Gratis printen: Sinterklaas aftelkalender 2019

Margot - 04-11-2019
istock-1053010130-1572870295-37789

Het lijkt wel of het ieder jaar vroeger begint, het uitkijken naar Sinterklaas. Ik dacht dat ik het nog even kon uitstellen, maar afgelopen weekend heeft mijn zoon toch echt in het speelgoedboek zijn wensen voor pakjesavond uitgeknipt en op zijn verlanglijst geplakt.

Zaterdag 16 november komt de Goedheiligman weer in Nederland aan met zijn Pieten en dan breekt een spannende tijd aan. Wachten tot je je schoen mag zetten, wachten tot Sint op school komt, wachten op Pakjesavond. Om het een beetje draaglijk te maken voor zowel kind als ouder is een Sinterklaas aftelkalender een héél goed idee. Ik heb er een gevonden die je gratis kunt printen!

Hoe kun je de Sinterklaas aftelkalender gebruiken?

Het is vooral heel leuk om iedere dag een kruisje te zetten of een sticker te plakken. En om dan steeds minder nachtjes te hoeven slapen tot Pakjesavond. En als ouders is het fijn om niet iedere dag de vraag 'wanneer mag ik mijn schoen zetten?' of 'wanneer komt Sinterklaas?' te horen.

Maar een (aftel)kalender is ook leerzaam en leuk: Je maakt de tijd inzichtelijk en het kan de start zijn van het leren van de dagen van de week bijvoorbeeld. Bovendien is het een leuke start van de dag, zeker als de ochtenden soms wat moeizaam gaan in de donkere wintermaanden.

Sinterklaas aftelkalender gratis printen

De GRATIS Sinterklaas aftelkalender van Illustrations by Renee kun je printen en op een zichtbare plek ophangen in huis. Leuk om na de intocht van Sinterklaas iedere dag mee te beginnen! Je kunt er iedere dag een kruis zetten, het hokje in laten kleuren of bijvoorbeeld leuke (Sinterklaas)stickers gebruiken. Of iedere dag iets anders: de ene dag een sticker, de andere dag kleuren, snippertjes plakken, stempelen, kleine tekeningetjes maken of iets anders creatiefs. Uiteraard afhankelijk van hoeveel tijd en zin je 's ochtends hebt uiteraard... Zie voor inspiratie ook de aftelkalender van afgelopen jaar

Wanneer schoen zetten?

Wat ook handig is om te doen, is van tevoren bepalen wanneer je kinderen de schoen mogen zetten. Dit kun je op de Sinterklaas aftelkalender aangeven met een kruisje, een stickertje of teken een schoentje bij de dag dat ze hun schoen mogen zetten. Dat is handig om te weten voor je kind, maar ook voor jezelf. Dan weet je wanneer en hoeveel schoencadeautjes je in huis moet halen. Vooral voor mezelf heel handig, ik heb namelijk weleens halsoverkop 's avonds na sluitingstijd van de winkels iets moeten regelen...

Op zoek naar inspiratie voor leuke surprises? Check onze tips en ideeën voor de leukste surprises of leuke sinterklaas surprises gemaakt van een schoenendoos!

Margot woont samen met haar vriend en hun zoontje. Met een achtergrond in media en marketing is ze nu de drijvende kracht achter MeerVoorMamas.nl. Woont in de stad, maar komt graag in het groen. Houdt van reizen, leuke nieuwe plekjes ontdekken (vooral waar je kunt eten) en bevindt zich het liefst aan/op/in het water.
lees meer blog's van Margot

Ook veel gelezen:
Social
Partners