Een pizza op tafel in een handomdraai: dit recept voor een piadina panpizza. Een piada of piadina is een dun Italiaanse platbrood, een traditioneel gerecht uit de regio Emilia-Romagna in het noorden van Italië. Het deeg werd traditioneel bereid in een terracotta schaal, maar tegenwoordig wordt vooral een platte pan of een (elektrische) bakplaat gebruikt.

Piadini kun je ook zelf maken met kant-en-klaar piadina wraps en beleggen met verse ingrediënten naar keuze. Bijvoorbeeld met broccoli, kaas en babyspinazie. Zo maak je het!

recept Piadina panpizza met broccoli kaas en baby spinazie

Wat heb je nodig voor de piadina panpizza?

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 75 gram spinazie
  • 1 broccoli
  • 250 gram passata di pomodoro (gezeefde tomaten, verkrijgbaar in blik o.a.)
  • 4 stuks piadina wrap
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 rode uien
  • 1 knoflookteen
  • 2 eetlepels olie
  • snufje zout en peperpanpizza van piadina wrap

Zo maak je het:

  1. Pel de ui en snijd in ringen.
  2. Pel de knoflook.
  3. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
  4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli beetgaar in 10 minuten.
  5. Giet het water af en laat heel goed uitlekken in een zeef.
  6. Verwarm de passata in een steelpan en pers de knoflook erboven uit. Laat een beetje inkoken.
  7. Verhit olie in een bakpan en bak de ui zacht en bruin.
  8. Schep uit de pan en leg opzij.
  9. Verhit olie in een bakpan (of 2 bakpannen, afhankelijk van het aantal panpizza’s dat je wit maken) en verwarm de piadina’s 2 minuten.
  10. Draai ze om en bestrijk met de passata. Beleg de piadina’s met de passata, de voorgekookte broccoli en gebakken ui en strooi wat kaas erover.
  11. Bak de panpizza’s 5 minuten afgedekt op een laag vuur tot de kaas is gesmolten. Herhaal tot alles op is.
  12. Strooi halverwege of op het laatst de spinazie over de piadina panpizza’s en verwarm nog even mee.

panpizza bakken in een oven
TIP voor meer gemak

Toch liever een ovenpizza? Je kunt de piadina pizza’s ook in een hete oven bakken op 200 ºC op een bakplaat.

Eet smakelijk!

Gezond, makkelijk en lekker koken met Ekomenu

Dit heerlijke recept voor een gezonde panpizza is één van de 13 kindvriendelijke gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit haar Ekomenu-recepten. Bekijk bijvoorbeeld ook dit recept voor flammkuchen, ook een makkelijk, snel en voedzaam recept.

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en zorgt wekelijks voor de gezonde recepten voor alle maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.

Wil je het gemak ervaren en een keer een Ekomenu maaltijdbox proberen? Kijk op Ekomenu.nl welke maaltijdbox bij jouw gezin past.

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.