Wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon?

De smartphone is niet meer uit ons leven weg te denken. Maar wanneer geef jij je kind een mobiele telefoon? Dat is een veel gestelde vraag bij ouders. Zelf kijk je snel even naar de hoogtepunten van het nieuws als je ’s avonds op de bank zit. Speelafspraken maak je...

Kind alleen thuis: Op welke leeftijd kan ik mijn kind alleen thuis laten?

Vanaf welke leeftijd kun je je kind alleen thuis laten? Wanneer is je kind verantwoordelijk genoeg om alleen te laten als het gaat om een snelle boodschap, wanneer bij een avondje uit of als je kind een studiedag heeft waar je geen rekening mee hebt gehouden?...

Dreumes leeftijd: wanneer is een kind een dreumes?

Dreumes leeftijd: een dreumes is een kind tussen de 12 en 24 maanden oud. Het is een bijzondere leeftijd waarop kinderen ontzettend snel ontwikkelen en veel ontdekken. Het is dan ook een hele uitdaging om er eentje in huis te hebben, maar het is ook ontzettend leuk om...

Cadeautips voor een 13-jarige jongen: Dit zijn de beste cadeau-ideeën om vriendschapsbanden te versterken

De tienerjaren zijn een spannende tijd vol veranderingen en ontdekkingen. Voor een 13-jarige jongen is vriendschap van onschatbare waarde. Het is het tijdperk waarin ze sterke banden smeden en onvergetelijke herinneringen creëren met hun vrienden. Het kiezen van het...

Nieuwe badkamerluxe voor mama’s: Stijlvol en Praktisch

Mama's verdienen een badkamer die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch en ontspannend. De badkamer is immers een plek waar moeders dagelijks tijd doorbrengen, of het nu gaat om hun eigen persoonlijke verzorging of het baden van hun kleintjes. Het is een ruimte...

Hebben jouw kinderen een eigen mobiele telefoon? En is dat dan een nieuwe die je speciaal voor hen hebt gekocht? Of geef je je oude telefoon een nieuw leven als je zelf een nieuwe aanschaft? Met een paar aanpassingen kun je je oude telefoon aan je kinderen geven. Je maakt ze er waarschijnlijk erg blij mee.

Oude telefoon voor je kind, nieuwe iPhone 11 voor jou

Als liefhebber van gadgets en mooie spullen, wil je natuurlijk het liefst gelijk die nieuwe iPhone 11 bestellen als hij uitkomt. Je oude iPhone gaat snel leeg, heeft een beschadigd scherm en is opeens een stuk minder interessant nu die nieuwe iPhone 11 is uitgekomen. Maar wat doe je dan met die oude iPhone? Voor jou is het misschien een oud ding, maar voor je kinderen is het natuurlijk geweldig om met jouw oude telefoon aan de slag te mogen.

Voordat je je oude telefoon doorgeeft aan je kinderen, is het goed om een aantal dingen aan te passen. Met een paar eenvoudige stappen kun je er voor zorgen dat jouw kinderen een te gek multimedia apparaat krijgen, waar ze lekker zelf mee aan de slag kunnen. Jij hoeft je nieuwe iPhone 11 dan met niemand te delen. Wel zo prettig toch?

Stap 1: Maak een eigen Apple ID voor je kinderen

Maak voor je kinderen een eigen Apple ID aan. Dan kunnen ze geen aankopen doen in de App store via jouw account. Je kunt dan ook Find Your iPhone gebruiken, als je wilt weten waar je kinderen zich bevinden.

Stap 2: Beveilig de iPhone met een pincode

Als je kinderen jouw oude telefoon ook mee naar school nemen, als ze wat ouder zijn, dan is een goede beveiliging belangrijk. Zorg voor een pincode die je kind makkelijk kan onthouden. Als de telefoon dan kwijt raakt, of gestolen wordt, kunnen mensen niet zomaar in de telefoon van je kind gaan rondkijken.

Stap 3: Wel of geen mobiel abonnement

Is het de eerste smartphone voor je kind? En gebruiken ze hem alleen thuis? Dan kun je er voor kiezen om de oude telefoon alleen te laten gebruiken om mee te appen, gamen, filmpjes kijken en muziek luisteren. Wanneer je kinderen wat ouder zijn, en de telefoon ook mee naar school nemen is het goed om te kijken naar een mobiel abonnement. Bijna elke provider heeft wel een kindvriendelijk abonnement waarmee je kinderen jou wel kunnen bereiken, en verder niet onbeperkt kunnen bellen. Dit kan een veilig gevoel geven en je houdt wel controle over de kosten van het abonnement.

Stap 4: Zoek een aantal leuke apps en spelletjes voor je kinderen

De App Store van Apple staat helemaal vol met allerlei verschillende soorten apps. Veel van de spelletjes die je in de App Store kunt downloaden zijn spelletjes waarin je in app aankopen kunt doen om extra levels of beter functies te krijgen. We adviseren om de optie om in app aankopen te doen uit te zetten op de iPhone van je kind. Ga samen met je kids op zoek naar leuke spelletjes en apps die je zonder extra aankopen gewoon kunt spelen.

Stap 5: Zorg voor een mooi beschermhoesje

Je kinderen zijn waarschijnlijk minder voorzichtig met hun telefoon dan jij met je nieuwe iPhone 11. Om te voorkomen dat de telefoon na een week al een paar keer gevallen is en het scherm een grote scheur heeft, is het aan te raden om een mooi beschermhoesje te kopen. Ook een schermprotector is handig om aan te schaffen. Er zijn oneindig veel mooie hoesjes te vinden. Laat je kind een mooie eigen hoes uitkiezen om jouw oude telefoon een persoonlijke touch te geven.

Tot slot nog een tip als je kind jouw oude telefoon gaat gebruiken

Het is belangrijk om je kind uitleg te geven over het verantwoord gebruik van een smartphone. Er is de laatste jaren veel aandacht in de media voor problemen door sexting en pesten via sociale media of Whatsapp. Al deze onderwerpen zijn samen te vatten onder de noemer ‘mediawijsheid’. Zorg dat je hierover met je kind praat, zodat ze begrijpen wat het effect kan zijn van bepaalde acties en handelingen. Maak je kind bewust van hoe ze het beste kunnen omgaan met hun mobiele telefoon.