4 x waarom spelen met speelgoed belangrijk is voor je kind

Kinderen horen te spelen, toch? Kinderen hebben een geweldige fantasie en zijn dan ook dol op speelgoed. Wat zijn 4 belangrijke redenen waarom spelen met speelgoed  voor kinderen zo belangrijk is? 1. Goed voor de motoriek Spelen in het algemeen is belangrijk voor de...

Spuitluier: alles wat je moet weten over spuitluiers

In dit artikel gaan we het hebben over een onderwerp waar alle ouders (en oppas, grootouders en iedereen die met baby's omgaat) een hekel aan hebben: spuitluiers. Ja, we weten allemaal wat het is, namelijk die ongelukkige situatie waarbij je baby zo'n explosieve berg...

Moedermelk sieraden: De trend van 2023

Ben je zwanger, of ben je onlangs moeder geworden? Dan is dit artikel speciaal voor jou! Alle nieuwe moeders mogen dit artikel onder geen beding overslaan. We vertellen namelijk over dé sieradentrend van 2023 voor kersverse moeders: Moedermelk sieraden. Het is een...

Gender reveal ideeën, tips voor de leukste gender reveal party

Organiseer een onvergetelijke gender reveal party en deel de magie van de onthulling van het geslacht! Een zwangerschap is sowieso speciaal, maar een gender reveal maakt het nog een beetje specialer. Je deelt dan namelijk iets met mensen die je liefhebben. Het...

Voorbereiden op de middelbare school, hoe doe je dat?

De basisschooltijd vliegt voorbij en het einde van de basisschool nadert. Het was toch nog maar gisteren dat je je kind afzette in de kleuterklas? Nu zwaai je haar of hem bijna uit naar de brugklas. Een grote verandering, van het vertrouwde klasje naar een nieuwe...

Het is weer voorjaar en Pasen klopt aan de deur. Tijd om te gaan knutselen! Extra leuk natuurlijk als je dit met je kleintje kunt doen. Om niet bang te zijn dat het prachtige kunstwerk vloekt met jouw interieur heb ik een tweetal eenvoudige ideeën. Leuk om samen met je kind te maken, maar ook leuk voor in je interieur.

knutselen-met-pasen

Knutseltip 1: Bloempot maken in de vorm van een eierschaal

Heel eenvoudig maak je een eierschaal van een ballon en wat muurvuller. Ik heb ervoor gekozen om er een soort bloempot van te maken, maar het is ook leuk om hem te gebruiken als decoratie neer te zetten, met bijvoorbeeld een nestje erin met paaseitjes en kuikentjes. Je hebt nodig:

 • Een afgedekte tafel;

 • Een ballon;

 • Muurvuller (tube of pot);

 • Latex handschoenen;

 • Een beker, verzwaard met water of zand.

Zo maak je het:

Voor je begint: Muurvuller ruikt echt vervelend, dus zet een raam open of zorg er op een andere manier voor dat je kan ventileren. Afhankelijk van wat je wil gaan doen met de eierschaal, bepaal je hoe groot de ballon moet worden. Zie hieronder welke formaten wij hebben gemaakt.

Blaas de ballon(nen) op en leg er een knoopje in. Doe, met de latex handschoenen aan, wat muurvuller op de ballon. Smeren maar! Het is oké om één laag te gebruiken. Maar om er zeker van te zijn dat de schaal niet gaat scheuren en brokkelen, kun je er beter voor kiezen meerdere dunne laagjes te smeren. Klaar!

Neem de tijd om alles goed te laten drogen. Als je te vlug de ballon kapot knipt heb je kans dat jullie creatie afbrokkelt. De droogtijd van de muurvuller is afhankelijk van de dikte. Na een uurtje kun je voorzichtig eens voelen. Zorg er ook voor dat de ballon langzaam leegloopt. Dat kan bijvoorbeeld door een plakbandje op de ballon te plakken en door het plakbandje de ballon kapot te prikken. Dan knalt ie niet, maar loopt ie leeg. Als de ballon is leeggelopen kijken jullie naar de vorm. Wordt het een hoge schaal of een lage? Om de rand zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien kun je er stukjes van af breken. Om een extra ’touche’ te geven aan jullie eierschaal kun je de schaal verven.

Knutseltip 2: paaseieren maken van draad

Een ‘gevuld’ paasei maken van garen. Let op: wel op tijd beginnen, na het maken moet het ei ongeveer 2 a 3 dagen drogen!

Je hebt nodig:

 • Een afgedekte tafel;

 • Garen. Breigaren is het makkelijkst;

 • Ballonnen;

 • Behanglijm;

 • Eén of twee bakjes;

 • Eierdopjes of bekers;

 • Paaseitjes. Mocht je de gemaakte paaseieren voor één jaar willen gebruiken, dan is het wellicht leuk om chocoladepaaseitjes als vulling te gebruiken, kun je de eitjes na Pasen opeten. Jammie!

knutselen-met-pasen-ei-en-touw

knutselen-met-pasen-wat-heb-je-nodig

knutselen-met-pasen-hoe-maak-je-het

Zo maak je het;

 • Aangezien de lijm vaak moet indikken raad ik aan om eerst de behanglijm aan te maken in een bakje. Op de verpakking staat wat precies de verhoudingen moeten zijn.

 • Doe de paaseitjes in de ballonnen en blaas de ballonnen op. Je kunt grote en kleine ballonnen maken.

 • Knip een lang stuk garen af en leg dit in het bakje met de behanglijm. Zorg ervoor dat het garen goed doordrenkt is met de lijm. Als dit niet het geval is zal het paasei namelijk niet stevig zijn en in elkaar zakken. (Hier spreekt een ervaringsdeskundige).

 • Ga nu het met lijm doordrenkte garen om de ballonnen heen wikkelen. Houdt rekening met de paaseitjes in de ballon. Als je de draden niet dicht genoeg bij elkaar doet valt het paaseitje tussen de draden door. Klaar met wikkelen?

 • Drogen maar!

Tip: Het is het handigste om dit te doen op een eierdopje of beker. De lijm zakt naar beneden toe en loopt dan het eierdopje of beker in. Draai de ballon ook regelmatig, anders droogt de ballon niet gelijkmatig. Houd rekening met een droogtijd van twee tot drie dagen. Om uit te testen of het ei droog is kun je, naast voelen aan het garen, de ballon iets indrukken. Als het garen goed loslaat is het paasei klaar. Test dit op meerdere plekken van de ballon! Droog? Knip de ballonnen bij het slurfje door. Succes en veel plezier… Ik ben benieuwd!