4 oktober is de dag om jouw huisdier even extra in het zonnetje te zetten! Verwen je lieve beestje eens goed met extra liefde en aandacht. Jouw kids mogen vast hun favoriete knuffel mee naar school nemen om deze op en top te verzorgen. Maar laat ze hun echte huisdier ook eens verwennen! Zorg er samen met je kinderen voor dat deze dag geheel in het teken staan van jullie huisdier. Maar wat vinden ze nu eigenlijk het leukste of waarmee maak je ze blij? Met deze tips verwen je jouw huisdier goed door lekker creatief bezig te zijn. Ben jij al benieuwd geworden? Lees dan hieronder snel verder om jouw huisdier in het zonnetje te zetten.

Geef je huisdier een cadeau

Trakteer je huisdier eens op iets nieuws. Is de mand kapot van je hond of kat? Dit is de perfecte tijd om een nieuwe in huis te halen. Zwemmen jouw vissen al jaren in dezelfde aquarium/kom? Zet er eens iets nieuws in. Een leuk plantje of huisje. Vinden de kinderen ook nog superleuk om naar te kijken. Of wil jouw hamster eens uit de kooi? Haal dan een nieuwe hamsterbal. Zo kan deze kleine vriend gewoon door de woonkamer rollen. Is jouw huisdier nog erg jong? Dan zijn nieuwe speeltjes altijd goed. Vooral als je huisdier zo fanatiek is met speeltjes, dan zal er vast regelmatig wel eentje verloren gaan. Genoeg inspiratie om voor jouw huisdier iets extra’s te halen.

Knuffelen met je huisdier

Het leukste cadeau kost niets en je huisdier wordt er super blij van: lekker knuffelen en aaien. Ieder huisdier wordt toch super blij van veel aandacht. Geef daarom jouw huisdier vandaag extra aandacht. Neem de tijd om eens rustig bij je huisdier te gaan zitten en te knuffelen. Ga met je dier op zijn favoriete plek zitten en laat hem helemaal ontspannen. Laat ook je kinderen lekker kroelen met de huisdieren. Zorg ervoor dat ze veel liefde geven. Dit kunnen huisdieren zeker waarderen. En het is toch te schattig om naar te kijken! P.s. dit is de perfecte tijd om die schattige foto’s te maken van je kids met hun huisdieren.

Maak lekkere hapjes

Dit is misschien wel de simpelste tip! Want ieder huisdier houdt van snoepjes en lekker eten. Ze zijn supersnel tevreden met iets lekkers. Haal daarom hun favoriete eten en geef ze eens een extra snoepje. Dit zal de dieren ontzettend blij maken. Maak er een leuk spelletje van met de kinderen. Je kunt de neus van de dieren testen door een aantal snoepjes te verstoppen. Zo kunnen de dieren op hun geur afgaan en de snoepjes proberen te vinden. Ook kun je zelf aan de slag gaan met het maken van gezonde snoepjes voor je huisdier. Ga gezellig een middagje met de kinderen in de keuken staan en maak gezonde snacks. Huisdieren vinden het heerlijk en je hebt een leuke middag gepland met de kids.
gezin-laat-hond-uit-in-het-bos

Lekker wandelen met het hele gezin

Maak die ene grote wandeling die je huisdier zo leuk vindt. Ga een keertje naar het bos, water of uitlaatveldje en laat ze lekker ravotten. Neem gezellig de kinderen mee. Die kunnen lekker gaan spelen met de dieren. Geniet zelf even van het rustmoment en laat je huisdier genieten van zijn dag. voor Neem een bal of ander speeltje mee zodat de kinderen en de huisdieren zich goed kunnen vermaken. Schijnt de zon heerlijk? Neem dan een kleine picknick mee en maak er een leuke middag van. Dat wordt gegarandeerd plezier!

Hoe zet jij jouw huisdier in het zonnetje?