Geluksrecept van Dymphina: spinaziepizza met speltbladerdeeg

Dymphina - 03-07-2021
geluksrecept-dymphina-spinaziepizza-met-speltbladerdeeg

Pizza is een van de lekkerste Italiaanse gerechten die er bestaan, maar wist je dat het ook lekker én gezonder kan? Dat kan door alleen al de bodem te maken met een ander soort deeg. Dymphina maakte een recept voor een spinaziepizza met speltbladerdeeg. Ook vegetarisch te maken, zonder de kalkoenfilet.

Langzaam afbrekende koolhydraten

Spelt bevat vrijwel uitsluitend langzame koolhydraten, net als tarwe. ‘Ik kies voor laag glycemische koolhydraten in mijn recepten, dit betekent dat deze koolhydraten langzaam afbreken en hun glucose geleidelijk aan het bloed afgeven. Dan heb je ook geen pieken in je bloedsuikerspiegel. Vandaar het speltbladerdeeg.’

Pieken in je bloedsuiker kunnen onder andere zorgen voor energiedips, vermoeidheid en drang naar snaaien. Een stabiele bloedsuikerspiegel is dus wenselijk. Eet daarom genoeg eiwitten en dus ook glycemische koolhydraten.

Recept spinaziepizza voor 2 personen

spinaziepizza-met-speltbladerdeeg

  • 1 pakje speltbladerdeeg

  • 3 handenvol bladspinazie

  • 1 teentje knoflook

  • 1 rode ui

  • 200 gram kalkoenfilet

  • 100 gram blauwe kaas

  • 100 gram Parmezaanse kaas

  • 200 gram crème fraîche

  • 1 handje gehakte hazelnoten

  • Peper en zout

Zo maak je de spinaziepizza

geluksrecept-van-dymphina-spinaziepizza
• Leg de kalkoenfilet in een pan met water en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de filet in ca. 15 minuten garen. Pluk hierna de kalkoen in grove stukken uit elkaar

• Was de spinazie en schud zo goed mogelijk droog. Roerbak de spinazie kort, laat het een beetje slinken en giet het vocht eraf

• Schil de ui en snijd deze in dunne ringen

• Hak de hazelnoten grof

• Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Maak de bodem van de plakjes bladerdeeg

• Schil de knoflook en rasp ze fijn. Roer de knoflook door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Smeer de pizzabodem in met deze knoflook crème

• Verdeel de spinazie erover, dan de dunne uiringen erover verdelen en de geplukte kalkoenfilet

• Verdeel de blauwe kaas in stukjes over de pizza, rasp de Parmezaanse kaas erover en als laatste de hazelnoten verdelen

• Bak de pizza in ca. 15 minuten in het midden van de oven gaar

• Verdeel de pizza over de borden en besprenkel met een goede olijfolie

Smullen, een bord vol geluk: buon appetito!

5foto

Dymphina Jooren ( 1967 ) is getrouwd en samen hebben ze 1 dochter van inmiddels 26 jaar. Dymphina heeft het stokje, van haar functie directeur, van het bedrijf Jooren Scheepsschroeven overgedragen dit jaar. Ze wijdt zich nu aan het gelukskookboek met o.a. het geven van lezingen.
lees meer blog's van Dymphina

Ook veel gelezen:
Social
Partners