De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

De afgelopen dagen hebben we vanuit Meer Voor Mama’s een onafhankelijk onderzoek gedaan naar de viering van Sinterklaas bij gezinnen met jonge kinderen. We stelden in totaal 16 vragen en kregen zeer verrassende uitkomsten uit het onderzoek. Aan ons Grote Sinterklaasonderzoek 2018 deden in totaal bijna 9.000 moeders mee.

Hoeveel procent van de Nederlandse gezinnen met kinderen in de leeftijd nul tot en met 4 jaar vieren Sinterklaas, denk jij? Uit het onderzoek blijkt dat bijna 94 procent van de respondenten dit jaar Sinterklaas viert. Dat is aanzienlijk meer dan de 59% van de respondenten die aangeeft Kerst met cadeautjes te vieren. Ongeveer 90 procent van de ouders geeft maximaal 100 euro per persoon uit aan Sinterklaascadeautjes. Speelgoed en snoepgoed zijn verreweg de populairste Sinterklaascadeautjes bij gezinnen met jonge kinderen.

q1-sinterklaas

Sinterklaasinkopen doen

In tegenstelling tot de trend dat er steeds meer online wordt gekocht, geeft slechts 12% van de respondenten aan het onderzoek aan dat de Sinterklaascadeautjes voornamelijk online worden gekocht. Moeders met kinderen in de leeftijd van nul tot en met vier jaar gaan liever naar fysieke winkels om te shoppen voor de Goedheiligman. Bijna 24% van de ondervraagden geeft aan voornamelijk offline in de winkelstraat de cadeautjes te kopen.

Voor wat betreft het moment van shoppen blijkt dat de moeders van jonge kinderen de inkopen over het algemeen goed plannen. Minder dan 8% geeft aan vooral op het laatste moment Sinterklaasinkopen te doen. Bijna 50% van de respondenten van Het Grote Sinterklaasonderzoek 2018 geeft aan in oktober al te starten met inkopen, als de aanbiedingen beginnen. Iets meer dan 22% gaat shoppen op het moment dat de Sint echt in het land is, ongeveer half november.

In het onderzoek hebben we ook een vraag opgenomen met betrekking tot de Zwarte Pieten discussie. Maar liefst 58 procent van de jonge moeders met kinderen van nul tot en met vier jaar oud vindt dat Piet volledig zwart hoort te zijn. Slechts 11% van de bijna 9.000 respondenten vindt het tijd voor verandering van Zwarte Piet. De overige 31% houdt zich er niet mee bezig.

q3-samen-kijken

Verrassende uitkomsten Sinterklaasonderzoek 2018

We zien een aantal verrassende uitkomsten in het onderzoek. Zo hadden we zelf gedacht dat meer moeders het geen probleem zouden vinden dat de Pieten niet meer volledig zwart worden geschminkt. En ook het feit dat er voor het kopen van Sinterklaascadeautjes nog steeds veel offline wordt gewinkeld vonden we een opvallende uitkomst. Blijkbaar is Sinterklaas nog verrassend ouderwets als het op shoppen aankomt! En wat vonden we absoluut geen verrassing? Het favoriete Sinterklaasprogramma van de deelnemers aan het Sinterklaasonderzoek is natuurlijk Het Sinterklaasjournaal!

Goed nieuws dus dat Dieuwertje Blok gisteren weer de eerste aflevering presenteerde, met daarin een schitterende Sinterklaas aftelkalender. Het aftellen is begonnen. We kunnen tot 5 december elke dag weer genieten van alle avonturen en verhalen van Sint en Piet! En mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie voor de leukste Sinterklaas surprises? Of wil je lekker gaan Sinterklaas knutselen, en een echte stoomboot maken? Dan ben je bij Meer Voor Mama’s aan het juiste adres!

schoen zetten voor sinterklaas

Over het Grote Sinterklaasonderzoek van Meer Voor Mama’s

Met Het Grote Sinterklaasonderzoek 2018 deden we vanuit Meer Voor Mama’s onafhankelijk onderzoek naar de viering van Sinterklaas. Het onderzoek is afgelopen week online verspreid naar 100.000 moeders in onze nieuwsbriefdatabase. De doelgroep van het onderzoek is gezinnen met kinderen in de leeftijd van nul tot en met vier jaar oud. Bijna 9.000 moeders vulden het onderzoek volledig in.