23 Natuurspeeltuinen in Nederland

Spelen en ravotten in de natuur is het allerleukst. Als ik mijn zoon met vieze handen, een smoezelige snoet en een blij gezicht weer mee naar huis neem na een dag spelen is het voor mij een geslaagde dag geweest. Ik wilde daarom graag op zoek naar leuke...

Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

De badkamer is een plaats in je huis waar je heerlijk moet kunnen ontspannen. Even zonder kinderen een lekker bad nemen of rustig douchen. Een moment voor jezelf. Heerlijk! Het inrichten van je badkamer tot een relaxte plek is dus fijn en het kan een leuke bezigheid zijn, maar hoe begin je er aan? Enkele tips voor het beginnen met inrichten van je badkamer.

Inrichten van je badkamer, kies kleur

Een van de belangrijkste tips voor het inrichten van de badkamer is het kiezen van de juiste kleuren. De kleur van je muren en de vloer speelt een grote rol in welke sfeer je badkamer ademt. Lichte kleuren (zoals bijvoorbeeld wit, lichtgrijs en zandkleur) zullen je badkamer groter doen lijken en zorgen voor een frisse sfeer. Donkere kleuren (zoals bijvoorbeeld antraciet) geven weer een heel andere, meer intieme, sfeer. Kies voor een basispalet aan kleuren die voor jou de juiste sfeer ademen. Maak een moodboard van kleuren en materialen die je aanspreken en neem dat steeds mee in je keuzes. Daarna kun je kiezen voor accentkleuren in bijvoorbeeld handdoeken, badmatten, zeeppompjes en andere accessoires zoals een tropische kamerplant.

inrichten-van-je-badkamer-kleuren-kiezen

Kies voor veel natuurlijk licht bij het inrichten van je badkamer

Natuurlijk licht is de beste manier om je badkamer in te richten en te maken tot een fijne plek waar je tot rust kan komen. Als het kan en je bent in de gelegenheid om de ruimte te kiezen voor een nieuwe badkamer, kies dan voor een ruimte waar je een groot raam hebt. Heb je nog geen ruimte gekozen, ga dan voor een ruimte aan de kant waar de zon opkomt. Er is toch niets mooier dan douchen met de opkomende zon door het raam. Is dat niet mogelijk in je (bestaande) woning, dan bestaan er lampen die natuurlijk licht goed benaderen.

inrichten badkamer maar een plan voor de plaatsing van douche en badkamermeubels

Maak een plan voor de plaatsing van douche en badkamermeubels

Voordat je de inrichting van je badkamer gaat bepalen, is het belangrijk om de ruimte goed te kennen. Wat wil je graag en hoe past dit in jullie badkamer? Wil je alleen een douche of ook een bad? Past dat allebei los of ga je voor douchen in de badkuip? Wil je een wastafel of toch graag twee en wil je deze dan los of in één meubel? Bedenk welke badkamermeubels je zeker in je badkamer wil hebben en waar je deze wilt en kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk wat zal moeten puzzelen.

Een extra tip om alles ruimtelijker te laten lijken: kies voor een glazen douchewand bij het inrichten van je badkamer. Een glazen douchewand heeft als voordeel dat het design van je badkamer niet wordt onderbroken. Hierdoor gaat je badkamer er ook ruimtelijker uitzien.

Hou rekening met de afvoerbuizen en waterleidingen

Behalve het puzzelen met badkamermeubels, moet je bij het indelen van de badkamer ook rekening houden met waar er afvoerbuizen en waterleidingen zijn (of waar je deze kan plaatsen). Ook de aanwezigheid van stopcontacten is erg belangrijk. Deze wil je het liefst bij de wastafel(s) natuurlijk. Je kunt dan makkelijk je föhn, scheerapparaat en elektrische tandenborstel aansluiten.

Toilet en wasmachine in de badkamer

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun toilet en wasmachine in de badkamer te plaatsen. Dat is vaak uit ruimtegebrek, maar je badkamer gaat er wel snel rommelig uitzien en het kost ruimte. Heb je geen aparte ruimte voor je toilet en wasmachine, kies dan voor een scheidingswand. In veel badkamers zie je een half hoog wandje waarachter een wc geplaatst is. Mooi en prettig voor de privacy. Ook zijn er mooie oplossingen voor het ‘wegwerken’ van wasmachine en droger, door bijvoorbeeld een kast, muurtje of een schuifwand.

Wees creatief met opbergruimte

Vaak is de badkamer niet de grootste kamer in huis en moet je creatief om te gaan met de ruimte die je hebt. Ook wil je natuurlijk voldoende opbergruimte voor handdoeken en verzorgingsspullen, maar kasten nemen nu eenmaal veel plaats in. Daarom is het belangrijk om slim om te springen met de beschikbare ruimte. Kleine hangkastjes onder de wastafel, een spiegel met daarachter opbergruimte of plankjes waar je mooie verzorgingsspullen op kunt uitstallen zijn ideaal.

inrichten badkamer vloerverwarming

Overweeg vloerverwarming bij het inrichten van je badkamer

Heb je gedacht aan vloerverwarming bij het inrichten van je badkamer? Het is fijn om op een warme vloer te kunnen stappen als je uit de douche of uit bad komt. Daarnaast zorgt vloerverwarming er ook voor dat natte vloeren sneller drogen. Het is dus niet alleen comfortabel maar ook erg praktisch in de badkamer. Vloerverwarming is ook lekker als je op de grond naast het bad zit, terwijl je kinderen in het bad spelen en spetteren.

Dit artikel met Tips voor het inrichten van je badkamer is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.