Knutseltip 2: paaseieren maken van draad

Een ‘gevuld’ paasei maken van garen. Let op: wel op tijd beginnen, na het maken moet het ei ongeveer 2 a 3 dagen drogen!

Je hebt nodig:

 • Een afgedekte tafel;

 • Garen. Breigaren is het makkelijkst;

 • Ballonnen;

 • Behanglijm;

 • Eén of twee bakjes;

 • Eierdopjes of bekers;

 • Paaseitjes. Mocht je de gemaakte paaseieren voor één jaar willen gebruiken, dan is het wellicht leuk om chocoladepaaseitjes als vulling te gebruiken, kun je de eitjes na Pasen opeten. Jammie!

knutselen-met-pasen-ei-en-touw

knutselen-met-pasen-wat-heb-je-nodig

knutselen-met-pasen-hoe-maak-je-het

Zo maak je het;

 • Aangezien de lijm vaak moet indikken raad ik aan om eerst de behanglijm aan te maken in een bakje. Op de verpakking staat wat precies de verhoudingen moeten zijn.

 • Doe de paaseitjes in de ballonnen en blaas de ballonnen op. Je kunt grote en kleine ballonnen maken.

 • Knip een lang stuk garen af en leg dit in het bakje met de behanglijm. Zorg ervoor dat het garen goed doordrenkt is met de lijm. Als dit niet het geval is zal het paasei namelijk niet stevig zijn en in elkaar zakken. (Hier spreekt een ervaringsdeskundige).

 • Ga nu het met lijm doordrenkte garen om de ballonnen heen wikkelen. Houdt rekening met de paaseitjes in de ballon. Als je de draden niet dicht genoeg bij elkaar doet valt het paaseitje tussen de draden door. Klaar met wikkelen?

 • Drogen maar!

Tip: Het is het handigste om dit te doen op een eierdopje of beker. De lijm zakt naar beneden toe en loopt dan het eierdopje of beker in. Draai de ballon ook regelmatig, anders droogt de ballon niet gelijkmatig. Houd rekening met een droogtijd van twee tot drie dagen. Om uit te testen of het ei droog is kun je, naast voelen aan het garen, de ballon iets indrukken. Als het garen goed loslaat is het paasei klaar. Test dit op meerdere plekken van de ballon! Droog? Knip de ballonnen bij het slurfje door. Succes en veel plezier… Ik ben benieuwd!