Als je net als ik gek bent op kerst, heb je er misschien ieder jaar al eentje hangen. Ik heb het over een adventskalender: aftellen naar kerst! Vroeger kreeg ik er altijd eentje van wijlen mijn oma, met van die surrogaatchocolaatjes. Deze traditie wil ik dit jaar weer nieuw leven inblazen, maar dan met een creatieve versie van de adventskalender. En daar hoef je helemaal niet handig voor te zijn (ben ik ook niet). Deze print je namelijk uit en zet je zo in elkaar.

Of je nu kiest voor een adventskalender met chocolaatjes of kaas (ik heb ‘m voorbij zien komen, echt) of eentje met inspirerende quotes of kleine cadeautjes, het principe blijft hetzelfde: 24 dagen elke dag een vakje openmaken op weg naar kerstmis. Ik vind dat ontzettend leuk en heb besloten één van deze drie superleuke printable adventkalenders te gaan maken:

Maak een adventskalender met quotes en opdrachtjes

Deze adventskalender maak je heel simpel zelf met wat papier en inspiratie. Ook leuk: stuur het op naar een lieve vriendin, want het past door de brievenbus! Okee, hoe te beginnen? Verzamel 24 mooie, inspirerende quotes, lekkere winterrecepten of kleine opdrachtjes, voor elke dag één. Print ze uit, stop ze in leuke envelopjes en versier deze met washi tape en stempeltjes. Hang ze aan een mooi lint, aan een kerstkrans of in de kerstboom en laat je iedere dag inspireren!

Wat heb je nodig:

 • printer
 • 24 zakjes, van gerecycled papier bijvoorbeeld. Of maak ze zelf van krantenpapier of mooie plaatjes uit een tijdschrift
 • washi tape
 • stift, stempels of stickers voor de cijfers 1-24
 • schaar
 • lijm
 • lint of mooi touw om de zakjes op te hangen
 • eventueel kleine knijpertjes

adventskalender-maken-gratis

Gratis printable adventskalender Team Confetti

De site van Team Confetti is altijd feestje om te bezoeken en regelmatig delen ze daar creaties die gratis te downloaden of te printen zijn. Zoals bijvoorbeeld hun DIY advent kalender van een berglandschap. De printables van besneeuwde bergtoppen hebben verschillende formaten en hoef je alleen maar uit te knippen, te vouwen en te plakken. Leuk om kleine cadeautjes in te verstoppen, afgewisseld met wat lekkers en een paar lieve briefjes bijvoorbeeld. Wat heb je nodig:

 • printer
 • schaar
 • lijm
 • stift of stempels voor de cijfers 1-24

adventskalender maken

gratis-printable-adventskalender-team-confetti

New York adventskalender van luciferdoosjes

Mijn liefde voor New York steek ik niet echt onder stoelen of banken, dus dat ik verliefd werd op deze prachtige ‘Christmas in NYC’ adventkalender mag geen verrassing heten. Wel even 24 luciferdoosjes leegschudden, en nog even een kleurenprinter regelen. Je kunt er 24 kleine cadeautjes in verstoppen, bijvoorbeeld kleine houten poppetjes, snoepgoed, of misschien zelfs een mooi ringetje of armbandje. Wat heb je nodig:

Meer leuke DIY adventskalenders (bijvoorbeeld een adventskalender gemaakt van een cupcakevorm) vind je op ons Pinterestbord met DIY adventskalenders. Op zoek naar andere leuke DIY tips? Kijk dan bij deze leuke Kerstknutselen opbergzak met kerstbomen.

new-york-adventskalender-van-luciferdoosjes