Wanneer de winter weer voor de deur staat, is het belangrijk dat jij je kind goed inpakt en beschermd tegen de kou. Denk maar eens aan die harde sneeuwbuien, lange regen- of hagelbuien en die snijdende, koude wind. Niets is zo vervelend dan het koud te hebben wanneer je naar buiten gaat. Gelukkig kun je daar zelf wat aan doen. Benieuwd welke 5 spullen je voor winter moet aanschaffen voor je kind? Lees dan snel verder.

1) De juiste kleding

Op koude dagen is het ontzettend belangrijk om je kind goed warm te houden en hoe kan dat nou beter dan met de juiste winterkleding? Allereerst is het belangrijk om te werken met laagjes. Hoeveel laagjes? Dat ligt er helemaal aan hoe koud het buiten is. Varieer daar dus mee. Wanneer de kleine meerdere lagen kleding draagt en alsnog aangeeft dat hij of zij het koud heeft, kun je nog een laag toevoegen. Wees niet te bescheiden met het aantal lagen. Mocht je kind het te warm hebben, dan heb je binnen no time een laag ook weer uitgetrokken. Gebruik als eerste laag een hemd of (fleece)ondergoed en eindig met een goede jas die regen, sneeuw en wind tegenhoudt. Het is belangrijk dat een jas de kleding daaronder droog houdt. Wanneer je kleding eenmaal nat is, krijg je het namelijk al snel koud. Ook thermokleding in huis halen is een goede tip. Het houdt het lichaam extra goed warm.

2) Warme voetjes en handjes

Je kunt regenlaarzen in huis halen voor de natte dagen, maar het nadeel is dat regenlaarzen niet zorgen voor warme voeten. Combineer de regenlaarzen daarom met hele dikke sokken of fleecesokken. Ook hierbij kun je weer met laagjes werken. Bescherm ook de handen tegen de kou met behulp van wanten of handschoenen. Wanten zijn vaak effectiever, omdat hierbij de vingers bij elkaar zitten. Hierdoor blijven de kinderhandjes vaak langer en beter warm. Wist je dat er ook handenwarmers zijn? Deze warmers stop je in de wandjes en zorgen voor extra warmte. Tip dus ook deze handenwarmers in huis te halen.

3) Bescherm het hoofd

Het hele lichaam is nu goed ingepakt, behalve het hoofd. Via het hoofd gaat er veel warmte verloren, dus pak ook het hoofd van je kind goed in. Ga voor een leuk mutsje bijvoorbeeld. Dat staat niet alleen ontzettend schattig, maar zorgt ook nog eens voor de nodig warmte voor het hoofd en de oren. Oorwarmers zijn hierbij ook geen overbodige luxe. Heeft je kind een jas aan met capuchon? Gebruik die dan ook nog als extra bescherming.

4) Speelgoed voor binnen

Wanneer de pret buiten over is, wil je natuurlijk ook dat je kind zich binnen kan vermaken. Je wilt ten slotte niet dat je kind zich gaat vervelen. Zorg er daarom voor dat je voldoende speelgoed in huis hebt voor binnen. Denk hierbij aan lees- of kleurboeken, spellen en puzzels. Nodig wat vriendjes en vriendinnetjes uit, en haal warme chocomelk met wat lekkers in huis. De winter is echt zo slecht nog niet.

5) En speelgoed voor buiten

Is de eerste sneeuw gevallen? Dan is het de hoogste tijd om samen met je kind naar buiten te gaan! Grote kans dat je zoon of dochter al ongeduldig bij de deur staat te wachten. Wanneer je buiten gaat spelen, is een slee wel echt een must. Een slee zorgt gegarandeerd voor ontzettend veel speelplezier. Terwijl je kind op de slee geniet en vooruit wordt getrokken door jou, kun jijzelf ook meteen even genieten van de prachtige omgeving. Ook leuk om, mocht dit in jouw buurt ergens zijn, van een berg of heuvel af te sleeën.

Met bovenstaande spullen komen jullie gegarandeerd de winter wel door. Sterker nog, voor je het weet willen jij en de kleine niet meer naar binnen. Ontzettend veel winterplezier gewenst!