Het leven is tegenwoordig sowieso al hartstikke druk en als jonge moeder komt de zorg voor je kind(eren) er ook nog eens bij. Je werk, je partner, het gezin, het huishouden, een sociaal leven en ongetwijfeld andere bezigheden nemen genoeg tijd in beslag. Sporten en fit blijven heeft dan niet altijd de hoogste prioriteit. Dat is wel jammer, want als je fit bent heb je juist energie om al die dingen vol te houden en ervan te genieten.

Hoe word je een gezonde en fitte moeder?

Fit blijven hoeft ook niet altijd heel veel tijd te kosten, het begint al bij kleine dingen. Fitness kan ook in huis. Je kunt hierbij gebruik maken van objecten die je wellicht al thuis of in de tuin hebt, zoals bijvoorbeeld trampolines. Daarnaast kun je nog wat dingen aanschaffen voor thuis en je hoeft niet meer naar de sportschool om fit te blijven. Wij helpen je op weg met 5 tips om een gezonde en fitte moeder te worden.

Gebruik de trampoline

Veel kinderen zijn gek op trampolines. Ze kunnen zich daar uren op vermaken en verzinnen allerlei spelletjes. Je ziet natuurlijk niet snel een volwassene rond springen op zoÕn trampoline, maar dat is eigenlijk nog niet zoÕn gek idee. Trampoline springen is namelijk ontzettend intensief. Omdat je ook nog eens niet neerkomt op een harde ondergrond is het niet belastend voor je gewrichten. De kans op blessures is dus klein. Behalve dat je veel spieren traint en calorie‘n verbrandt, heeft het nog meer voordelen. Zo helpt springen bij het afvoeren van gifstoffen en helpt het de spijsvertering. Daarnaast krijg je van springen een hoger zuurstofgehalte in je bloed. Ideaal dus!

Maak een work-out van schoonmaken

Schoonmaken is niet iets waar de meeste vrouwen van genieten. Je kan er echter wel iets leuks van maken. Zet een lekker muziekje op en doe swingend de schoonmaak werkzaamheden. Bij het uitruimen van de vaatwasser maak je een paar squats en aan het einde van de schoonmaak heb je niet alleen een schoon huis, maar ook je lichaam getraind en calorie‘n verbrandt.

Thuis kun je ook prima trainen

Bij sporten of trainen denken veel mensen al snel aan de sportschool. Het kan echter ook prima thuis. Zonder materialen kun je al behoorlijk wat doen, maar als je een aantal materialen aanschaft, heb je helemaal eindeloze opties. Zo kun je een hometrainer aanschaffen voor de nodige conditie trainingen. Daarnaast kun je wat gewichten of weerstandsbanden aanschaffen, zodat je ook kunt werken aan je spiermassa en spieruithoudingsvermogen. Ook thuis zijn de opties oneindig!

Bewegen zit hem in kleine dingen

Bewegen is niet alleen trainen of heel bewust bezig zijn met sporten. Je kunt ook veel meer bewegen door kleine dingen te veranderen. Pak wat vaker de fiets, neem de trap in plaats van de lift. Ga wat vaker wandelen, bijvoorbeeld ook met boodschappentassen. Als je met de auto gaat kun je deze wat verder weg parkeren zodat je weer extra loopt. Op deze manier kun je heel fit blijven, zonder dat je het idee hebt dat je echt veel moet trainen of sporten.

Let ook een beetje op je eten

Fit zijn heeft natuurlijk ook met voeding te maken. Niet alleen qua gewicht speelt voeding een grote rol, ook bij hou je je voelt. Gezond eten is belangrijk. Zorg er daarom voor dat je in de basis goed en voedzaam eet. Eet ook niet te veel, dat is nergens voor nodig. Het kan helpen om hier een basis in te bouwen, en elke dag rond dezelfde tijden te eten. Als je dan tussendoor trek hebt, kun je het beste kiezen voor gezonde tussendoortjes. Uiteraard mag je ook eens genieten van minder gezonde dingen. Balans is net zo goed belangrijk.