Back to school: 5 handige tips

Als de zomervakantie zijn einde nadert en je kind gaat 'back to school', is het hoog tijd om je kind nieuwe schoolspullen te geven. Dat geldt voor de allerkleinsten, de peuters die naar een peuterspeelzaal gaan, maar zeker ook voor de wat oudere basisschoolkinderen....

GeoFort in Herwijnen, een tip voor een leuk dagje uit met kinderen

In de vakanties zijn wij altijd op zoek naar leuke dagjes uit met kinderen. Na een oproepje ontvingen we via onze Instagram pagina de tip voor een bezoek aan GeoFort in Herwijnen en dus gingen we er op uit naar dit spannende forteiland. Benieuwd naar onze ervaring?...

Betaald ouderschapsverlof opnemen

Vanaf 2 augustus 2022 kunnen ouders die werken in loondienst betaald ouderschapsverlof opnemen. Dit is geregeld in de Wet arbeid en zorg (WAZO) en het is mogelijk om hiervoor een uitkering van UWV te krijgen. Deze nieuwe regeling moet het met name voor vaders en...

Routine op vakantie: zo kom je zelf ook uitgerust terug

Vakantie is heerlijk en de verleiding om alles te laten 'vieren' - ook het ritme van alledag - is groot. Lekker relaxt wel, niet op de tijd hoeven letten, alles op je gemak doen, de ochtendspits en bijbehorende stress overslaan. Maar je baby of peuter is gebaat bij...

10 momenten wanneer ik supertrots ben op mijn peuter

Gisteren barstte mijn moederhart bijna uit elkaar van trots! Mijn dochter van 2,5 jaar en ik zaten in de auto, parallel aan de weg waarop wij reden lag een spoor en in mijn spiegel zag ik dat er een trein aan kwam. Mijn dochter is enorm fan van treinen dus ik riep...

Hebben jouw kinderen een eigen mobiele telefoon? En is dat dan een nieuwe die je speciaal voor hen hebt gekocht? Of geef je je oude telefoon een nieuw leven als je zelf een nieuwe aanschaft? Met een paar aanpassingen kun je je oude telefoon aan je kinderen geven. Je maakt ze er waarschijnlijk erg blij mee.

Oude telefoon voor je kind, nieuwe iPhone 11 voor jou

Als liefhebber van gadgets en mooie spullen, wil je natuurlijk het liefst gelijk die nieuwe iPhone 11 bestellen als hij uitkomt. Je oude iPhone gaat snel leeg, heeft een beschadigd scherm en is opeens een stuk minder interessant nu die nieuwe iPhone 11 is uitgekomen. Maar wat doe je dan met die oude iPhone? Voor jou is het misschien een oud ding, maar voor je kinderen is het natuurlijk geweldig om met jouw oude telefoon aan de slag te mogen.

Voordat je je oude telefoon doorgeeft aan je kinderen, is het goed om een aantal dingen aan te passen. Met een paar eenvoudige stappen kun je er voor zorgen dat jouw kinderen een te gek multimedia apparaat krijgen, waar ze lekker zelf mee aan de slag kunnen. Jij hoeft je nieuwe iPhone 11 dan met niemand te delen. Wel zo prettig toch?

Stap 1: Maak een eigen Apple ID voor je kinderen

Maak voor je kinderen een eigen Apple ID aan. Dan kunnen ze geen aankopen doen in de App store via jouw account. Je kunt dan ook Find Your iPhone gebruiken, als je wilt weten waar je kinderen zich bevinden.

Stap 2: Beveilig de iPhone met een pincode

Als je kinderen jouw oude telefoon ook mee naar school nemen, als ze wat ouder zijn, dan is een goede beveiliging belangrijk. Zorg voor een pincode die je kind makkelijk kan onthouden. Als de telefoon dan kwijt raakt, of gestolen wordt, kunnen mensen niet zomaar in de telefoon van je kind gaan rondkijken.

Stap 3: Wel of geen mobiel abonnement

Is het de eerste smartphone voor je kind? En gebruiken ze hem alleen thuis? Dan kun je er voor kiezen om de oude telefoon alleen te laten gebruiken om mee te appen, gamen, filmpjes kijken en muziek luisteren. Wanneer je kinderen wat ouder zijn, en de telefoon ook mee naar school nemen is het goed om te kijken naar een mobiel abonnement. Bijna elke provider heeft wel een kindvriendelijk abonnement waarmee je kinderen jou wel kunnen bereiken, en verder niet onbeperkt kunnen bellen. Dit kan een veilig gevoel geven en je houdt wel controle over de kosten van het abonnement.

Stap 4: Zoek een aantal leuke apps en spelletjes voor je kinderen

De App Store van Apple staat helemaal vol met allerlei verschillende soorten apps. Veel van de spelletjes die je in de App Store kunt downloaden zijn spelletjes waarin je in app aankopen kunt doen om extra levels of beter functies te krijgen. We adviseren om de optie om in app aankopen te doen uit te zetten op de iPhone van je kind. Ga samen met je kids op zoek naar leuke spelletjes en apps die je zonder extra aankopen gewoon kunt spelen.

Stap 5: Zorg voor een mooi beschermhoesje

Je kinderen zijn waarschijnlijk minder voorzichtig met hun telefoon dan jij met je nieuwe iPhone 11. Om te voorkomen dat de telefoon na een week al een paar keer gevallen is en het scherm een grote scheur heeft, is het aan te raden om een mooi beschermhoesje te kopen. Ook een schermprotector is handig om aan te schaffen. Er zijn oneindig veel mooie hoesjes te vinden. Laat je kind een mooie eigen hoes uitkiezen om jouw oude telefoon een persoonlijke touch te geven.

Tot slot nog een tip als je kind jouw oude telefoon gaat gebruiken

Het is belangrijk om je kind uitleg te geven over het verantwoord gebruik van een smartphone. Er is de laatste jaren veel aandacht in de media voor problemen door sexting en pesten via sociale media of Whatsapp. Al deze onderwerpen zijn samen te vatten onder de noemer ‘mediawijsheid’. Zorg dat je hierover met je kind praat, zodat ze begrijpen wat het effect kan zijn van bepaalde acties en handelingen. Maak je kind bewust van hoe ze het beste kunnen omgaan met hun mobiele telefoon.