De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

8 x surprise van een schoenendoos

Ben je nog niet toegekomen aan het maken van een sinterklaassurprise? Geen stress! In dit blog heb ik een aantal leuke surprises verzameld die je lastminute nog kunt maken: Een surprise van een schoenendoos is makkelijk te maken, want die heeft iedereen wel in huis....

Cadeautip: een eigen donutwinkel van LEGO voor de kids

Waarschijnlijk zijn jouw kinderen er ook gek op: donuts. Vooral voor de gedecoreerde (en mierzoete) variant met leuke figuurtjes en kleurtjes zijn ze waarschijnlijk snel te paaien. Hoe leuk is het dan om een eigen donutwinkel van LEGO Friends te hebben? Met deze...

Opa en oma maken er toch net wat meer een feestje van. Wat van papa of mama niet altijd mag, zien opa en oma nog weleens door de vingers. Volgens ouders én kinderen zijn dit 10 redenen waarom opa's en oma's geweldig zijn:

1. Een hele simpele reden

Als opa en oma er niet waren geweest, waren papa of mamma er ook niet geweest en de kinderen ook niet. Alleen dat is al een goede reden waarom opa en oma zo geweldig zijn.

2. Oppassen

Ze zijn de liefste oppassers. Ze hebben uren geduld om torens te bouwen of puzzeltjes te maken en ze weten heel veel verhaaltjes en liedjes uit hun hoofd.

3. Paar extra handen

Ze helpen niet alleen met de kinderen, ze zijn vaak ook niet te beroerd om met huishoudelijke karweitjes te helpen. Het lijkt wel of ze een tomeloze energie hebben terwijl ze toch een stuk ouder zijn.

4. Je kunt ze alles vragen

Ze geven niet alleen advies, maar struinen ook het internet voor je af als je iets niet kunt vinden. Zelfs als je al weken op zoek bent naar Johannesbroodpitmeel komen zij er mee thuis. En als ze dat niet bij zich hebben dan komen ze wel weer aan met dat leuke truitje voor je dochter of die eigenlijk te dure speelgoedauto voor je zoon.

5. Beeldschermtijd

Opa’s en oma’s doen niet aan maximale beeldschermtijd. Het geeft niets als hun kleinkind lekker wil bankhangen. En als ze het genoeg vinden dan verzinnen ze wel iets leuks waardoor het kind vanzelf stopt met op het beeldscherm kijken.

6. Altijd iets lekkers

Opa en oma hebben altijd wel iets lekkers in huis. Vaak is dat ‘toevallig’ ook nog het favoriete drankje of snoepgoed van je kind. En als de kleine dan ’s avonds het bord niet leeg eet, dan maken opa en oma daar echt geen probleem van.

7. Altijd tijd voor een spelletje

Opa en oma hebben altijd tijd voor een spelletje. Of het nu gaat om een drie uur durende blokken sessie, kaartspelletjes, een vliegtuigje in elkaar zetten, schilderen of een tentenkamp bouwen in de woonkamer. Het kan allemaal bij opa en oma. Ze hebben zelfs tijd voor zo’n hele grote puzzel met allemaal van die kleine stukjes.

8. Een spannend verhaal

Als opa of oma voorleest uit een boekje lijken de verhalen veel spannender. Ze gebruiken allemaal verschillende stemmetjes. En daarnaast vinden ze het ook helemaal niet erg als ze hetzelfde verhaaltje voor de tiende keer opnieuw moeten vertellen. Wat de kinderen ook altijd heel leuk vinden zijn de verhalen van vroeger. Zeker als ze grappig zijn.

9. Wijze woorden

Ook al zet je er als ouder nog weleens je vraagtekens bij, voor de kinderen is de wijsheid en de levenservaring die opa en oma hebben geweldig. Ze vinden de verhalen fantastisch en nemen de wijze raad ook altijd voor waarheid aan. Dat is alleen maar goed voor het zelfvertrouwen van je kind, want opa of oma weet het wel.

10. Goede en slechte tijden

Opa’s en oma’s zijn de steunpilaar in goede en slechte tijden. Ze staan altijd voor jou en je kind klaar. Ze weten hoe zwaar het ouderschap kan zijn, vooral als het de eerste keer is. Je kunt altijd op ze leunen en ze zorgen vaak dat je gezin goed functioneert. Ze laten zien hoe belangrijk familie is.