Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een...

10 redenen om wasbare luiers te gebruiken

'Gatsie, poep uitspoelen.' 'Blegh, poep in je wasmachine.' Dat zijn de reacties die ik als eerste hoor als ik vertel dat wij in ons gezin wasbare luiers gebruiken. Nou, ik kan je vertellen; dit was 50 jaar geleden misschien zo. Toen ouders nog doeken met...

De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je kind! Of voor jezelf, natuurlijk. Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken met boekweit

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • +/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Eventueel 1 kopje water
  • Eventueel een snufje kaneel

Zo maak je bananenpannenkoeken

bananenpannenkoekjes-met-boekweit

Breek de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij. Mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes.

Voeg vervolgens het kopje water toe. Dit hoeft niet, maar maakt je pannenkoekmix iets dunner zodat je dunnere pannenkoekjes kunt maken. Liever kleine dikke pannenkoekjes? Laat dan het water weg. Mix het geheel met een garde en voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe.

Doe wat (room)boter of olie in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Ik doe altijd meerdere pannenkoekjes in een pan, dat kan prima. Even bruin laten worden en klaar! Je kunt er – afhankelijk van hoe dun je het beslag maakt (en ook hoe groot je de pannenkoekjes maakt natuurlijk) – ongeveer 10 a 15 pannenkoekjes van maken.

Bestrooi de bananenpannenkoeken eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar). Of garneer met stukjes banaan of blauwe bessen. Of doe er stroop of jam op, of wat je (kind) ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

PS. Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten voor gezonde pannenkoeken.

bananen