Verborgen reflux: wat is het en wat kun je er aan doen?

Als moeder wil je het liefst dat je baby gezond en gelukkig is. Maar soms krijgen baby's te maken met reflux, wat voor ongemak kan zorgen. In dit artikel lees je wat reflux precies is, wat het verschil is tussen reflux en verborgen reflux, hoe je het kunt herkennen en...

Op avontuur aan de waterkant tijdens de Slootjesdagen

Wat leeft er allemaal bij jou in de sloot? Je ontdekt het tijdens de Slootjesdagen van het IVN! Zoek de grote spinnende watertor, tel hoeveel verschillende dieren en insecten je ziet en probeer de snelste zwemmers van de sloot te vangen met je schepnet. Van 5 tot en...

10 tips voor vliegen met een kind

Wil je graag een keer naar de andere kant van de wereld met je kind, maar ben je bang voor de lange tijd in het vliegtuig met een huilend kind? Je bent niet de enige, maar het hoeft niet. Het is zonde om daardoor de reis niet te maken. Door goed te plannen komen...

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van kinderschoenen?

Kindervoetjes groeien ontzettend snel. Binnen enkele maanden kunnen de voeten van jouw kind alweer een hele maat groter zijn. Het is dus erg belangrijk dat de schoenen van je kind goed passen en dat ze de snel groeiende voeten goed ondersteunen. Maar waar moet je nou...

Ontwikkeling van je baby vastleggen: dit zijn 5 leuke manieren

De tijd gaat zo snel voorbij, zeker het eerste jaar van je baby. Wil je dat niet vergeten en de ontwikkeling van je baby vastleggen? Het is later een mooie herinnering aan deze bijzondere tijd. Wij zetten 5 leuke manieren op een rij om de ontwikkeling van je baby vast...

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je kind! Of voor jezelf, natuurlijk. Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken met boekweit

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • +/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Eventueel 1 kopje water
  • Eventueel een snufje kaneel

Zo maak je bananenpannenkoeken

bananenpannenkoekjes-met-boekweit

Breek de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij. Mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes.

Voeg vervolgens het kopje water toe. Dit hoeft niet, maar maakt je pannenkoekmix iets dunner zodat je dunnere pannenkoekjes kunt maken. Liever kleine dikke pannenkoekjes? Laat dan het water weg. Mix het geheel met een garde en voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe.

Doe wat (room)boter of olie in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Ik doe altijd meerdere pannenkoekjes in een pan, dat kan prima. Even bruin laten worden en klaar! Je kunt er – afhankelijk van hoe dun je het beslag maakt (en ook hoe groot je de pannenkoekjes maakt natuurlijk) – ongeveer 10 a 15 pannenkoekjes van maken.

Bestrooi de bananenpannenkoeken eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar). Of garneer met stukjes banaan of blauwe bessen. Of doe er stroop of jam op, of wat je (kind) ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

PS. Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten voor gezonde pannenkoeken.

bananen