PVC vloeren behoren tegenwoordig tot de meest gewaardeerde en gebruikte vloersoorten. Qua kenmerken, eigenschappen en prestaties blinkt deze vloersoort op tal van manieren uit. Veel mensen die een nieuwe vloer nodig hebben, kiezen er dan ook voor om te gaan voor een PVC vloer en de voordelen van PVC als materiaalsoort. Hoor jij als particulier of ondernemer ook tot die categorie en wil je weten wat een moderne PVC vloer jou allemaal kan opleveren? Of ben je benieuwd wat de belangrijkste plussen van een hedendaagse PVC vloer zijn? Lees dan gauw verder en laat je verrassen door de veelzijdigheid en power van PVC!

Een vloersoort die multi-inzetbaar is en overal gebruikt kan worden

Wat veel mensen erg prettig aan PVC vloeren vinden, is hun multi-inzetbaarheid. Of je nu kiest voor het plaatsen van een PVC vloer in de hal, woonkamer, een slaapkamer, op de overloop, in de badkamer of in de keuken: elke plek in je huis is in principe geschikt voor het leggen van een PVC vloer. Vanwege hun brede inzetbaarheid en de vele toepassingsmogelijkheden van PVC vloeren, is deze vloersoort ook erg geliefd bij winkeliers en eigenaren van bedrijven of kantoorpanden. Ondernemers kiezen er dan ook steeds vaker voor om in hun onderneming gebruik te maken van PVC vloeren.

vloer in huis

Keuze uit klik-PVC en plak-PVC vloeren

Aantrekkelijk aan PVC vloeren is verder dat je als consument keuze hebt uit diverse soorten vloeren. De twee belangrijkste varianten zijn vloeren van klik-PVC en vloeren van plak-PVC. Beide uitvoeringen hebben hun eigen voordelen en nadelen. Prettig aan klik-PVC is dat deze vloeren snel ingelegd kunnen worden, door de planken aan elkaar vast te klikken. Het is vrij eenvoudig om dit zelf te doen, zonder hulp van een professional. Ten slotte is de voordelige prijs van klik-PVC vloeren nog een belangrijk pluspunt. Bij klikvloeren van PVC heb je namelijk geen dure ondervloerplaten meer nodig als basis.

Plak-PVC vloeren hebben weer andere voor- en nadelen. Om met een nadeel te beginnen: deze vloeren zijn vaak duurder dan klikvloeren, omdat er een ondervloerplaat als extra ‘fundering’ aangebracht moet worden bij dit type PVC vloer. Voordelig aan plak-PVC vloeren is dat ze muurvast verlijmd kunnen worden en dat er veel keuze is aan kleuren, profielen en dergelijke.

Vloeren die gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming

Een van de verklaringen voor de populariteit van het fenomeen PVC vloer is dat er goede combinatiemogelijkheden zijn met vloerverwarming of vloerkoeling. PVC vloeren geven geen krimp als er een vloerverwarming ondergelegd wordt. De warmtegeleiding van PVC vloeren is uitstekend te noemen. Verder nemen de vloeren ook geen vocht op die bij het stoken eventueel vrij komt. De vloeren zijn dus perfect bruikbaar in zowel warme, vochtige als (ook dat kan) wat frissere omstandigheden.

pvc vloeren makkelijk schoonmaken

Wat onderhoud betreft heb je niet zoveel werk aan PVC vloeren

Een prettige eigenschap van PVC die door veel eigenaren van deze vloer genoemd wordt als aantrekkelijk, is dat het vloeronderhoud niet veel voorstelt. Eigenlijk de enige handeling die je eens in de zoveel tijd – bijvoorbeeld eenmaal per week – moet uitvoeren, is de vloer dweilen met een vochtige doek. Daarmee krijg je een PVC vloer prima schoon. Af en toe de stofzuiger gebruiken is uiteraard ook belangrijk. Maar veel meer dan dit stelt het onderhouden van je PVC vloer niet voor!

Je PVC vloer laten leggen door een specialist

Op het gebied van PVC vloeren kopen kun je – als je dat wenst – volledig ontzorgd worden. Zo kun je kiezen voor een totaalservice, waarbij de vloer geleverd én gelegd wordt. Zelf heb je dan geen omkijken meer naar je nieuwe vloer. En daarmee houd je tijd over om je te focussen op de dingen waar jij goed in bent en plezier aan beleeft. Alvast veel plezier gewenst met je nieuwe PVC vloer!