Familie is het fundament van je bestaan. Wat zou je zonder familie moeten? En wat nog leuker is: ooms en tantes. Bij dezen 5 redenen waarom ooms en tantes geweldig zijn.

1. Ze kunnen je kinderen vermaken

Het voordeel van ooms en tantes is dat ze je kinderen over het algemeen uren kunnen vermaken. Voor jou als moeder is dat natuurlijk hartstikke handig. Zeker op jonge leeftijd is het namelijk zo dat je het als moeder erg druk hebt. Je komt bijna niet meer aan vrije tijd toe. Maar een oom of tante kan je even rust geven. Die vindt het natuurlijk hartstikke leuk om met je kind te spelen. En er is ook een hele goede reden voor waarom ooms en tantes dat hartstikke leuk vinden. Ze hebben namelijk wel de lusten en niet de lasten. Ze kunnen met je kind spelen wanneer die vrolijk is. En als je kind moe is, of chagrijnig, gaan ze naar huis. En dan zit jij er weer mee opgezadeld als ouder. Maar het voordeel is dat je oom of tante je kind wel goed vermaakt heeft. Dus de kans is groot dat je kind heerlijk rustig in slaap zal vallen!

2. Ze passen op

Oppas regelen is iets wat voor veel ouders erg lastig is. Vaak zitten mensen in dubio. Enerzijds kun je natuurlijk een oppasser betalen, maar dat kan aardig in de kosten oplopen. Dat is natuurlijk jammer, want een gezinsleven met kinderen is over het algemeen al erg duur. Daarnaast is het dan ook nog eens zo dat veel ouders onbekende oppassers vaak niet vertrouwen. Er gebeuren namelijk zulke gekke dingen tegenwoordig. Gelukkig kun je in dergelijke situaties vaak rekenen op je familie! Die kunnen je helpen en passen maar wat graag op. Zeker ooms en tantes. Ooms en tantes willen immers graag betrokken zijn bij de familie en oppassen is dan ook iets wat ze graag willen doen. Jij als moeder kan daar dus handig gebruik van maken. Zo weet je enerzijds dat je kind in betrouwbare handen is. Anderzijds hoef je ook geen geld te betalen. En daarnaast is het ook nog voordelig voor je kind natuurlijk. Want deze kent zijn oom of tante natuurlijk al. Dat is gemakkelijker dan wanneer een onbekend persoon moet oppassen.

3. Verwennerij

Het voordeel is dat kinderen ook lekker verwend worden door ooms en tantes. Zeker als je ooms en tantes zelf nog geen kinderen hebben. Ze willen dan natuurlijk een hartstikke mooi cadeau geven. Dat is vaak ook mogelijk omdat ze ook meer geld hebben. Dat komt omdat ze meer te besteden hebben. Mensen zonder kinderen hebben over het algemeen namelijk meer geld dan mensen met kinderen. Dit komt niet zozeer omdat ze meer verdienen, maar omdat de bestedingsruimte gewoon veel groter is. Dat is natuurlijk zeer handig, want dan kunnen ze hele leuke cadeaus voor je kind aanschaffen!

4. Ze nemen kinderen mee naar leuke plekken

Uitjes met ooms en tantes zijn voor kinderen een waar genot. Ze komen dan op plekken waar ze zelden komen en dan ook nog eens niet met hun ouders. Voor kinderen is dat over het algemeen hartstikke spannend! En die spanning vinden kinderen heel leuk. Zo kan het zijn dat ooms en tantes de kinderen meenemen naar een attractiepark. In een attractiepark kun je in allemaal te gekke achtbanen. Vaak durven de ooms en tantes ook meer dan de ouders en zijn ze wat minder voorzichtig. Ze zullen de kinderen dan ook minder snel op de vingers tikken. Ook is het voor de kinderen leuk omdat ze dan vaak lekker eten krijgen. Als moeder wil je natuurlijk dat je kind goed en gezond eet. Maar bij ooms en tantes is niets te gek. Dan kan het zijn dat ze lekker ongezond eten krijgen. Dat is natuurlijk een keer niet zo erg. Daarom zijn uitjes met ooms en tantes ook zo leuk.

5. Ze kunnen steun bieden

Ook in tijden van wanhoop heb je natuurlijk veel aan ooms en tantes. Ze kunnen er namelijk voor je zijn als het even slecht gaat. Misschien heb je het wel heel druk met allerlei zaken. Je hebt dan bijvoorbeeld geen tijd om je huis schoon te maken. Ooms en tantes kunnen dan inspringen om dat dan voor jou te gaan doen.