Vroege zwangerschapstest: alles wat je moet weten

Vraag je je af of je in verwachting bent? Als aanstaande ouders wil je natuurlijk zo snel mogelijk zekerheid hebben. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende soorten zwangerschapstesten op de markt, waaronder de vroege zwangerschapstest of de early...

7 pluspunten van een autovakantie met kinderen

Een autovakantie met kinderen, is dat wel leuk voor iedereen? Als je verder weg wil is het een lange rit, misschien heel vermoeiend en vervelend. Om meteen met de deur in huis te vallen: ja, een autovakantie is heel goed te doen en dit kun je zelf heel makkelijk leuk...

25 stoere meisjesnamen: inspiratie

Als je op zoek bent naar een stoere naam voor een meisje, dan moet deze in ieder geval kort en krachtig zijn. In dit artikel hebben we 25 korte stoere meisjesnamen voor je verzameld. De namen in dit artikel zijn tijdloos, hip, vlot en gemakkelijk uit te spreken. Ook...

Kinderwens? Let op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden.

Heb je een kinderwens? In dit artikel vertellen we je meer over de mogelijkheden om de natuur een handje op weg te helpen. We vertellen je alles over de mogelijkheden om te letten op je voeding en levensstijl om sneller zwanger te worden. Kinderwens en zwanger worden...

Diarree bij een baby

Iedereen kan te maken krijgen met diarree. Ook je baby kan een waterige en dunne ontlasting krijgen door een storing in de spijsvertering. Het gevaar van diarree bij een baby is dat jonge kinderen sneller uit kunnen drogen door een te dunne ontlasting. Het is dan ook...

Zo, de kerstdagen en oud en nieuw hebben we weer overleefd. Het is 2016, een fris nieuw jaar ligt voor ons en daar horen wat mij betreft ook goede voornemens bij. Over het algemeen komt er van mijn goede voornemens niet heel veel terecht, maar plannen maken voor het nieuwe jaar kan nooit kwaad, toch? Dit zijn mijn goede voornemens voor 2016, serieus en iets minder serieus, abstract en praktisch, concreet en iets minder concreet door elkaar heen:

Voornemen 1: Een betere conditie krijgen

Afvallen staat al een aantal jaar op mijn lijstje met goede voornemens (en ik denk op het lijstje van vele vrouwen). Ondanks dat dat in 2015 niet echt gelukt is ga ik in 2016 gewoon weer een poging doen, om te beginnen met: een betere conditie krijgen. Wie weet volgt het ‘in shape’ komen dan ook vanzelf. Concreet doel: meer gebruik maken van dat sportschool abonnement.

Voornemen 2: Meer slapen

Welke moeder wil dat nou niet? Heeft volgens mij geen uitleg nodig. Voor mij betekent dat vooral dat ik doordeweeks vroeger naar bed moet gaan.

Voornemen 3: Fotoalbums en invulboeken beter bijhouden

Even iets praktisch tussendoor: komend jaar ga ik beter fotoalbums en invulboeken bijhouden. Op zich lukt dit nu al best redelijk, maar af en toe vergeet ik het. Onlangs heb ik weer van een half jaar foto’s uit zitten zoeken en dat is gewoon een rotklus. Ik ga denk ik maar voor iedere twee maanden een herinnering in mijn telefoon zetten.

Voornemen 4: Minder onzeker zijn

Gaat het wel goed met mijn kind? Doe ik het wel goed als moeder? Maak ik niet de verkeerde keuzes? Twijfels, twijfels. Iedere moeder heeft ze denk ik weleens. Komend jaar wil ik minder onzeker zijn: zolang mijn dochter gezond en blij is en zich ontwikkeld gaat het goed en doe ik het goed!

Voornemen 5: Meer leuke dingen doen met mijn dochter

Nu mijn dochter wat ouder wordt, overdag minder slaapt en fysiek meer kan wil ik volgend jaar ook meer leuke dingen met haar gaan doen: vaker naar de speeltuin, naar het zwembad, naar de kinderboerderij of een leuk uitje zoals de dierentuin. Ik zie nu al dat ze daar ontzettend van geniet, en ik geniet er weer van om haar zo blij te zien!

Voornemen 6: Vaker leuke dingen doen met mijn partner

Gezellig samen uit eten, naar de film of een nachtje weg. Allemaal dingen die vroeger heel vanzelfsprekend waren, maar sinds we ouders zijn iets minder. Ik moet zeggen dat we in de tweede helft van 2015 al wel weer vaker leuke uitjes samen hebben gedaan, maar het mag nog wel iets vaker. Misschien moet ik (net als Bregje) maar date nights gaan inplannen!

Voornemen 7: Meer tijd voor mezelf

Moeders zijn vaak een kei in het wegcijferen van zichzelf. Werken, zorgen, het huishouden, je relatie, familie en vrienden, sporten: er blijft maar weinig tijd voor jezelf over. Ik vind het heerlijk om gewoon eens een ochtend op de bank te zitten met een tijdschrift of boek. Of een dagje lekker naar de sauna te gaan. Of om eens in de zoveel tijd een keer zonder haast naar de kapper te gaan. In 2016 wil ik meer van dat soort kleine momentjes voor mezelf.

Voornemen 8: Vaker oppas regelen

Tja, als ik naar dit lijstje kijk gaat het natuurlijk wringen, want zeker punten 5, 6 en 7 kosten tijd. En de tijd van een moeder is kostbaar en schaars. In 2016 wil ik daarom iets vaker dan nu oppas regelen voor punten 6 en 7. Maar eigenlijk gaat het er in het algemeen meer om een goede balans te vinden, en daar zijn ook andere manieren voor. Bij mij op het werk kun je extra vakantiedagen kopen, misschien moet ik me daar eens in verdiepen. Dat kunnen dan die kleine cadeautjes voor mezelf zijn. En wellicht hoor bij een goede balans vinden ook vaker ‘nee’ (durven) zeggen, zowel op het werk als privé.

Heb jij goede voornemens gemaakt voor dit jaar? Laat het ons weten op Facebook!