Strakke en lekker zittende loungesets zijn de laatste jaren een echte tuinhype geworden in ons land. Steeds meer mensen ontdekken de grote voordelen van het hebben van een mooie tuinbank of terrasbank. Loungesets voor in je tuin hebben vele voordelen te bieden. Zo zitten ze lekker en relaxed, zijn er veel keuzemogelijkheden als het gaat om grootte, stijl, kleur en stofsoort en zijn deze sets steeds betaalbaarder geworden. Ook als je een niet al te dikke portefeuille hebt, kun je tegenwoordig de mooiste loungesets kopen!

Dit klinkt allemaal fijn en aantrekkelijk natuurlijk. Maar waar moet je bij het kopen van de perfecte loungeset aanbieding allemaal op letten? In dit artikel kun je de beste adviezen lezen over hoe je een loungeset koopt die naadloos aansluit op jouw tuinwensen! Profiteer van onze praktische tips en geniet straks het hele jaar door van een loungeset die je jarenlang optimaal tuinplezier gaat opleveren!

De vorm van de loungeset die je wilt kopen: rechthoekig of gewoon recht?

Een van de belangrijkste punten van aandacht bij het kiezen van een geschikte loungeset is de vorm van het specifieke model dat je in je tuin wilt plaatsen. De vorm is natuurlijk afhankelijk van de ruimte die je op je tuinterras hebt en ook van jouw / jullie persoonlijke voorkeur. In hoofdzaak zijn er twee vormen en modellen waar je uit kunt kiezen, namelijk een hoek loungeset of een rechtlijnige loungeset.

Loungeset-kopen-Waar-moet-ik-op-letten

Als je een groot tuinterras hebt, dan kun je het beste kiezen voor een hoekmodel loungeset. Deze uitvoering wordt in tuinen en op tuinterrassen het meestgebruikt. Heb je een wat kleinere tuin en dus minder ruimte? Dan kun je kiezen voor een rechte loungeset. Deze variant biedt hetzelfde zitcomfort, maar neemt dus minder ruimte in beslag dan de rechthoekige uitvoering.

Het materiaal van de loungeset & de stijl

Een tweede belangrijk aandachtspunt bij het uitkiezen van een fraaie loungeset voor in je tuin, is het type materiaal waar de betreffende loungeset van gemaakt is en de uitstraling die dit materiaal heeft. Zo kun je gaan voor een rotan loungeset, voor weerbestendig hout, metaal, maar natuurlijk ook voor kunststof. Elk van deze materiaalsoorten heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

Loungeset-kopen waar moet je op letten

Hout, wicker en/of rotan ogen lekker natuurlijk en fris. Metaal is robuust en sterk en, uiteraard kies je voor RVS, niet gevoelig voor roest. Wil je graag een loungeset die je gemakkelijk schoon kunt maken en die weinig onderhoud nodig heeft? Kies dan voor een kunststof model. Naast de materiaalsoort is ook de stijl waar je voor kiest iets om op te letten bij het kopen van dé perfecte lounge tuinset. Ga je voor modern, klassiek of voor een tijdloze set?

Een beschermende hoes gebruiken is verstandig

Wie besluit om een loungeset te kopen voor in de tuin, doet er verstandig aan om direct een bijpassende beschermhoes te kopen. Een hoes om je tuinset heen voorkomt dat regen, sneeuw en slechte weersomstandigheden jouw kussens en loungeset nat maken. Met een beschermhoes voorkom je nattigheid, schimmel en lelijke vlekken op je loungeset. Dit is cruciaal voor een lange levensduur van je tuinset. Koop daarom meteen een geschikte afdekhoes bij je loungeset. Prettig hieraan is ook dat je tijdens de herfst en winter de kussens kunt laten liggen en niet naar binnen hoeft te halen. Is het mooi weer in het najaar? Dan haal je de hoes eraf en kun je relaxed in de tuin genieten van de zon!

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.