Sinterklaas aftelkalender – gratis downloaden en printen

Zodra Sinterklaas in het land is, is het natuurlijk nog 'even' wachten tot het pakjesavond is. Om het een beetje draaglijk te maken voor zowel kind als ouder is een Sinterklaas aftelkalender een héél goed idee. Want het concept 'tijd' en vooral het concept 'wachten'...

8 x Tips voor duurzame Sintcadeaus

Is het nodig om je kind dit jaar weer een berg nieuw speelgoed te geven voor Sinterklaas? Of kan het ook anders? Met Sinterklaas is het traditie om veel speelgoed te kopen voor onze kinderen. Dat zijn niet altijd duurzame Sintcadeaus. Veel speelgoed is na de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Tips voor een leuke en voedzame broodtrommel

Veel ouders kennen het probleem: je wilt dat je kind een gezonde lunch meeneemt naar school, maar wat stop je naast die boterham in de broodtrommel? Hoe zorg je voor een voedzame broodtrommel die ook aantrekkelijk genoeg is voor je kind om op te eten? Het is...

Feelgood series en films op Netflix – herfst- en wintereditie

In het najaar, als het weer vroeg donker is en buiten guur en koud, kan ik echt genieten van feelgood series en films. Ook van cheesy kerstfilms word ik heel gelukkig. Liefst in mijn eentje onder een dekentje met thee, chocola en kaarsjes aan. Of in een roze...

Makkelijk, snel én gezond: bananenpannenkoeken. Deze variant is melkvrij én met extra vitamines en mineralen door het boekweitmeel. Superfood voor je kind! Of voor jezelf, natuurlijk. Ze zijn al zoet van zichzelf, dus stroop of suiker is niet nodig.

Ingrediënten voor bananenpannenkoeken met boekweit

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • +/- 4 eetlepels boekweitmeel (van Peak’s Free From bijvoorbeeld, o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • Eventueel 1 kopje water
  • Eventueel een snufje kaneel

Zo maak je bananenpannenkoeken

bananenpannenkoekjes maken

Breek de banaan in stukken in een kom en doe de twee eieren erbij. Mix het geheel door elkaar met een staafmixer. Zo krijg je een mooi glad geheel zonder klontjes.

Voeg vervolgens het kopje water toe. Dit hoeft niet, maar maakt je pannenkoekmix iets dunner zodat je dunnere pannenkoekjes kunt maken. Liever kleine dikke pannenkoekjes? Laat dan het water weg. Mix het geheel met een garde en voeg schepje voor schepje de boekweitmeel toe.

Doe wat (room)boter of olie in de pan, voeg een lepel beslag toe en smeer het voorzichtig uit in de pan. Ik doe altijd meerdere pannenkoekjes in een pan, dat kan prima. Even bruin laten worden en klaar! Je kunt er – afhankelijk van hoe dun je het beslag maakt (en ook hoe groot je de pannenkoekjes maakt natuurlijk) – ongeveer 10 a 15 pannenkoekjes van maken.

Bestrooi de bananenpannenkoeken eventueel met een beetje kaneel (nog niet teveel als je kind jonger is dan 1 jaar). Of garneer met stukjes banaan of blauwe bessen. Of doe er stroop of jam op, of wat je (kind) ook maar lekker vindt.

Eet smakelijk!

PS. Heb je de smaak te pakken? Hier vind je nog meer recepten voor gezonde pannenkoeken.

 

Bananenpannenkoeken maken