Kerst in de keuken: 3 zoete recepten voor kerst

Kerstmis is een tijd van samen zijn en natuurlijk ook gezellig samen eten. Bijna driekwart van de Nederlanders duikt met kerst minimaal een dag de keuken in om een heerlijk feestmaal op tafel te toveren. Mocht je daar tegenop zien, lees dan vooral onze tips voor een...

10 redenen om wasbare luiers te gebruiken

'Gatsie, poep uitspoelen.' 'Blegh, poep in je wasmachine.' Dat zijn de reacties die ik als eerste hoor als ik vertel dat wij in ons gezin wasbare luiers gebruiken. Nou, ik kan je vertellen; dit was 50 jaar geleden misschien zo. Toen ouders nog doeken met...

De leukste musea voor kinderen

Een dagje naar een pretpark of dierentuin is natuurlijk hartstikke leuk, maar soms zou je ook wel eens willen dat je kind iets leert van het uitje. Een ideale oplossing daarvoor is om je kids mee te nemen naar een museum, maar bij het horen van het woord museum is de...

Stoomboot van Sinterklaas knutselen

Sinterklaas is weer in het land en dat is te merken. De Sinterklaas aftelkalender hangt aan de muur, er worden verlanglijstjes gemaakt, schoenen gezet en ook de tijd van knutselen en het maken van mooie surprises is weer aangebroken. Wil je zelf een stoomboot van...

Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Als je probeert om zwanger te worden is het belangrijk om rekening te houden met je vruchtbare dagen en je ovulatie. Vrijen op vruchtbare dagen vraagt timing. Wanneer is je ovulatie en ben je vruchtbaar? Vlak voor je ovulatie ben je het meest vruchtbaar. Met onze...

Het krijgen van een baby verandert je leven ingrijpend. Bevallen brengt nu eenmaal heel veel veranderingen op emotioneel vlak met zich mee. Het terug krijgen van de sekshonger bijvoorbeeld kan soms enige tijd duren. Hieronder zeven tips welke de beste standjes zijn om te proberen na je zwangerschap.

Zes weken wachten na de bevalling voordat je opnieuw seks hebt

Het is goed om weten wanneer je opnieuw seks mag hebben na je zwangerschap. Of je nu een vaginale bevalling achter de rug hebt of een bevalling met een keizersnede, het is belangrijk dat je de tijd neemt om opnieuw te vrijen na je zwangerschap. Volg de raadgeving van de arts wanneer die groen licht geeft. Tijdens die eerste artscontrole na het kraambed wordt nagegaan of de baarmoederhals is gesloten en de bloeding met snijwonde volledig is genezen. Als je eerder seks zou hebben, bestaat de kans dat je een infectie er aan overhoudt.

Tijdens de wachttijd kan je vrijen zonder penetratie

Wanneer seks verboden is tijdens die eerste zes weken na je zwangerschap, kan je elkaar beminnen zonder penetratie. Orale en manuele stimulatie zijn schoolvoorbeelden hoe je dan best met elkaar kan omgaan voor de echte geslachtsgemeenschap plaatsvindt. Je kan met elkaar 'doktertje' spelen zoals vroeger en toch heel opgewonden geraken.

Je libido kan tijdelijk in slaap vallen na de zwangerschap

Het is zes weken geleden of nog langer dat je nog seks hebt gehad met je partner. De sekshonger blijft nog een beetje achterwege. Veel vrouwen maken zich daar onterecht grote zorgen over. Het terug komen van de sekslust hangt af van persoon tot persoon. Borstvoeding, hormonale veranderingen en slaapgebrek kunnen het libido lelijk in de war sturen. Dit is een normaal verschijnsel waar je als jonge moeder geen zorgen over moet maken. Piekeren hierover heeft geen enkele zin. Als jij je nog niet helemaal klaar voelt voor seks, kan je als wisseloplossing best het knuffelgehalte met je partner verhogen. Hierdoor verminder je eveneens de stress.

Negen tips welke de beste standjes zijn om uit te proberen na je zwangerschap

1. Vrijen onder de douche de eerste keer

Veel vrouwen hebben tijdens de eerste keer seks na de zwangerschap grote hinder van een droge vagina. Vrijen onder de douche is een uitstekend alternatief om dit tijdelijk probleem te helpen oplossen. Warm stromend water helpt je spieren te ontspannen wanneer je geniet van deze rechtstaande houding. Vrijen langs achter is aan te bevelen.

2. lepelen om penetratie pijnlijke te voorkomen

De eerste keer seks na de bevalling kan voor vrouwen soms een pijnlijke ervaring zijn. Lepelen is het uitverkoren standje om te meten of je klaar bent voor ongeremde seks zonder diepe penetratie.

3. Missionaris positie

Misschien is de missionaris positie wat je zoekt na de bevalling. Je kan je partner op voorhand vragen minder hard te stoten en meer de nadruk te leggen op de clitoris. Het voorkomt een pijnlijke grimas indien je er last van zou hebben.

4. Vrouw bovenop geeft je een grotere controle

Geef na een vaginale bevalling jouw comfort de hoogste prioriteit tijdens het vrijen. Wanneer je als vrouw bovenop je partner vrijt, kan je meer controle uitoefenen tijdens de penetratie en kan je het tempo zelf bepalen.

5. Zijdelings 69 voor meer gemak

In plaats van op elkaar standje 'soixante-neuf' te doen, kan je ook zijdelings van elkaar genieten. Wanneer je naast elkaar ligt, geeft dit meer comfort en gemak. Doe een draai met deze standaardpositie indien je er nog niet helemaal klaar voor bent om een penetratie aan te kunnen.

6. Plaats voldoende kussens onder je buik voor doggy standje

Plaats verschillende kussens onder je buik. Het zorgt er voor dat je een klassieke doggy houding aanneemt. Hoeveel kussens je nodig hebt kan je zelf bepalen.

7. Opgeheven heupen

Als je verschillende kussens in de buurt hebt, kan je best het kussen in je rug knijpen en onder je heupen te laten glijden. Hierdoor voel je je meer comfortabel en ontspan je meer jouw bekken.