Winterjas in de auto levensgevaarlijk voor kind

We willen onze kinderen allemaal beschermen tegen kou. Dus pakken we ze in de winter lekker in met dikke jassen en sjaals. Ook in de auto. Als ik mijn zoon in zijn winterjas in de autostoel zet, is het altijd een mislukte mix tussen Kenny uit Southpark (want oranje...

Verjaardag vieren

Het is zaterdag, half twaalf 's avonds. We wachten met smart op mijn man, Pascal, omdat we zo dadelijk zijn verjaardag vieren. Gelukkig is hij er bijna want mijn jongste houdt het niet meer uit van de slaap. 'Zijn alle voorbereidingen klaar, meiden?' Het vakkundig...

Sinterklaasspeurtocht: Eindelijk vind ik Sinterklaas weer leuk

De afgelopen jaren kon ik die man met zijn baard wel het land uit kíjken. Sterker nog: stiekem hoopte ik dat hij eens een keer níet met zijn stoomboot aan zou meren in Nederland. Dat 'ie met zijn vrienden gewoon lekker eens bleef overwinteren aan een van de costa's....

Zwangerschap en zorgverzekering 2022

Ben je zwanger of hoop je dat in 2022 te worden? Het is dan verstandig om even goed naar je zorgverzekering te kijken. In dit artikel geven we jou alle tips en informatie over de zwangerschap en zorgverzekering in 2022. Je zult tijdens je zwangerschap namelijk veel...

Net bevallen? Zo maak je de eerste tijd met je kindje onvergetelijk

Ben je net bevallen? En voel je je een beetje uit balans nu je net moeder geworden bent? Geen paniek! Dat hebben veel vrouwen die voor het eerst moeder zijn geworden. Als je wilt weten hoe je loskomt van de twijfel, de onrust en het gevoel dat je het misschien niet...

De badkamer is een plaats in je huis waar je heerlijk moet kunnen ontspannen. Even zonder kinderen een lekker bad nemen of rustig douchen. Een moment voor jezelf. Heerlijk! Het inrichten van je badkamer tot een relaxte plek is dus fijn en het kan een leuke bezigheid zijn, maar hoe begin je er aan? Enkele tips voor het beginnen met inrichten van je badkamer.

Inrichten van je badkamer, kies kleur

Een van de belangrijkste tips voor het inrichten van de badkamer is het kiezen van de juiste kleuren. De kleur van je muren en de vloer speelt een grote rol in welke sfeer je badkamer ademt. Lichte kleuren (zoals bijvoorbeeld wit, lichtgrijs en zandkleur) zullen je badkamer groter doen lijken en zorgen voor een frisse sfeer. Donkere kleuren (zoals bijvoorbeeld antraciet) geven weer een heel andere, meer intieme, sfeer. Kies voor een basispalet aan kleuren die voor jou de juiste sfeer ademen. Maak een moodboard van kleuren en materialen die je aanspreken en neem dat steeds mee in je keuzes. Daarna kun je kiezen voor accentkleuren in bijvoorbeeld handdoeken, badmatten, zeeppompjes en andere accessoires zoals een tropische kamerplant.

inrichten-van-je-badkamer-kleuren-kiezen

Kies voor veel natuurlijk licht

Natuurlijk licht is de beste manier om je badkamer in te richten en te maken tot een fijne plek waar je tot rust kan komen. Als het kan en je bent in de gelegenheid om de ruimte te kiezen voor een nieuwe badkamer, kies dan voor een ruimte waar je een groot raam hebt. Heb je nog geen ruimte gekozen, ga dan voor een ruimte aan de kant waar de zon opkomt. Er is toch niets mooier dan douchen met de opkomende zon door het raam. Is dat niet mogelijk in je (bestaande) woning, dan bestaan er lampen die natuurlijk licht goed benaderen.

inrichten badkamer maar een plan voor de plaatsing van douche en badkamermeubels

Maak een plan voor de plaatsing van douche en badkamermeubels

Voordat je de inrichting van je badkamer gaat bepalen, is het belangrijk om de ruimte goed te kennen. Wat wil je graag en hoe past dit in jullie badkamer? Wil je alleen een douche of ook een bad? Past dat allebei los of ga je voor douchen in de badkuip? Wil je een wastafel of toch graag twee en wil je deze dan los of in één meubel? Bedenk welke badkamermeubels je zeker in je badkamer wil hebben en waar je deze wilt en kunt plaatsen. Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk wat zal moeten puzzelen.

Een extra tip om alles ruimtelijker te laten lijken: kies voor een glazen douchewand. Een glazen douchewand heeft als voordeel dat het design van je badkamer niet wordt onderbroken. Hierdoor gaat je badkamer er ook ruimtelijker uitzien.

Hou rekening met de afvoerbuizen en waterleidingen

Behalve het puzzelen met badkamermeubels, moet je bij het indelen van de badkamer ook rekening houden met waar er afvoerbuizen en waterleidingen zijn (of waar je deze kan plaatsen). Ook de aanwezigheid van stopcontacten is erg belangrijk. Deze wil je het liefst bij de wastafel(s) natuurlijk. Je kunt dan makkelijk je föhn, scheerapparaat en elektrische tandenborstel aansluiten.

Toilet en wasmachine in de badkamer

Heel wat mensen kiezen ervoor om hun toilet en wasmachine in de badkamer te plaatsen. Dat is vaak uit ruimtegebrek, maar je badkamer gaat er wel snel rommelig uitzien en het kost ruimte. Heb je geen aparte ruimte voor je toilet en wasmachine, kies dan voor een scheidingswand. In veel badkamers zie je een half hoog wandje waarachter een wc geplaatst is. Mooi en prettig voor de privacy. Ook zijn er mooie oplossingen voor het ‘wegwerken’ van wasmachine en droger, door bijvoorbeeld een kast, muurtje of een schuifwand.

Wees creatief met opbergruimte

Vaak is de badkamer niet de grootste kamer in huis en moet je creatief om te gaan met de ruimte die je hebt. Ook wil je natuurlijk voldoende opbergruimte voor handdoeken en verzorgingsspullen, maar kasten nemen nu eenmaal veel plaats in. Daarom is het belangrijk om slim om te springen met de beschikbare ruimte. Kleine hangkastjes onder de wastafel, een spiegel met daarachter opbergruimte of plankjes waar je mooie verzorgingsspullen op kunt uitstallen zijn ideaal.

inrichten badkamer vloerverwarming

Overweeg vloerverwarming

Overweeg vloerverwarming in jullie badkamer. Het is fijn om op een warme vloer te kunnen stappen als je uit de douche of uit bad komt. Daarnaast zorgt vloerverwarming er ook voor dat natte vloeren sneller drogen. Het is dus niet alleen comfortabel maar ook erg praktisch in de badkamer. Vloerverwarming is ook lekker als je op de grond naast het bad zit, terwijl je kinderen in het bad spelen en spetteren.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.