In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor je baby! Het maakt dat zorgverzekeringen vergelijken voorafgaand aan de geboorte van je kind heel verstandig is. Mogelijk heeft je baby direct na de geboorte medische zorg nodig, waarvoor je goed verzekerd wilt zijn. Niet alleen voor de verzekering van de kleine is het verstandig om verschillende opties te vergelijken. Gebruik een zorgvergelijker ook voor jezelf! Je kunt als aanstaande mama tegen complicaties aanlopen in de periode na de geboorte. Ook tijdens de zwangerschap kan medische zorg noodzakelijk zijn.

Kijk goed naar de dekking van een verzekering

Vaak wordt bij het vergelijken van verzekeringen voornamelijk naar de premie gekeken. Dat is niet gek, want je wilt de goedkoopste optie hebben. Toch is het verstandig om van de twee of drie goedkoopste opties de polis door te nemen. Op basis van de dekking die in de polis beschreven wordt, kun je een weloverwogen keuze maken. Zeker bij de basisverzekering kunnen de verschillen in de details zitten.

Bij aanvullende verzekeringen zijn de verschillen groter. Het is zeker bij zo’n aanvullende verzekering dus verstandig om de polissen naast elkaar te leggen en specifiek te letten op de dekking die geboden wordt voor complicaties die veel voorkomen bij aanstaande moeders.

Wees op tijd met het regelen van de verzekering

afsluiten zorgverzekering - handen typen op laptop

Het wisselen van zorgverzekering en het afsluiten van aanvullende verzekeringen kan maar eens per jaar; tot het eind van het kalenderjaar. De nieuwe verzekering gaat vervolgens op 1 januari van het nieuwe jaar in. Zorg dat je tijdig van verzekering wisselt, wanneer je een betere dekking wenst voor bepaalde aandoeningen of potentiële complicaties rond de geboorte van het kind.

Zorgverzekering voor je baby regelen

afsluiten zorgverzekering - vrouw met baby

Heb je al gezien dat je voor de zorgverzekering van je baby geen premie in rekening wordt gebracht? Het is belangrijk dat je de zorgverzekering tijdig afsluit. Dit hoeft niet voor de geboorte van het kind, maar wel in de eerste vier maanden na diens geboorte. Daar deze maanden vaak behoorlijk hectisch zijn, is het slim om de verzekering zo snel mogelijk af te sluiten. Zo voorkom je dat je dit vergeet!

Mocht je de baby pas na vier maanden inschrijven bij de verzekeraar, dan moet je eventueel gemaakte kosten zelf betalen. Een baby wordt ingeschreven bij de zorgverzekeraar van zijn vader of moeder. Aanvullende verzekeringen gelden zowel voor jou als ouder, als voor het kind.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.