Je bent blij met je kind of met je kinderen, het ouderschap maakt jouw leven nóg gelukkiger. Maar het leven bestaat uit meer dan kinderen. Je wil ook aandacht schenken aan je relatie, je werk, je familie en vrienden en aan je hobby’s. Last but not least heb je ook behoefte aan seks. Maar hoe doe je dat nou als je een kind hebt dat continu in jouw buurt is?

1. Kies jouw seksmoment

Om met dat laatste te beginnen: jouw kind is vast niet 24/7 in jouw directe omgeving. Ieder kind heeft slaap nodig, kijkt wel eens tv, luistert wel eens muziek, is wel eens buitenshuis. Het gaat erom dat je gebruik maakt van die momenten, als er een partner in de buurt is uiteraard. Hoewel zelfbevrediging natuurlijk ook een vorm van seks is. Juist het kiezen van de momenten waarop de gelegenheid er wél is kan jouw seksleven spannender maken. Omdat je bijvoorbeeld weet dat zo’n moment er aan zit te komen (kindje valt in slaap, kind gaat bij een vriendje spelen): maak hier gebruik van!

2. Plagen

Omdat je niet altijd precies weet wanneer er weer een mogelijkheid is om te vrijen kan je ook de tussenliggende periodes op een leuke manier invullen. Je kan elkaar bijvoorbeeld wat plagen als je merkt dat de ander zin heeft maar het nu niet kan. Bij de juiste partner voer je daarmee de spanning en zin alleen maar op. Het is nu ‘slechts’ wachten tot jullie moment daar is.

3. Uitdagen

Je kan nog een stap verder gaan, door elkaar te prikkelen en uit te dagen. Door op een subtiele manier te laten zien dat je dat spannende ondergoed aan hebt, krijgt zelfs de koudste kikker het warm. Je kan elkaar briefjes geven, of voor de ander klaarleggen, waarop je met een paar woorden al duidelijk kan maken waar jij zin in hebt. Wees hier wel voorzichtig mee als je kinderen hebt die (al) kunnen lezen, anders heb je wellicht heel wat uit te leggen. Een nog kortere, makkelijkere en directere route is datgene in jouw partners oor te fluisteren. Misschien is het wel handig als je een antwoord paraat hebt voor het geval als je kind vraagt: “wat zei jij, mama?” In dat geval is een appje sturen wellicht minder leuk maar wel veiliger.

4. Uitstellen

Soms heb je zin, veel zin zelfs en merk je aan je partner precies hetzelfde. Je hebt al wat geplaagd en geteased maar jullie moment is nog steeds niet aanstaande. Accepteer dat dan. Maak je er niet boos over en reageer het niet af op elkaar of op je kind. Echt: er komt een moment waarop jullie wel volop van elkaar kunnen genieten. De gedachte daaraan kan misschien frustreren maar zeker ook lustopwekkend werken. Maak daar gebruik van op het moment dat de kurk van de fles kan.

5. Vluggertjes

Dan is het eindelijk zover. Je kind slaapt, is lief aan het spelen of bij een vriendje. Jullie kunnen de tijd voor elkaar nemen. Een verschil met wanneer je een lange nacht voor de boeg hebt is dat je nu niet weet hoeveel tijd jullie is gegund. Je kind wordt wakker, komt naar boven of is eerder weer thuis dan verwacht. Voor die situaties zijn vluggertjes uitermate geschikt. Het wordt dan niet die uitgebreide vrijpartij waar je zo enorm naar verlangde maar je krijgt wel fysieke aandacht. Je kan elkaar korte tijd intens laten genieten. Voordeel is ook dat de druk van de ketel is en dat je weer vooruit kan kijken naar een volgende kans, liefst natuurlijk eentje van wat langere duur.