De moederkoek (placenta), wat is het & de functie ervan

De moederkoek is een belangrijk orgaan. Het speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van de baby tijdens de zwangerschap. Het verbindt het zich ontwikkelende kindje met de baarmoederwand en zorgt voor de uitwisseling van voedingsstoffen, zuurstof en afvalproducten....

Matrasbeschermer: Zo bescherm je het matras van je kind tegen bedplassen

Bij veel jonge kinderen komt het een ongelukje in bed wel eens voor. Helaas heeft het matras van je kind er soms behoorlijk wat door te lijden. Ook zit je er waarschijnlijk niet op te wachten om het matras elke keer professioneel schoon te laten maken of zelfs te...

De overgang naar de zomertijd

Ieder jaar in het laatste weekend van maart vindt de overgang naar de zomertijd plaats. Dit betekent dat midden in de nacht de klok een uur vooruit wordt gezet; om 02:00 uur gaat de klok dan naar 03:00 uur. Dit betekent in theorie dat je een uur 'mist' op zondag, máár...

Zwangerschapsjeuk: oorzaken en oplossingen

Jeuk tijdens de zwangerschap wordt vaak veroorzaakt door de verhoogde bloedtoevoer naar de huid. Naarmate je zwangerschap vordert, zijn er ook andere dingen die een oorzaak kunnen zijn voor zwangerschapsjeuk. Voor sommige oorzaken is het verstanding om een arts te...

8 veelgestelde vragen over YouTube Kids

YouTube Kids is een app met filmpjes die bedoeld zijn voor kinderen. Deze app is ontwikkeld om veilige en verantwoorde content aan (jonge) kinderen te kunnen bieden. YouTube geeft aan dat kinderen zelf veilig de app kunnen gebruiken om filmpjes te kijken. Tegelijk...

Makkelijke recepten met gezonde ingrediënten: daar houden we van! Dit recept van bami met taugé is zo’n succesnummer. Dit supersnelle recept tover je zo op tafel en bevat alles wat je in een voedzame maaltijd wil hebben: eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen. Taugé zit er vol mee!

bami met taugé

Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor twee personen:

 • Half bakje taugé
 • 400 gram bami- en nasigroenten
 • 50 gram bami kruidenpasta
 • 170 gram udon noodles of bami
 • 200 gram wortel
 • 2 eieren
 • snufje zout en peper
 • 50 milliliter water of kookvocht
 • 2 eetlepels olie

Zo maak je de bami met taugé

 1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de udon noodles in 12 minuten gaar.
 2. Was de taugé in een zeef onder de kraan en blancheer de taugé door het water van de noodles erover af te gieten. Spoel daarna direct af onder de koude kraan zodat het gaarproces stopt.
 3. Verhit intussen olie in een wok of een grote hapjespan en bak de bami- en nasigroenten 5 minuten op een hoog vuur. Was of schil de wortel en rasp grof.
 4. Roerbak de wortel met de gesneden groenten mee.
 5. Verhit ondertussen olie in een pan en bak per persoon een spiegelei.
 6. Schep de kruidenpasta, het water en de bami met taugé door de groenten en bak nog enkele minuten op een hoog vuur.
 7. Serveer de bami met een spiegeleitje erop.

Zo maak je de bami met taugé

TIP voor meer pit

Wil je nog meer pit in het gerecht? Dan is het lekker een beetje sambal of sriracha (scherpe chilisaus) toe te voegen. Dat kan uiteraard ook op het bord, mocht het te pittig zijn voor sommige leden van het gezin.

Bami of udon noodles?

In dit recept wordt gebruik gemaakt van udon noodles, een van oorsprong uit Japan afkomstige noodle. Udon noodles zijn dikker dan ‘normale noodles’ en anders dan bami zijn ze niet plat maar rond. Een zachte noodle met bite, erg lekker! In de meeste grotere supermarkten zijn udon noodles verkrijgbaar, maar uiteraard kun je ook gewoon voor bami kiezen in dit recept. Net zo lekker!

Gezond, makkelijk en lekker koken met Ekomenu

Gezond, makkelijk en lekker koken met Ekomenu

Dit recept voor bami met taugé is één van de 13 kindvriendelijke gerechten die Marjolein de Vlaam speciaal voor MeerVoorMamas.nl heeft geselecteerd uit alle recepten die ze maakt voor Ekomenu.

Marjolein de Vlaam is mede-oprichter van Ekomenu en maakt wekelijks alle gezonde recepten voor de maaltijdboxen van Ekomenu. Met Ekomenu haal je een gezonde en makkelijke maaltijdbox in huis met 100% biologische producten en lekkere recepten. Er is keuze uit verschillende maaltijdboxen, afgestemd op de wensen van jouw gezin.

Je kunt zelf een Ekomenu maaltijdbox proberen die past bij de wensen van jou en je gezin. Kijk op Ekomenu.nl voor alle opties.

Dit recept wordt je aangeboden door onze partner EkoMenu.