Tips voor de kraamweek

Wanneer je net bent bevallen, komt er een hele hoop op je af. Om optimaal te kunnen genieten van deze kraamweek, hebben we een aantal handige tips voor de kraamweek voor je. Doe er je voordeel mee dus! Gelukkig heb je de eerste dagen na je bevalling recht op een...

De bevalling opwekken: 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen

Slechts 5 procent van de baby’s wordt op de uitgerekende datum geboren. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als je kindje iets langer op zich laat wachten. Lees in dit artikel over de bevalling opwekken over 8 manieren waarop je dit zelf kunt doen. Met 42 weken...

Waarom schrijven met de hand nog steeds belangrijk is voor kinderen

Ken je dat gevoel nog? Dat gevoel dat je als kind had als je een nieuwe pen kreeg en in een nieuw schrift ging schrijven? Tegenwoordig zien we steeds minder van dat 'handschriftplezier' bij onze kinderen. Tablets en laptops hebben de rol van pen en papier op veel...

10 tips voor vliegen met een kind

Wil je graag een keer naar de andere kant van de wereld met je kind, maar ben je bang voor de lange tijd in het vliegtuig met een huilend kind? Je bent niet de enige, maar het hoeft niet. Het is zonde om daardoor de reis niet te maken. Door goed te plannen komen...

Kinderveiligheid: Je huis kindproof maken

Toen mijn zoontje zijn eerste stapjes zette, was ik natuurlijk heel blij, want wat een mooie mijlpaal! Maar tegelijk werd ik op scherp gezet: Hoe is het met de kinderveiligheid in ons huis? Is ons huis na ‘kruipveilig’ ook voor een ronddartelende dreumes nog veilig?...

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je kind! Of voor jezelf, natuurlijk. Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken met boekweit

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • +/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Eventueel 1 kopje water
  • Eventueel een snufje kaneel

Zo maak je bananenpannenkoeken

bananenpannenkoekjes maken

Breek de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij. Mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes.

Voeg vervolgens het kopje water toe. Dit hoeft niet, maar maakt je pannenkoekmix iets dunner zodat je dunnere pannenkoekjes kunt maken. Liever kleine dikke pannenkoekjes? Laat dan het water weg. Mix het geheel met een garde en voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe.

Doe wat (room)boter of olie in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Ik doe altijd meerdere pannenkoekjes in een pan, dat kan prima. Even bruin laten worden en klaar! Je kunt er – afhankelijk van hoe dun je het beslag maakt (en ook hoe groot je de pannenkoekjes maakt natuurlijk) – ongeveer 10 a 15 pannenkoekjes van maken.

Bestrooi de bananenpannenkoeken eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar). Of garneer met stukjes banaan of blauwe bessen. Of doe er stroop of jam op, of wat je (kind) ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

PS. Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten voor gezonde pannenkoeken.

 

Bananenpannenkoeken maken