Als moeder vind je vrijwel alles wat jouw baby doet en leert een werkelijk wonder en iedereen mag het weten. Toch zijn er bepaalde mijlpalen waar jij als moeder een gat van in de lucht kunt springen, maar mensen om jouw heen iets minder zullen begrijpen. Wij hebben 6 van deze bijzondere mijlpalen die iedere moeder stiekem viert op een rijtje gezet.

1. Hapje opgegeten

Je kunt als moeder soms met het handen in het haar zitten wanneer jouw baby een slechte eter is. Je wilt natuurlijk jouw baby leren eten, maar wanneer er niets naar binnen gaat ben je ook bang voor de groei en ontwikkeling van jouw baby. Wanneer jouw baby eindelijk een hapje helemaal opeet zonder commentaar en stress is dit een geweldige mijlpaal voor iedere moeder.

2. Naar buiten zonder huilbuil

Zie jij er stiekem ook iedere keer weer tegenop om met jouw baby naar buiten te gaan? Heb jij geen zin in een complete huilbui in de supermarkt of in de trein? Dan kan het een echte mijlpaal zijn wanneer je zonder een fikse huilbui een boodschap hebt kunnen doen. De zaken gaan erop vooruit en dit is een echte mijlpaal voor alle moeders.

3. Een voeding 's nachts overgeslagen

Een geweldige mijlpaal voor jouw nachtrust is wanneer jouw baby begint met een voeding overslaan 's nachts. Op deze manier kun jij wat meer uur achter elkaar doorslapen en ben je ook overdag een leukere moeder. Het gaat de goede richting op wanneer je 's nachts minder vaak hoeft te voeden, een echte mijlpaal!

4. Jij past jouw oude jeans weer

Dit is niet zozeer een mijlpaal voor de baby, maar wel een enorme mijlpaal voor jou. Je kunt eindelijk jouw oude jeans weer aan! Tijdens de zwangerschap kom je natuurlijk de nodige kilo's aan en het duurt soms wel even voordat je al dit babyvet weer kwijt bent na de bevalling. Wanneer jij jouw oude jeans weer aankunt, is dit een geweldige mijlpaal. Je bent weer de oude en voelt je geweldig.

5. Eerste keer alleen van huis

Wanneer jouw kleine er dan eindelijk is, ben je de eerste weken vaak onafscheidelijk. Je hebt de volledige verantwoordelijkheid over dit kleintje en kunt niet zomaar er even tussenuit piepen. Wanneer je voor het eerst dan voet buiten de deur zet zonder maxicosi, wagen of draagzak kan dit niet alleen als een kleine bevrijding voelen, maar ook echt als een mijlpaal worden gezien.

6. De eerste keer seks

Net na de bevalling moet je helemaal niet denken aan seks. Jouw persoonlijke zone is beurs en je wilt het liefst dat er nooit meer iets mee wordt gedaan. Maar wanneer je dan voor het eerst weer seks hebt met jouw partner, dan is dit toch echt een geweldige mijlpaal!

Het moederschap is iets heel bijzonders. Er zijn bijzondere mijlpalen die alleen moeders zullen herkennen. Hoe fijn is het om weer voor het eerst seks te hebben en hoe veel je ook van jouw baby houdt, hoe fijn het is om voor het eerst alleen de deur weer uit te gaan. Herken jij je in deze 6 mijlpalen?